Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gaivios ir sveikos: keturių žingsnių Valdorfo salotos jūsų vasaros vakarui

Žodį „valdorfas“ daugelis esame girdėję – Valdorfo darželiai ir mokyklos laukia šeimų, kurie ieško ugdymo alternatyvų. Tačiau maisto žinovams šis žodis turi ir kitą reikšmę – gaivių ir vasariškų salotų pavadinimą. Jei dar neragavote, pats laikas pasigaminti ir skanauti.
Valdorfo salotos
Valdorfo salotos / Pranešimo žiniasklaidai autorių nuotr.

Įdomu tai, kad amerikietiškų Valdorfo salotų pavadinimas kilo nuo Niujorko viešbučio „Waldorf-Astoria“, kur 1896 metais jos buvo pirmą kartą pagamintos.

Salotoms reikės:

1/4 puodelio graikiško jogurto;

1 puodelio raudonųjų vynuogių;

1 puodelio žaliųjų vynuogių;

2 didelių obuolių;

1/2 puodelio smulkintų graikinių riešutų;

2 salierų stiebų;

1/2 šaukšto citrinos sulčių;

2 šaukštelių cukraus;

druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminame:

Pirmiausia pasigaminkite padažą. Suplakite jogurtą, cukrų ir citrinos sultis. Tuomet supjaustykite visus vaisius ir daržoves kąsnio dydžio gabalėliais.

Sudėkite vynuoges, obuolius, salierus ir graikinius riešutus į dubenį ir gerai išmaišykite. Viską pagardinkite druska ir pipirais. Atvėsinkite, kol galėsite patiekti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas