Jums reikės:
- 2 nedidelių morkų,
- 2 apelsinų,
- 100 g fetos sūrio,
- ryšulėlio šviežių špinatų,
- saujelės kedrų riešutų,
- alyvuogių aliejaus,
- druskos ir pipirų.
Kaip gaminti:
1. Gerai nuplaukite špinatų lapelius, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų.
2. Nuskuskite morkas ir skutimo peiliuku priskuskite morkų drožlių.
3. Apelsinus nulupkite, padalykite skiltelėmis, pašalinkite odeles.
4. Į dubenėlį iš 2–3 apelsino skiltelių išspauskite sultis, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, įberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, suplakite šluotele.
5. Sudėkite į dubenį špinatų lapelius, plonai pjaustytas morkas, apelsinų skilteles ir fetos sūrį, apšlakstykite padažu, atsargiai išmaišykite.
6. Sudėkite salotas į lėkštes, užberkite kedrų riešutų, papuoškite špinatų lapeliais.
Skanaus!
Turite savo mėgstamą patikrintą receptą? Dalinkitės, siųskite gyvenimas@15min.lt.