Ingredientai:
- 200 ml stambių avižinių dribsnių;
- trečdalis stiklinės neskrudintų grikių;
- 0,5 puodelio įvairių riešutų;
- sauja džiovintų spanguolių;
- kokoso drožlių;
- 1 apelsino sultys;
- 3 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
- 3 valg. šaukšt. medaus.
Gaminimas:
1. Visus sausus produktus sumaišome, išspaudžiame apelsino sultis ir jas taip pat supilame bei išmaišome.
2. Kokosų aliejų ištirpiname ir sumaišome su medumi. Gautą mišinį įpilame į sausus produktus su apelsinų sultimis. Išmaišome ir gražiai paskirstome kepimo skardoje.
3. Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. kartais pamaišydami mentele, kad granola vienodai apskrustų.
Rezultatas – auksinė granola, kuri pasiruošusi pagardinti jūsų pusryčius ar desertus. Skanaus!
Šis receptas – iš subalansuoto maisto ir įkvepiančių pokalbių tinklaraščio Fillthelife.com, kurio autorė tinklaraštininkė Vilda Bučmytė dalijasi subalansuoto maisto paieškomis, atradimais ir nuklydimais. Ji pasakoja apie pokyčius virtuvėje ir balansą ne tik beprotišku tempu besisukančiame gyvenime, bet ir lėkštėje. Nes kraštutinumai mityboje dar nieko neprivedė prie geros savijautos. Tinklaraštį galite sekti ir socialiniame tinkle Instagram.