Ingredientai
-
200 g šviežių aviečių
-
200 g natūralaus graikiško jogurto
- 1–2 v. š. skysto medaus arba agavų sirupo (pagal skonį)
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- mėtų lapeliai papuošimui
Kaip gaminti?
- Gerai nuplaukite avietes po šaltu vandeniu ir nusausinkite.
- Į dubenį sudėkite graikišką jogurtą, įpilkite medaus (arba agavų sirupo) ir vanilės ekstrakto. Gerai viską išmaišykite.
- Paimkite nedidelius stiklainėlius ar desertines taures. Į dugną įdėkite šiek tiek aviečių, tada užpilkite jogurto ir medaus sluoksnį. Pakartokite su kitu aviečių sluoksniu ir užbaikite dar vienu jogurto ir medaus sluoksniu.
- Viršų papuoškite keliomis avietėmis ir mėtų lapeliais. Patiekite iš karto arba prieš patiekdami trumpam palaikykite šaldytuve, kad desertas būtų dar gaivesnis. Skanaus!