„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Gaisras burnoje: receptai nebijantiems aštrių, pikantiškų patiekalų

Vienus žmones ir žiupsnis juodųjų pipirų įspėja apie patiekalo aštrumą, kitų negąsdina nei čili pipirai, nei japoniški krienai „Wasabi“. Šįkart receptų rinkinys tiems, kas nesibaido ekstremalių pojūčių, kurių suteikia aštresni, „pikti“ valgiai.
Aštrus troškinys
Aštrus troškinys / Vida Press nuotr.
Aštri agurkų mišrainė su aliejumi
Receptas: Aštri agurkų mišrainė su aliejumi
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 91
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 2.00 kg
Druska: 4.00 valg. š. (nubraukti)
Cukrus: 250.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (maltos)
Aliejus: 200.00 ml
Actas: 200.00 ml (6 arba 9 proc.)
Česnakai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Nuplautus agurkus supjaustykite griežinėliais. Užberkite druska ir palikite šešioms valandoms, kartkartėmis pamaišykite.
  2. Suberkite cukrų, apibarstykite aitriąja paprika. Užpilkite aliejaus ir išmaišykite. Supilkite actą ir vėl išmaišykite.
  3. Česnakus nulupkite, plonai supjaustykite ir taip pat įmaišykite į mišrainę. Palikite dvylikai valandų, tik nepamirškite vis pamaišyti.
  4. Taip paruoštą agurkų masę sukrėskite į švarius stiklainius ir sandariai uždarykite.

Agurkus su aliejumi galima konservuoti ir kitaip:

  1. 4 kg agurkų supjaustykite plonais griežinėliais, suverskite į didelį dubenį ir užpilkite 200 ml acto, 200 ml aliejaus, 4 nubrauktais šaukštais druskos, 250 ml cukraus, įpjaustykite kelias skilteles česnakų, jei mėgstate, pagardinkite aitriąja paprika, krapais.
  2. Uždenkite ir palaikykite dvylika valandų, kartkartėmis pamaišykite. Sukrėskite į švarius stiklainius, pasterizuokite 20–35 minutes ir sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Aštrios daržovės
Receptas: Aštrios daržovės
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.9 / 19
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžiosios raudona ir geltona)
Žirniai: 10.00 g (keletą ankščių)
Sultinys: 150.00 ml
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Pomidorai: 500.00 g (savo sultyse)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (ankštis)
Kmynai: 1.00 valg. š. (maltų)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (maltų)
Tabasko padažas: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Saulėje džovintų pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais.
  2. Paprikas išvalykite, saldžiąsias supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, aitriąją – sukapokite.
  3. Česnakus taip pat sukapokite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, saliero lapkotį – kubeliais.
  4. Gilioje keptuvėje storu dugnu įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus.
  5. Suberkite česnakus, saldžiąsias paprikas ir ant stiprios ugnies kepinkite apie 2 min.
  6. Kai paprikos šiek tiek suminkštės, suberkite aitriąją papriką, smulkintus salierus, sukrėskite pomidorus ir saulėje džiovintų pomidorų padažą, supilkite sultinį, sumeskite žirnelių ankštis ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 4 min.
  7. Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir išdėliokite daržoves į dubenėlius.
  8. Troškintas daržoves gardu tiekti su feta arba keptu varškės sūriu.
Suskleisti
Aštrus moliūgų troškinys
Receptas: Aštrus moliūgų troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 26
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g
Kiauliena: 500.00 g
Morkos: 3.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 2.00 vnt.
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sultinys: 1.00 l (tinka bet koks)
Kaip gaminti
  1. Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Morkas supjaustykite nedideliais gręžinėliais.
  3. Kiaulieną supjaustykite irgi nedideliais kubeliais.
  4. Svogūną bei česnaką supjaustykite smulkiau.
  5. Aitriąsias paprikas supjaustykite.
  6. Į skardą dėkite moliūgus, morkas, svogūnus, česnakus, paprikas.
  7. Pagardinkite druska, pipirais. Ant viršaus uždėkite raudonėlius.
  8. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
  9. Kiaulieną apkepkite su nedideliu kiekiu aliejaus ant labai stiprios ugnies.
  10. Į karščiui atsparų indą įdėkite visas daržovės, sudėkite kiaulieną.
  11. Pagardinkite pipirais, druska. Įpilkite sultinio, kad visi daržovės ir mėsa būtų apsemtos sultiniu. Ir dar troškinkite 150 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
  12. Galima pagardinti kruopomis, tuomet būtų tiršta sriuba.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Kristina

 

Suskleisti
„Pipirinės“ midijos Neapolio būdu
Receptas: Karštas jūros užkandis: „pipirinės“ midijos Neapolio būdu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Midijos: 1.00 kg (juodųjų, nešaldytų)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Petražolės: 1.00 sauja
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Duona: 1.00 vnt. (ciabatta tipo)
Kaip gaminti
  • Nuplaukite midijas šaltame vandenyje, nuvalykite „barzdeles“. Į keptuvę įpilkite tyro alyvuogių aliejaus, suberkite sukapotą česnaką ir pakaitinkite. Suberkite dalį susmulkintų petražolių.
  • Galiausiai sudėkite midijas ir kaitinkite tol, kol visos atsidarys. Neatsidariusias išmeskite. Suberkite likusias petražoles ir gausiai pagardinkite juodaisiais pipirais.
  • Serviruokite giliose lėkštėse su keptos duonos riekelėmis. Sūrus ir pikantiškas padažiukas valgomas mirkant keptą duoną. „Pipirinės midijos“ gali būti ir „antipasto“ – užkandis, ir „secondo“ – pagrindinis patiekalas.
Suskleisti
Pikantiškas libanietiškas moliūgo pagardas
Receptas: Pikantiškas libanietiškas moliūgo pagardas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 14
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 600.00 g (bet kokios rūšies oranžinio)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Pomidorų pasta: (skystos) 50.00 ml
Asafetida: (1/4) 1.00 arbat. š.
Karis: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 vnt. (apie 2,5 cm gumbo gabalėlio)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (1,5 kmyninio)
Sultys: 1.00 arbat. š. (0,5 citrinų)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (labai mažai - miltelių)
Petražolės: 1.00 sauja (šluotelės smulkiai sukapotos šviežios petražolės arba kalendros žalumynų)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Patarimas:

Dar vienas variantas kaip galite patiekti šį pagardą: riekelė skrudintos duonos, užtepta moliūgo pagardu su šviežiomis daržovėmis.

Ruošimo eiga:

  1. Moliūgą nulupkite, išvalykite sėklas ir supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais. Imbierą nulupkite ir sutarkuokite smulkia burokine tarka. Plaušus išmeskite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kai aliejus įkais, suberkite asafetidą ir kmyninį kuminą. Kai kuminas patamsės, sudėkite tarkuotą imbierą, saldžiosios ir aitriosios paprikos miltelius.
  2. Maišydami kepkite keliolika sekundžių ir sudėkite moliūgą. Suberkite „curry" miltelius, pasūdykite, išmaišykite, sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite ir troškinkite 5-7 minutes. Retkarčiais pamaišykite.
  3. Pabaigai suberkite cukrų, supilkite pomidorų pastą ir citrinos sultis. Išmaišykite ir troškinkite atidengtą dar 5 minutes. Jei moliūgas suminkštėjo, bet nesukrito, pertrinkite bulvių trintuve.
  4. Patiekite pabarstę sukapotais žalumynais.

Receptas iš tinklaraščio JOGOS MITYBA

Suskleisti
Aštri pangasija
Receptas: Aštri pangasija
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (pangasijos filė (šviežios))
Druska: 1.00 arbat. š. (1 - 2)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 2.00 valg. š. (miltelių)
Aliejus: 30.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. File supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  2. Gilesnėje lėkštėje sumaišykite druską, cukrų bei aitriosios paprikos miltelius.
  3. File iš abiejų pusių apvoliokite cukraus-čili-druskos mišinyje ir iš karto dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
  4. Kepkite iš abiejų pusių, kol žuvis pasidengia gardžia, aštria karemele.
  5. Geriausia apverskite tik vieną kartą. Garnyrui gardu gaivios salotos, nes aštrumo čia jau pakanka :)

Skanaus!

Receptą atsiuntė Gintarė

Suskleisti
Pipirinis vištienos karis
Receptas: Pipirinis vištienos karis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 46
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 3.00 skiltelės (3 - 4)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Vištienos krūtinėlė: 500.00 g (filė)
Pipirai: 1.00 vnt. (1 -2 aštrių, žalių)
Imbieras: 1.00 vnt. (kelių centimetrų šaknies)
Juodieji pipirai: 2.00 arbat. š. (žiupsnelis iš malūnėlio patiekalui ir 1 arbat. š. - prieskonių mišiniui „Garam masala“)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (0,5 - 1)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (1 - 2 maltų čili)
Vištienos sultinys: 1.00 puodelis (1,5 - tinka ir iš kubelio)
Kalendros: 1.00 g (žiupsnelis šviežios)
Prieskoniai: 2.00 arbat. š. (mišinio „Garam masala“ (galima nusipirkti krautuvėje arba pasigaminti patiems))
Kalendrų sėklos: (0,5 - prieskonių mišiniui „Garam masala“ ) 1.00 puodelis
Kuminai: 4.00 valg. š. (ketvirtis puodelio sėklų - prieskonių mišiniui „Garam masala“)
Kardamonas: 42.00 vnt. (30 žaliųjų ir 12 juodųjų - prieskonių mišiniui „Garam masala“)
Laurų lapai: 7.00 vnt. (džiovintų - prieskonių mišiniui „Garam masala“)
Gvazdikėliai: 12.00 vnt. (prieskonių mišiniui „Garam masala“)
Muskatas: 1.00 vnt. (riešuto - prieskonių mišiniui „Garam masala“)
Cinamonų lazdelė: 5.00 vnt. (prieskonių mišiniui „Garam masala“)
Anyžiai: 2.00 vnt. (ankščių žiedinio - prieskonių mišiniui „Garam masala“ (nebūtina))
Pankolis: 1.00 valg. š. (sėklų - prieskonių mišiniui „Garam masala“ (nebūtina))
Kaip gaminti

Prieskonių mišinio „Garam masala“ gaminimas

Recepto autoriaus nuotr./Prieskonių mišinys
Recepto autoriaus nuotr./Prieskonių mišinys
  1. Sudėkite visus prieskonius į sausą keptuvę ir pašildykite maišydami ant vidutinės ugnies 40-50 sekundžių, šiukštu nesudeginkite. Nukelkite keptuvę nuo ugnies.
  2. Pravėsusius prieskonius sudėkite į blenderį ir gerai sumalkite.
  3. Gautą maltą masę persijokite per sietelį. Likusius stambesnes daleles permalkite ir dar sykį persijokite.
  4. Supilkite gautą mišinį į sandarų indelį ir tris savaites galėsite mėgautis kvapniu „Garam masala“ aromatu.

 

 

Kario gaminimas

Recepto autoriaus nuotr./Pipirinis vištienos karis
Recepto autoriaus nuotr./Pipirinis vištienos karis
  1. Į didesnę keptuvę (patogiausia nelimpančią) įpilkite aliejų ir jį pakaitinkite ant vidutinės ugnies.
  2. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, įberkite truputį druskos ir pakepkite kol paruduos iki auksinės spalvos.
  3. Sudėkite išspaustą česnaką ir sutarkuotą imbiero šaknį, išmaišykite ir dar pusę minutės pakepkite.
  4. Atėjo laikas ir smulkiai supjaustytiems pomidorams atsidurti keptuvėje – išmaišykite, uždenkite dangtį ir karts nuo karto pamaišydami kepkite kol jie gerokai suvirs. Beje, pomidorus reikia pjaustyti tikrai smulkiai!
  5. Įberkite ciberžolę, Garam masala prieskonius, čili pipirus, druskos, stambiai pjaustytus žalius pipirus ir viską sumaišykite.
  6. Sudėkite į keptuvę vidutinio dydžio gabaliukais supjaustytą krūtinėlės file, sumaišykite su keptuvės turiniu ir porą minučių pakepkite uždengę dangtį, karts nuo karto pamaišydami.
  7. Supilkite sultinį, uždenkite dangtį ir ant nedidelės ugnies leiskite skaniąjam kariui burbuliuoti apie 10 minučių.
  8. Iškentę šį nežmonišką laiko tarpą, atidenkite dangtį, įkvėpkite stebuklingo aromato ir suberkite šviežią sukapotą kalendrą.
  9. Drasiai pamalkite juodojų pipirų ir kelias minutes ant vidutinės ugnies pamaišydami nugarinkite karį iki norimos padažo konsistencijos (recepto autorius mėgsta vidutiniškai tirštą).
  10. Patiekalas paruoštas! Mėgaukitės vienu arba su virtais ryžiais ir lai Indijos saulė Jums nušvinta burnoje ir skrandžiuose.

P.S. Jei Jums pasiseks ir sugebėsite gauti šviežių kario medžio lapelių, 4-5 jų įdėti troškinimo pradžioje suteiks patiekalui visišką pilnatvę, tačiau ir be šio slapto ingredieno Jūsų karis turėtų būti skanus ir aromatingas.

Recepto autoriaus nuotr./Prieskonių mišinys
Recepto autoriaus nuotr./Prieskonių mišinys

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptą atsiuntė Artūras

Suskleisti
Aštrus vištienos troškinys kinietiškai
Receptas: Aštrus vištienos troškinys kiniškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 80
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 2.00 vnt. (2 - 3 gabalėliai filė)
Morkos: 2.00 vnt.
Sojų padažas: 5.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 vnt. (nedidelis čili)
Padažas:(saldžiaaštrio kinietiško) 1.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, čili, česnaką ir imbierą susmulkinkite.
  2. Vištieną šiek tiek apkepkite, suberkite česnakus, čili ir imbierą.
  3. Suberkite morkas, supilkite soją ir kinietišką padažą, viską troškinkite su šlakeliu vandens.
  4. Kai vištiena ir morkos suminkštės, suberikite sezamo sėklas ir viską dar porą minučių patroškinkite.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

 

Suskleisti
Pikantiški šonkauliukai
Receptas: Pikantiški šonkauliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 22
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 600.00 g ((šonkaulių))
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. ((kapoti))
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis ((pagal skonį))
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis ((pagal skonį))
Spanguolės: 0.50 st. ((padažui))
Obuoliai: 2.00 vnt. ((padažui))
Svogūnai: 1.00 vnt. ((padažui))
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. ((padažui))
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. ((padažui))
Imbieras: 1.00 vnt. ((padažui, nedidelis gabalėlis imbiero šaknies))
Apelsinai: 0.50 vnt. ((padažui, reikės pusės apelsino sulčių ir šaukšto nutarkuotų apelsino žievelių))
Vyšnios: 1.00 sauja ((padažui))
Kaip gaminti
  1. Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite, sumeskite į dubenį ir įtrinkite marinatu, paruoštu sumaišius aliejų ir balzaminį actą su kapotais rozmarinais, smulkintais česnakais, kuminais, druska ir pipirais.
  2. Dubenį su šonkauliukais uždenkite ir marinuokite bent 2 val.
  3. Marinuotus šonkauliukus dėkite ant grotelių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
  4. Paruoškite padažą: obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, susmulkinkite ir suberkite į puodą su smulkintais svogūnais, spanguolėmis, apelsino žievelėmis ir sutarkuotu imbiero gabalėliu. Supilkite apelsino sultis ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 15 min., kol gausite tyrę. Tada suberkite cukrų, vyšnias, pagal skonį padažą pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir išplakite elektriniu plakikliu.
Suskleisti
Kepinama mėsa
Receptas: Aštrus jautienos troškinys su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 12
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 350.00 g (maltos)
Svogūnai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pomidorai: 1.00 vnt. (arba 2 mažesni)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Pomidorų tyrė: 200.00 ml
Adžika: 2.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Čili prieskoniai: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti
  • Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, suberkite jautieną ir nuolat maišydami kepkite 5 minutes.
  • Nulupkite ir susmulkinkite svogūnus, kubeliais supjaustykite pomidorus, cukiniją ir raudonąją papriką. Suberkite daržoves prie kepamos maltos jautienos.
  • Įpilkite į keptuvę 150 ml vandens, pomidorų tyrę ir adžiką. Pabarstykite druska, rūkyta paprika, čili prieskoniais ir džiovintu baziliku bei raudonėliu. Viską gerai išmaišykite ir ant vidutinės ugnies, troškinkite 30–40 minučių. Rekomenduojama patiekti su ryžiais arba makaronais.
Suskleisti
Kepami vištos sparneliai
Receptas: Saldžiai aštrūs vištos sparneliai su cinamonu
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.1 / 11
Receptas
Ingredientai
Vištos sparneliai: 16.00 vnt. (nemažų)
Česnakai: 2.00 skiltelės (marinatui)
Imbieras: 1.00 vnt. (8 cm ilgio gabaliukas; marinatui)
Sojos padažas: 4.00 valg. š. (marinarui)
Aliejus: 4.00 valg. š. (puikiai tinka žemės riešutų ar kitas, turintis aukštą kaitimo temperatūrą; marinatui)
Medus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Cinamonas: 4.00 arbat. š. (marinatui)
Ciberžolė: 2.00 arbat. š. (marinatui)
Druska: 1.00 arbat. š. (marinatui)
Kaip gaminti

1. Visus marinatui skirtus ingredientus susmulkinkite elektriniu smulkintuvu, kol virs vienalyte mase.

2. Vištos sparnelius dėkite į dubenį, užpilkite marinatu (vieną jo šaukštą atidėkite į šalį) ir gerai apvoliokite. Uždenkite dubenį ir dėkite į šaldytuvą 1–2 val., kad pasimarinuotų.

3. Nuvarvinkite marinato perteklių ir kepkite sparnelius ant aliejumi pateptų kepsninės grotelių, kol apskrus – po 4–5 min. iš kiekvienos pusės ant stiprios ugnies; kepant patepkite mėsą marinatu, kurį buvote atidėję.

4. Patiekite su jogurto-agurkų padažu, pitos duonele, šviežiomis kalendromis, mėgstamomis žalėsių salotomis.

Suskleisti
Pipirinis rausvųjų svogūnų džemas
Receptas: Pipirinis rausvųjų svogūnų džemas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Vynas: 400.00 ml (raudono)
Vanduo: 100.00 ml
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Žvaigždanyžius: 1.00 vnt.
Gvazdikėliai: 8.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Cukrus: 500.00 g (uogienių)
Kaip gaminti
  1. Svogūnus nulupkite, nuplaukite, supjaustykite plonais žiedais. Viską, išskyrus uogienių cukrų, sudėkite į puodą.
  2. Užvirinkite, ant mažos ugnies kaitinkite 15 minučių. Jei reikia, įpilkite dar vandens.
  3. Supilkite cukrų ir virkite dar keletą minučių. Džemą sukrėskite į sterilius indus, sandariai uždarykite.

Šis džemas labai pagardina mėsos patiekalus.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Aštrus paprikų - pomidorų padažas
Receptas: Aštrus paprikų - pomidorų padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 14
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 didelis griežinėlis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (maltų)
Kaip gaminti
  1. Papriką ~30 minučių kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštėja. Kad greičiau atvėstų – išimtą iš orkaitės galite pamerkti į šaltą vandenį.
  2. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir šiek tiek palaikykite. Perliekite šaltu vandeniu. Nulupkite odeles.
  3. Tiek papriką, tiek pomidorus stambiai supjaustykite ir sumeskite į gilesnį dubenį.
  4. Susmulkinkite elektriniu trintuvu (blenderiu) arba virtuviniu kombainu.
  5. Įspaudžiame citrinos sultis, berkite druską. Dar truputį paplakite. Berkite aitriosios paprikos miltelius ir išmaišykite.
  6. Gardinti galime bet ką: nuo orkaitėje keptų daržovių iki kepsnio.

Receptą atsiuntė Gintarė

Suskleisti
Pikantiška saldžiarūgštė kopūstų sriuba
Receptas: Pikantiška saldžiarūgštė kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 156
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kopūstai: 1.00 vnt. (½ galvos)
Aitrioji paprika: 2.00 vnt.
Pomidorų tyrė:(skardinė) 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (½)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (½)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Actas: 3.00 valg. š. (obuolių)
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Vištienos krūtinėlė: 400.00 g (pjaustytos kubeliais)
Kaip gaminti
  1. Svogūną, morką, kopūstą ir aitriąją papriką susmulkinkite ir dėkite į didelį puodą storu dugnu. Supilkite alyvuogių aliejų ir patroškinkite 5-7 minutes.
  2. Sudėkite pomidorų tyrę, smulkintą vištienos krūtinėlę, suberkite druską, juoduosius pipirus, rudąjį cukrų, supilkite obuolių actą, daržovių sultinį. Virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies 30-40 minučių. Jeigu sriuba per tiršta, galite įpilti daugiau vandens.

 

Suskleisti
Sviestas su prieskoniais ir žalumynais
Receptas: Aštrus sviestas su kalendromis
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
1.5 / 2
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (minkšto)
Kalendros: 1.00 valg. š. (kapotų šviežių)
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š. (pikantiškesnis skonis bus, jei naudosite žaliąją citriną)
Čili pipiras: 0.50 vnt. (raudonojo, labai smulkiai sukapoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Nedideliame dubenėlyje kruopščiai išsukite visus ingredientus. Laikykite šaldytuve. Jei norite, galite suformuoti iš sviesto ritinėlį: tam paimkite kvadratinį plastiko plėvelės gabalą, sukrėskite sviesto mišinį, suvyniokite į norimo storio ritinėlį.

Suskleisti
Greipfrutų, ciberžolių ir TELLICHERRY pipirų gėrimas
Receptas: Greipfrutų, ciberžolių ir TELLICHERRY pipirų gėrimas
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.1 / 11
Receptas
Ingredientai
Greipfrutai: 1.00 vnt. (mažas)
Vanduo: 150.00 ml (150 - 200)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (SANTA MARIA TELLICHERRY pipirų (malūnėlyje))
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA maltų ciberžolių)
Agavų sirupas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Greipfruto sultis supilkite į stiklinę.
  2. Įberkite ciberžolių ir šviežiai sumaltų pipirų. Įpilkite vandens (pilkite iki stiklinės viršaus).
  3. Jei gėrimas jums per daug rūgštus, galite jį pasaldinti agavų sirupu.

„Santa Maria“ receptas.

 

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs