Ingredientai (8–10 batonėlių):
- 60 g avižinių dribsnių (tinka ir tradiciniai stambūs, ir greito paruošimo);
- 50 g maltų migdolų;
- 2 arbat. šaukšt. kokoso drožlių;
- 2,5 arbat. šaukšt. kokoso aliejaus (sustingusio, ne skysto);
- 2 arbat. šaukšt. klevų sirupo;
- 3 arbat. šaukšt. skysto medaus;
- 2 arbat. šaukšt. migdolų sviesto (galite naudoti ir anakardžių sviestą);
- 200 g Medjool datulių;
- 100 g juodojo šokolado be pridėtinio cukraus.
Gaminimas:
1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
2. Puode išlydykite 2 arbat. šaukšt. kokoso aliejaus (su kaupu), ten pat supilkite klevų sirupą ir medų.
3. Avižinius dribsnius sumalkite elektriniu maltuvu iki miltų konsistencijos, tada pilkite į dubenį, ten pat berkite migdolus, kokoso drožles ir supilkite išlydytą kokosų aliejų. Viską sutrinkite, vyniokite į maisto plėvelę ir palikite šaldytuve apie 20 min.
4. Po 20 min išimkite iš šaldytuvo ir išklokite ant lygaus paviršiaus, kol turėsite 1 cm storio stačiakampį. Supjaustykite šį stačiakampį į „pirštelius“ (turėtų gautis apie 8–10 batonėlių) ir dėkite į kokoso aliejumi pateptą kepimo skardelę (svarbu, kad piršteliai nesiliestų tarpusavyje). Kepkite orkaitėje apie 10–12 minučių. Kai iškeps, palikite atvėsti.
5. Į elektrinį smulkintuvą dėkite datules bei migdolų sviestą ir trinkite, kol gausis vientisa masė. Labai svarbu naudoti kokybiškas minkštas datules! Bet jei reikia, įdėkite papildomai 1/2 arbat. šaukšt. kokosų aliejaus ar įpilkite šaukštelį vandens.
6. Kai visi išvardytieji veiksmai atlikti, imkitės konstravimo. Pirmiausia ant iškeptų batonėlių pagrindo rankomis lipdykite karamelę – t.y. riešutų sviesto ir datulių masę. Tada ant garų vonelės išlydykite šokoladą ir jame apvoliokite kiekvieną batonėlį. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų (tai užtruks apie 15–20 min.), ir viskas!
Rekomenduojame laikyti šaldytuve arba sandarioje dėžutėje kambario
temperatūroje. Suvartokite per 4–5 dienas. Skanaus!
Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Nuo šiol FeedMySister.com kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.