Ingredientai:
- 500 g pusriebės (9 proc.) varškės;
- 2 didelės morkos;
- 3 obuoliai;
- 3 kiaušiniai;
- 80 g sviesto, minkšto;
- 3–4 valg. šaukšt. cukraus (paprasto arba rudojo);
- didelis žiupsnis kmynų (nebūtinai);
- 4 valg. šaukšt. migdolų miltų (jei neturite, keiskite manų kruopomis);
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos.
Gaminimas:
1. Dubenyje iki purumo išsukite kiaušinius su cukrumi ir druska.
2. Nuskuskite ir smulkia tarka sutarkuokite morkas, sudėkite tarkius į kiaušinių masę.
3. Kitame dubenyje šakute pertrinkite varškę, kad neliktų stambių gumuliukų, sudėkite sviestą ir darsyk viską sutrinkite. Varškės ir sviesto mišinį taip pat sudėkite į kiaušinių ir morkų masę.
4. Obuolį nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Kmynus šiek tiek pagrūskite ar patraiškykite, kad pakviptų.
5. Obuolių kubelius, kmynus ir migdolų miltus ar (manų kruopas) suberkite į varškės ir kiaušinių masę. Viską gerai išmaišykite.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių temperatūros. Nedidelę apvalią ar keturkampę kepimo formą (galima naudoti ir porcijinius kepimo indelius) plonai ištepkite sviestu.
7. Sukrėskite pagamintą masę į kepimo formą (ar formas) ir dėkite kepti. Kepkite 30–40 min., priklausomai nuo kepimo formos dydžio, kol viršus ims gražiai rusti.
8. Tiekite su grietine, natūraliu jogurtu, uogiene ar trintomis uogomis – kuo tik jums patinka.