Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaivinantys cukinijų makaronai

Kai karšta, norisi lengvesnio maisto. Tad šiandien siūlome pasimėgauti žaliais cukinijų makaronais, pagardintais savo gamintu pesto padažu.
Cukinijų spagečiai
Cukinijų spagečiai / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 4 nedidelių cukinijų,
  • 2 stiklinių susmulkintų petražolių,
  • 2 stiklinių susmulkintų gražgarsčių,
  • ½ stiklinės išgliaudytų pistacijų,
  • 1 didelės česnako skiltelės,
  • ½ stiklinės ir dar vienos saujos papuošimui tarkuoto Parmezano,
  • 2 valg. š. chereso acto,
  • 1 valg. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių,
  • ½ stiklinės alyvuogių aliejaus,
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Cukinijas nuplaukite ir sutarkuokite specialiu daržovių „drožtuku“, kuris smulkina ilgais „makaronais“.

Petražoles, gražgarstes, pistacijas ir česnaką, suberkite į elektrinį smulkintuvą ir gerai susmulkinkite. Supilkite citrinos sultis, chereso actą, alyvuogių aliejų ir išplakite iki vienalytės masės. Suberkite labai smulkiai tarkuotą Parmezaną, druską bei pipirus ir dar paplakite.

Gautą padažą užpilkite ant cukinijų „makaronų“ ir gerai išmaišykite. Papuoškite saujele tarkuoto Parmezano bei pistacijomis ir iš karto patiekite.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais