Ingredientai:
biskvitui:
- 100 g kvietinių miltų;
- 100 g cukraus;
- 4 kiaušiniai;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- sviesto (kepimo formai ištepti).
kremui:
- 3 kiaušiniai;
- 250 ml grietinėlės;
- 200 g maskarponės sūrio;
- 100 ml espresso kavos (galima naudoti ir tirpią kavą – 2 arbat. šaukšt. su kaupu kavos ir 100 ml vandens);
- 5 valg. šaukšt. Marsalos vyno (galima keisti romu arba brendžiu, tik tada pilčiau 4 valg. šaukšt.);
- 65 g cukraus.
papuošimui:
- 3 valg. šaukšt. nesaldintos kakavos;
- 40 g juodojo šokolado (70 proc. kakavos).
Gaminimas:
1. Įkaitiname orkaitę iki 160°C temperatūros (kepimo funkcija – su vėjeliu).
2. Pasiruošiame kepimo formą. Aš naudojau 30 x 20 cm, bet galite naudoti ir didesnę apvalią formą, nes vis tiek pjaustysime biskvitą. Formelę pirmiausia ištepame sviestu ir tada klojame kepimo popierių.
3. Į didelį dubenį dedame kiaušinius ir cukrų, viską plakame elektriniu plaktuvu 5–7 min., kol gausime šviesią ir tirštą masę, o išėmę maišytuvą matysime kremo juostas, krentančias nuo šluotelių.
4. Į kitą indą išsijojame miltus ir beriame į kiaušinių ir cukraus masę. Atsargiai mentele išmaišome – labai svarbu nepermaišyti.
5. Pilame gautą masę į paruoštą formelę ir kepame apie 20 min. arba kol palietus biskvito viršų jis primins minkštą kempinę.
6. Iškepus leidžiame 10 min. atvėsti ir tada su kepimo popieriumi perkeliame ant grotelių visiškai atvėsti.
7. Kremui kiaušinius gerai nuplauname. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
8. Kiaušinių baltymus atskirame ir švariame dubenyje išplakame iki standžių putų.
9. Kitame inde išplakame trynius su cukrumi iki šviesios purios masės. Po truputį dedame maskarponę ir sukame, kol neliks gumulėlių.
10. Atskirame inde išplakame grietinėlę. Labai svarbu plakti, kol gausime švelnų kremą, o ne kietą sviestą, tai nepersistenkite.
11. Grietinėlę sumaišome su trynių ir maskarponės mase. Metaliniu šaukštu per 3 kartus įmaišome plaktus kiaušinių baltymus – svarbu išlaikyti purumą.
12. Paruoštą kavą sumaišome su Marsalos vynu (ar kitu naudojamu alkoholiniu gėrimu) ir paliekame atvėsti.
13. Biskvitą supjaustome, kaip parodyta nuotraukoje žemiau.
14. Į norimą indą dedame biskvitą, užpilame 1/2 kavos ir vyno skysčio, tada dedame kremą ir pro sietelį užbarstome kakavą, viską kartojame dar kartą.
15. Patį viršų apibarstome ne tik kakava, bet ir tarkuotu šokoladu.
16. Dedame į šaldytuvą ir laikome mažiausiai 6 valandas, o geriausiai per naktį.
Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet įvairus ir naudingas. Nuo šiol FeedMySister.com kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram