Ingredientai:
- 4 vištienos blauzdelės (be kaulo);
- 4 mažos cukinijos;
- 4 maži pak choi;
- 1 raudonas čili;
- 2 cm ilgio šviežio imbiero gabaliukas;
- 4 svogūnų laiškai;
- 2 česnako skiltelės;
- 6 valg. šaukšt. šviesaus sojos padažo;
- 6 valg. šaukšt. vandens;
- 1 valg. šaukšt. medaus;
- 1 arbat. šaukšt. sezamo sėklų;
- kokosų aliejus kepimui (tinka ir kitoks);
- ryžių.
Gaminimas:
1. Pirmiausia smulkiai supjaustome čili, imbierą, česnaką ir svogūnų laiškų baltąją dalį – žaliąją svogūnų lapų dalį paliekame papuošimui.
2. Įkaitiname „wok“ keptuvę ir pilame truputį aliejaus, dedame vištieną ir apkepiname iš abiejų pusių (viso kepame apie 4-5 minutes).
3. Kol vištiena kepa, į dubenėlį pilame sojos, vandens, dedame šaukštą medaus ir viską gerai išmaišome.
4. Supjaustome cukinijas.
5. Vištienai apskrudus, blauzdeles dedame į lėkštę kol prireiks.
6. Į tą pačią keptuvę pilame truputėlį aliejaus ir, jam įkaitus, dedame susmulkintus čili, imbierą, česnaką ir svogūnų laiškus.
7. Kepame apie 1-2 minutes, dedame cukinijas, apskrudintą vištieną ir viską užpilame paruoštu padažu. Uždengiame dangčiu ir paliekame apie 4-5 minutes. Prieš išimant įmaišome pak choi ir uždengus dangtį dar paliekame apie 2 minutes.
8. Viską dedame į lėkštę, užbarstome sezamo sėklomis, likusiais svogūnų laiškais ir valgome su ryžiais. Skanaus!
Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Kiekvieną savaitę FeedMySister.com dalinasi receptais ir su 15min skaitytojais.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.