Ingredientai:
- 100 g migdolų sviesto;
- 30 g klevų sirupo;
- 20 g kokoso miltų;
- 6 Medjool datulės (bendras svoris be kauliukų – 110 g);
- 2 valg. šaukšt. kokoso aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. vandens;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- 50 g žemės riešutų (nesūdytų);
- 110 g juodojo šokolado be pridėtinio cukraus.
Pastaba: naudojome stačiakampę metalinę 19×6 cm dydžio formelę, kuri turi kraštus.
Gaminimas:
1. Dubenėlyje sumaišome migdolų sviestą su klevų sirupu ir kokoso miltais. Gauta mase išklojame pasirinktą formelę. Išlyginame ir dedame į šaldymo kamerą.
2. Keptuvėje apskrudiname žemės riešutus, atvėsiname ir stambiai susmulkiname.
3. Į nedidelį elektrinio trintuvo indą sudedame datules be kauliukų, supilame išlydytą kokoso aliejų, vanilės ekstraktą ir 1 šaukštą vandens – jeigu reikės, vėliau įpilsime dar vieną šaukštą vandens. Viską išsukame iki vientisos masės – neturi likti jokių gabaliukų, tik vientisa datulių karamelė.
4. Gautą karamelę sumaišome su žemės riešutais ir klojame antrą sluoksnį į formelę. Išlyginę vėl dedame į šaldymo kamerą. Joje paliekame mažiausiai porą valandų, kad gerai sušaltų.
5. Ištraukę iš kameros atsargiai išimame iš formelės ir supjaustome į batonėlius.
6. Virš garų vonelės ištirpiname šokoladą. Neperkaitiname! Greitais judesiais apvoliojame batonėlius šokolade ir dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Batonėlius dedame į šaldytuvą, kur ir laikome. Rekomenduojame suvartoti per savaitę.
Skanaus!
Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.