„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Gaiviosios bulvių salotos: nuo stalo dings greičiausiai

Receptas paprastas kaip du kart du, tačiau tikrai neapsiriksite nusprendę šias salotas patiekti ant savo stalo.
Bulvių salotos
Bulvių salotos / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

  • 5 vidutinio dydžio bulvių,
  • 6 vyšninių pomidorų,
  • 2 marinuotų agurkų,
  • 100 ml natūralaus jogurto,
  • 100 ml neriebios grietinės,
  • žiupsnelio druskos, stambiai maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Neluptas bulves gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

2, Perpjaukite pusiau vyšninius pomidorus.

3. Marinuotus agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais arba sutarkuokite stambia trintuve. Jei agurkų žievelė kietoka, ją nulupkite. Sudėkite agurkus į sietelį, kad nuvarvėtų.

4. Sumaišykite jogurtą su grietine, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Įmaišykite į padažą marinuotus agurkus.

5. Sukrėskite padažą ant bulvių, sudėkite pomidorų puseles ir atsargiai išmaišykite. Prieš patiekiant salotas palaikykite šaltai. Bulvių salotas galima valgyti vienas arba patiekti kaip garnyrą prie šaltos mėsos ar žuvies patiekalų.

Kulinaro patarimas: bulvių salotas galite maišyti ir su majonezu, pagardinti šaukšteliu tarkuotų krienų, kapotų krapų ar svogūnų laiškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs