Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FeedMySister receptas: trupininis slyvų ir varškės pyragas

Naujas atradimas – varškė puikiausiai tinka pyrago trupiniams! Šis pyragas yra greitas ir pilnas skonio. 7 ingredientai – ir mažiau nei per valandą jau turite garuojantį desertą, kurį valgyti galima ir karštą su ledais ar jogurtu.
Tinklaraštininkės ir jų keptas pyragas
Tinklaraštininkės ir jų keptas pyragas / FeedMySister, Šarūnė Zurba nuotr.

Pyragas skanus ir su viena slyvų rūšimi, bet tikrai verta sumaišyti ir kelias skirtingas jų rūšis – tada išeina platesnė skonių, tekstūrų ir spalvų skalė.

Ingredientai:

įdarui:

  • 700g įvairių rūšių slyvų be kauliukų;
  • 2 valg. šaukšt, rudojo cukraus.

trupiniams:

  • 150 g varškės;
  • 150 g kvietinių self-raising miltų (jeigu neturite, papildomai dėkite 1 nubrauktą arbat. šaukšt. kepimo miltelių);
  • 170 g šalto sviesto;
  • 3 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 90 g migdolų;
  • muskato riešuto.

prie pyrago:

  • ledų arba jogurto (nebūtina)

Kepimui naudojau šiek tiek platėjantį keraminį kepimo indą – dugno skersmuo 20 cm, viršaus – 25 cm, aukštis – 4,5 cm.

Gaminimas:

1. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių, režimas – su vėjeliu.

2. Supjaustome slyvas (vieną slyvą į 4–6 dalis) ir sudedame jas į puodą, kartu beriame du šaukštus rudojo cukraus. Kaitiname ant vidutinės ugnies 15 minučių.

3. Kol slyvos minkštėja, pasiruošiame trupinius. Elektriniame smulkintuve (blenderyje) sumalame migdolus iki miltų birumo ir beriame į didelį dubenį, ten pat beriame 3 šaukštus rudojo cukraus, nutarkuojame trečdalį muskato riešuto, persijojame miltus ir per tą patį sietelį šaukštu pertriname varškę. Iš šaldytuvo išimtą sviestą sutarkuojame per burokinę tarką į tą patį dubenį.

4. Rankomis papurename visus dubenyje esančius ingredientus ir tada pradedame trinti tarp rankų. Taip darome kol susiformuoja trupiniai – užtruksite kelias minutes. Nepersistenkite, kad išliktų maži sviesto gabaliukai.

5. Į kepimo indą supilame slyvas ir ant viršaus beriame trupinius, juos tolygiai paskirstome. Kepame 30 minučių – paskutines penkias minutes stebime, kad per daug neapskrustų viršus.

6. Pyragą valgome šiltą, su ledais arba jogurtu (jogurtą galima saldinti arba nesaldinti klevų sirupu). Iš pradžių atrodys, kad slyvos plaukia, bet, kepiniui šiek tiek pravėsus, arba kai jis visai atšąla, skysčio nebelieka.

FeedMySister nuotr./Trupininis slyvų ir varškės pyragas
FeedMySister nuotr./Trupininis slyvų ir varškės pyragas

Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet įvairus ir naudingas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai