Norintiems savo šeimą ar svečius nustebinti itin netikėtu patiekalu su braškėmis, „Maxima“ pranešime žiniasklaidai rekomenduoja išbandyti šaltą sriubą – braškių gaspačą.
Patiekalui reikės:
- 700 g braškių;
- 300 g pomidorų;
- 300 g agurkų;
- 1 aitriosios paprikos;
- 1 raudonojo svogūno;
- 2 skilt. česnako;
- 1/3 puodelio migdolų;
- 1/3 puodelio alyvuogių aliejaus;
- 3 v. š. balzaminio acto;
- druskos ir pipirų (pagal skonį);
- mėgstamo sūrio (papuošimui).
Gaminimas
Nulupkite ir susmulkinkite agurkus, pomidorus, svogūną bei česnako skilteles. Pusiau perpjaukite aitriąją papriką, išskobkite sėklytes ir susmulkinkite.
Vaisius, uogas, daržoves, riešutus suberkite į trintuvą ir trinkite iki vientisos masės. Pagardinkite druska, balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi. Kelioms valandoms gaspačą įdėkite į šaldytuvą. Patiekite papuošę pipirais ir trupintu mėgstamu sūriu. Skanaus!