Ingredientai:
tandoori žuviai:
- 400 g jūros velnio (jei nerandate, galite naudoti ir menkę);
- 4 krevetės;
- 1 raudonoji saldžioji paprika;
- 1 arbat. šaukšt. pankolio sėklų;
- 1 arbat. šaukšt. kmynų;
- 2 kardamonų sėklų;
- 1 arbat. šaukšt. kashmiri čili;
- 1 arbat. šaukšt. ciberžolės;
- 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
- 4 cm ilgio šviežio imbiero gabaliukas;
- 2 česnako skiltelės;
- 75 ml jogurto;
- 1/2 citrinos.
indiškam baklažanui:
- 1 baklažanas;
- 1/2 arbat. šaukšt. pankolio sėklų;
- 1/2 arbat. šaukšt. kalendros sėklų;
- 2 česnako skiltelės;
- druskos;
- pipirų.
ryžiams:
- 1/2 stiklinės ryžių;
- 1 arbat. šaukšt. ciberžolės;
- druskos;
- pipirų.
jogurto pagardui:
- 1 mažo indelio natūralaus jogurto;
- 1/4 citrinos sulčių;
- 1 saujelė šviežios kalendros;
- druskos;
- pipirų.
marinuotiems svogūnams ir čili:
- 1 mažas raudonasis svogūnas;
- 1/2 čili;
- 1 žaliosios citrinos sultys.
Gaminimas
1. Pirmiausia žuvį ir krevetes išvoliojame ciberžolėje ir pusėje kiekio kashmiri čili. Paliekame 5 minutėms marinuotis.
2. Sugrūdame pankolio, kardamonų ir kmynų sėklas ir sumaišome su jogurtu, likusiu kashmiri čili kiekiu, druska ir citrinos sultimis. Įtarkuojame česnaką, šviežią imbierą ir viską išmaišome. Dedame žuvį ir krevetes – tolygiai paskirstę paliekame marinuotis valandą (galima ir trumpiau).
3. Išverdame ryžius ir paliekame puode, kad visiškai atvėstų. Šaltus ryžius dedame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepame paskaninę arbatiniu šaukšteliu ciberžolės, kol apskrus.
4. Baklažanui paruošti pirmiausia sugrūdame kalendros ir pankolio sėklas. Tada baklažaną perpjauname per pusę, įpjauname įstrižai ir į vidų įspaudžiame pasmulkintą česnako skiltelę.
5. Kalendros ir pankolio mišinį sumaišome su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir gauta mase aptepame baklažano puses. Kiekvieną pusę įvyniojame į foliją. Taip paruoštus baklažanus galite kepti ant karštų žarijų arba gerai įkaitintoje orkaitėje (iki 180 °C). Užtruks apie 45 minutes, o ant karštų žarijų trumpiau – apie 25–30 minutes. Baklažanui iškepus, jo vidų šaukštu išimame į dubenėlį ir šakute sutriname iki vientisos masės. Įdedame druskos ir pipirų.
6. Dubenėlyje sumaišome griežinėliais supjaustytus raudonąjį svogūną ir pusę raudonojo čili pipiro kartu su žaliosios citrinos sultimis. Paliekame šaldytuve apie valandą.
7. Jogurtiniam padažui susmulkiname kalendras. Dubenėlyje sumaišome jogurtą, citrinos sultis, kalendrą, druską ir pipirus.
8. Kai viskas pagaliau paruošta, galima atsipalaiduoti ir nešti maistą į lauką – pabaigsime viską ruošti ir patieksime. Ant grotelių dedame žuvį bei stambiai susmulkintą papriką ir kepame apie 8 minutes (priklauso nuo žuvies storio). Dedame krevetes ir kepame apie 3–5 minutes (taip pat priklausys nuo krevečių dydžio).
Skanaus!
Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.