Ingredientai (2 asm.):
salotoms:
- 6 mandarinai;
- 1/4 granato;
- 2 valg. šaukšt. skaldytų migdolų;
- 3/4 arbat. šaukšt. pankolių sėklų;
- 35 g fetos sūrio;
- 1 arbat. šaukšt. medaus;
- keli mėtos lapeliai.
padažui:
- 1 mandarinas;
- 1 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. raudonojo vyno acto;
- 1 arbat. šaukšt. medaus;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitiname iki 180C laipsnių temperatūros (režimas su vėjeliu).
2. Pankolių sėklas grūstuvėje susmulkiname iki miltelių.
3. Į mažą puodą dedame sviestą, medų ir kaitiname, kol sviestas išsilydys. Dedame skaldytus migdolų riešutus, pankolių sėklas ir viską išmaišome.
4. Perdedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame 5-8 min. arba kol apskrus. Iškepus leidžiame atvėsti.
5. Mandarinus nulupame ir supjaustome griežinėliais.
6. Iš vieno mandarino išspaudžiame sultis, jas mažame dubenėlyje sumaišome su alyvuogių aliejumi, raudonojo vyno actu ir medumi.
7. Į lėkštę dedame mandarinus, užbarstome granatų sėklas ir keptus riešutus. Dedame fetą ir puošiame mėtos lapeliais. Užpilame padažą ir salotos paruoštos.
Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet įvairus ir naudingas. Nuo šiol FeedMySister.comkartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram