Ingredientai:
- 700-800 g nedidelių bulvių (didesnes galite supjaustyti pusiau ar ketvirčiais):
- 5 skiltelės česnako, nuluptos;
- kelilolika Kalamata alyvuogių (be kauliukų);
- šakelė šviežio rozmarino (nuskabykite nuo stiebelio šakeles ir jas sukapokite);
- 1 nedidelės citrinos nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys;
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- didelis žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 100 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto.
Gaminimas:
1. Imkite 2 didelius folijos lakštus ir dėkite vieną ant kito – dvigubas sluoksnis užtikrins, jog paketas neįplyš ir neims bėgti skystis.
2. Ant folijos lakšto dėkite ir šlakstykite visus ingredientus paeiliui, kaip išvardyta – užbaikite fetos sūriu. Sandariai užlankstykite folijos kraštus, kad gautumėte sandarų paketą. Atsargiai jį perkelkite ant skardos.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros, pašaukite skardą su patiekalu ir kepkite apie 30 min. Jei norite, šį patiekalą galite ruošti ir porcijiniuose folijos paketukuose – darykit, kaip jums patogiau ir labiau patinka.