Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FeedMySister receptas: veganinis vyšnių ir datulių keksas

Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei jų keptas keksas
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei jų keptas keksas / „Sarune Zurba Photography“, FeedMySister nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g datulių be kauliukų;
  • 310 g migdolų pieno;
  • 2 valg. šaukšt. traiškytų linų sėmenų;
  • 180 g alyvuogių aliejaus;
  • 200 g miltų;
  • 140 g rudojo cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. sodos;
  • žiupsnelis druskos;
  • 175 g šaldytų vyšnių.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C temperatūros.

2. Naudojame 11×22 cm skardą (7–8 cm aukščio). Rankose suglamžome kepimo popierių ir juo išklojame kepimo skardą.

3. Datules supjaustome stambiais gabaliukais ir dedame į puodą kartu su 2 šaukštais traiškytų linų sėmenų, pilame migdolų pieną. Užverdame ir paverdame ant vidutinės ugnies porą minučių. Leidžiame pravėsti ir pilame į elektrinį smulkintuvą, tada išsukame iki vientisos masės. Pilame alyvuogių aliejų ir dar kartą išsukame.

4. Persijojame miltus ir sumaišome su cukrumi, kepimo milteliais, soda ir druska. Pilame datulių masę į sausus ingredientus ir gerai išmaišome. Suberiame vyšnias tiesiai iš šaldiklio ir lengvai išmaišome. Gautą masę sudedame į paruoštą skardą.

5. Kepame lygiai valandą. Iškepus leidžiame visiškai atvėsti.

FeedMySister nuotr./Veganinis vyšnių ir datulių keksas
FeedMySister nuotr./Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Kiekvieną savaitę FeedMySister.com dalijasi receptais ir su 15min skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai