Patarimais, kaip atsigavinti per vasarą vykstančius vakarėlius, pranešime žiniasklaidai dalijasi prekybos tinklo „Maxima“ ekspertas Aidas Poleninas ir pateikia nealkoholinių kokteilių receptus, kurie savo skoniu nustebins visus.
Saldu ir rūgštu: ananasų ir žaliosios citrinos nealkoholinis kokteilis
Ingredientai:
- ¾ stiklinės šviesaus arba kvietinio nealkoholinio alaus;
- 1 stiklinė ananasų sulčių;
- 1 žalioji citrina (laimas);
- sirupo.
Gaminimas:
1. Į ananasų sultis supilkite nealkoholinį alų bei išspaustas žaliosios citrinos sultis. Viską išmaišykite.
2. Norėdami pasaldinti gėrimą, įpilkite bet kokio saldinančio sirupo (pavyzdžiui, agavų).
Šis kokteilis suvienija skirtingus skonius – saldumą bei rūgštumą. Jį serviruojant, papuoškite šviežia ananaso arba žaliosios citrinos skiltele.
Nealkoholinis braškių šampanas
Ingredientai:
- braškių šerbeto;
- nealkoholinio putojančio vyno;
- pjaustytų šviežių braškių (stiklinės papuošimui).
Gaminimas:
1. Į stiklinę įdėkite kelis braškių šerbeto šaukštus ir užpilkite atšaldytu nealkoholiniu putojančiu vynu, įmeskite kelis griežinėlius pjaustytų šviežių braškių.
Serviruojant kokteilį, nepamirškite stiklinės papuošti šviežiomis braškių skiltelėmis.
Raudonųjų apelsinų ir mėtų kokteilis
Ingredientai:
- 1 stiklinė šviežiai spaustų raudonųjų apelsinų sulčių (maždaug 3 apelsinai);
- ¾ stiklinės nealkoholinio tamsaus alaus;
- 1 valg. šaukšt. smulkintų mėtų lapų;
- sirupo.
Gaminimas:
1. Į šviežiai spaustas apelsinų sultis suberkite smulkintus mėtų lapus. Viską išmaišę leiskite gėrimui atšalti šaldytuve apie 15–20 minučių.
2. Atšalusį gėrimą perpilkite per sietelį į atšaldytą stiklinę.
3. Galiausiai supilkite nealkoholinį alų – šiam kokteiliui labiausiai tiks tamsus nealkoholinis alus. Mėgstantiems saldesnius gėrimus rekomenduojama į kokteilį įpilti sirupo.
Nealkoholinis vanilinis vyšnių tirštasis kokteilis
Ingredientai:
- 450 g šaldytų vyšnių;
- 2 stiklinės nealkoholinio baltojo vyno (pavyzdžiui, „Riesling“ arba „Moscato“ rūšies);
- ¼ valg. šaukšt. vanilės ekstrakto.
Gaminimas:
1. Į trintuvą suberkite vyšnias, supilkite nealkoholinį vyną bei vanilės ekstraktą. Trinkite tol, kol gausite tirštą masę.
Jeigu kokteilio norėtųsi dar tirštesnio – įberkite ledukų ir vėl viską sutrinkite, arba priešingai – įpilkite daugiau nealkoholinio vyno.