Ingredientai (6 tartaletėms):
pagrindui:
- 180 g „Medjool“ datulių (be kauliukų);
- 180 g migdolų;
- 50 g nerafinuoto kokosų aliejaus;
- 25 g nesaldintos kakavos.
ganašui:
- 270 ml grietinėlės (36 proc. riebumo);
- 190 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 proc. kakavos);
- 30 g sviesto;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono;
- 0,25 arbat. šaukšt. jūros druskos.
Pastaba: reikės 6 nedidelių tartalečių formelių, kurių dugno skersmuo 8 cm. Taip pat galite naudoti vieną 20 cm skersmens tartos formą arba apvalią atsegamą pyrago formą.
Gaminimas:
1. Dideliame elektrinio trintuvo inde susmulkiname migdolus iki miltų birumo, sudedame datules, kokosų aliejų, kakavą ir išsukame iki vientisos masės, kad neliktų datulių gabaliukų. Jokiais būdais datulių nemirkykite, nes vėliau nepavyks gražiai išimti iš formos.
2. Gautą masę sudedame į formas. Tolygiai padengiame formelių dugną ir 2 cm aukščio kraštus. Dedame į šaldymo kamerą mažiausiai 2 valandoms.
3. Ištraukiame pagrindus iš šaldymo kameros, į kiekvieną formelės linkį įkišame dantų krapštuką ir nestipriai iš abiejų pusių paspausdami kraštus išimame pagrindą. Dedame atgal į kamerą.
4. Į puodą pilame grietinėlę, dedame sviestą ir beriame cinamoną bei druską. Kaitiname, kol pienas bus karštas, bet ne verdantis.
5. Į dubenį dedame šokoladą, pilame karštą grietinėlę ir sviestą. Viską gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių. Kai masė truputį atvėsta, ja užpildome tartaletes. Laikome šaldytuve. Rekomenduojame suvartoti per 2 dienas.
Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet įvairus ir naudingas. Nuo šiol FeedMySister.com kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram