Ingredientai:
pagrindui:
- 200 g kokosų drožlių;
- 200 g medjool datulių be kauliukų;
- 40 g nerafinuoto kokosų aliejaus.
kremui:
- 135 g anakardžių riešutų;
- 200 g klevų sirupo;
- 200 g trintos kokosų masės;
- 100 g juodojo šokolado;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės pastos arba ekstrakto;
- 90 g mandarinų sulčių;
papuošimui:
- 30 g juodojo šokolado;
- 1 valg. šaukšt. skrudintų kokosų drožlių (pasiliekame nuo pagrindo).
Gaminimas:
1. Iš vakaro vandenyje užmerkiame anakardžių riešutus.
2. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C laipsnių temperatūros. Į didžiausią kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, beriame kokosų drožles ir tolygiai paskirstome. Kepame 3–5 minutes. Labai atidžiai stebime, nes kokosas greitai skrunda. Šaukštą skrudintų kokosų drožlių paliekame papuošimui.
3. Į elektrinį smulkintuvą (blenderį) sudedame datules, kokosų aliejų, paskrudintas kokosų drožles ir pulsuojančiai išsukame – kol datulės susimals ir pasiskirstys.
4. Beriame į 18–19 cm skersmens apvalią atsegamą kepimo formą ir išlyginę bei suspaudę paviršių paliekame pastovėti kambario temperatūroje.
5. Nusunkiame išbrinkusius anakardžius ir dedame į smulkintuvo indą. Pilame klevų sirupą, mandarinų sultis ir ilgai sukame iki vientisos masės.
6. Į gautą masę dedame pasmulkintą trintą kokosų masę ir sukame tol, kol ji visiškai įsimaišo ir nelieka jokių gabaliukų.
7. Garų vonelėje palengva išlydome šokoladą, supilame jį į bendrą masę kartu su šaukšteliu vanilės ekstrakto arba pastos. Viską išsukame iki vientisos masės ir pilame ant pirmo sluoksnio viršaus. Padaužydami į stalviršį išlyginame ir uždengę maistine plėvele dedame į šaldytuvą.
8. Prieš valgant išimame iš šaldytuvo prieš geras porą valandų. Išlydome šiek tiek šokolado papuošimui, jį šaukštu pilame ant torto viršaus. Apibarstome skrudintomis kokosų drožlėmis.
Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet įvairus ir naudingas. Nuo šiol FeedMySister.com kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram