Folijoje keptos bulvės su lašeliu egzotikos: jas papildys alyvuogės

Kepti ką nors folijoje patogu – suformuotuose uždaruose „vokeliuose“ ingredientai lieka sultingi, o skirtingi skoniai puikiai susivienija. Išbandykite folijoje keptas bulves su graikiškais akcentais. Vėliau kartosit ir kartosit!
Bulvės folijoje
Bulvės folijoje / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

  • 700-800 g nedidelių bulvių (didesnes galite supjaustyti pusiau ar ketvirčiais):
  • 5 skiltelės česnako, nuluptos;
  • kelilolika Kalamata alyvuogių (be kauliukų);
  • šakelė šviežio rozmarino (nuskabykite nuo stiebelio šakeles ir jas sukapokite);
  • 1 nedidelės citrinos nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 100 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto.

Gaminimas:

1. Imkite 2 didelius folijos lakštus ir dėkite vieną ant kito – dvigubas sluoksnis užtikrins, jog paketas neįplyš ir neims bėgti skystis.

2. Ant folijos lakšto dėkite ir šlakstykite visus ingredientus paeiliui, kaip išvardyta – užbaikite fetos sūriu. Sandariai užlankstykite folijos kraštus, kad gautumėte sandarų paketą. Atsargiai jį perkelkite ant skardos.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros, pašaukite skardą su patiekalu ir kepkite apie 30 min. Jei norite, šį patiekalą galite ruošti ir porcijiniuose folijos paketukuose – darykit, kaip jums patogiau ir labiau patinka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų