Reikės:
- 4 nedidelių cukinijų,
- 2 stiklinių susmulkintų petražolių,
- 2 stiklinių susmulkintų gražgarsčių,
- ½ stiklinės išgliaudytų pistacijų,
- 1 didelės česnako skiltelės,
- ½ stiklinės ir dar vienos saujos papuošimui tarkuoto Parmezano,
- 2 valg. š. chereso acto,
- 1 valg. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių,
- ½ stiklinės alyvuogių aliejaus,
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Cukinijas nuplaukite ir sutarkuokite specialiu daržovių „drožtuku“, kuris smulkina ilgais „makaronais“.
Petražoles, gražgarstes, pistacijas ir česnaką, suberkite į elektrinį smulkintuvą ir gerai susmulkinkite. Supilkite citrinos sultis, chereso actą, alyvuogių aliejų ir išplakite iki vienalytės masės. Suberkite labai smulkiai tarkuotą Parmezaną, druską bei pipirus ir dar paplakite.
Gautą padažą užpilkite ant cukinijų „makaronų“ ir gerai išmaišykite. Papuoškite saujele tarkuoto Parmezano bei pistacijomis ir iš karto patiekite.
Skanaus!