Gabija garantuoja, kad tokios lazanijos dar neragavote: skonių bomba su sūriais ir špinatais

„Jeigu esate ragavę tik „standartinę“ lazaniją, jums būtina išbandyti naujovišką – sūrių lazanijos – versiją. Ją gamindami neužtruksite viso pusdienio, o rezultatas tikrai pranoks lūkesčius. Gaivų žalią atspalvį šiam patiekalui suteiks, maistingomis medžiagomis praturtins ne kas kitas, bet špinatai“, – atskleidžia 15min skaitytoja Gabija.
Lazanija
Lazanija / „Scanpix“ nuotr.

Tad jeigu nesugalvojate, ką neįprasto pasigaminti vakarienei, į pagalbą atskuba Gabija, atskleidžianti sūrių lazanijos gaminimo subtilybes.

„Pabandykite, nepasigailėsite“, – žada Gabija.

Sūrių lazanijai reikės:

  • 3 svogūnų
  • 3 česnako skiltelių
  • 3 valg. š. aliejaus
  • 2 kiaušinių
  • 500 g varškės
  • 1 mocarelos rutuliuko
  • 200 g fermentinio sūrio
  • saujos šviežių špinatų
  • druskos, pipirų
  • 3 šaukštų pomidorų padažo
  • pakelio lazanijos lakštų

Padažui reikės:

  • litro pieno
  • 80 g sviesto
  • 100 g kvietinių miltų
  • 1 arb. š. druskos
  • žiupsnelio malto muskato
  • saujos tarkuoto sūrio

Gaminimas:

Susmulkiname svogūną ir česnaką. Beriame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepame, kol daržovės apskrus ir suminkštės.

Kitame inde išplakame kiaušinius. Beriame sūrius, varškę, špinatų lapus, prieskonius, pravėsusius svogūną ir česnaką.

Ruošiame padažą: keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies tirpiname sviestą. Berdami miltus, maišome. Mažiname ugnį, lėtai pilame pieną. Svarbu nuolat maišyti, kad padažas nesuliptų į burbuliukus. Maišome, kol padažas sutirštės, o tada beriame tarkuotą fermentinį sūrį, prieskonius.

Ant kepimo indo dugno paskleidžiame pomidorų padažą. Dėliojame lazanijos lakštus taip, kad šie vientisu sluoksniu padengtų dugną. Ant lakštų paskleidžiame špinatų ir sūrių mišinį bei padažą. Identiškai sluoksniuojame lakštus tol, kol pasibaigs špinatų ir sūrių mišinys bei padažas. Ant paskutiniojo sluoksnio dedame paskutinį makaronų lakštą. Aptepame padažu. Apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu.

Įkaitiname orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepame 40–45 min., kol patiekalo viršus dailiai nuskrus. Išjungę šilumą, paliekame savo lazaniją dar dešimtį minučių pabūti, sūriui patirpti. Supjaustome gabaliukais, patiekiame ir degustuojame.

Skanaus!

Gabijos receptas dalyvauja 15min ir „Norfa“ organizuojamame konkurse, kurio pagrindinis prizas – trys gardžių „Rivona“ pieninės gaminamų sūrių rinkiniai. Konkurse sudalyvauti galite ir jūs. Kepkite, gaminkite, aprašykite savo patiekalus ir būtinai nufotografuokite!

Receptus siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki lapkričio 15 d., 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs