Dubeniui salotų jums reikės:
- Pusės nedidelio arbūzo;
- Indelio mažųjų pomidoriukų;
- Šviežių mėtų;
- Svogūnų laiškų;
- Druskos;
- Mėgstamų prieskonių, pipirų;
- Alyvuogių aliejaus.
Gaminame:
Kubeliais susipjaustome arbūzą (svarbu, kad neliktų sėklų). Tuomet perpus perpjauname mažuosius pomidoriukus (jei naudosite didelį pomidorą – pjaustykite norimo dydžio kubeliais). Susmulkiname šviežią mėtą, svogūno laiškus (jei jų neturite, tiks ir raudonojo svogūno pusė – ją smulkiai susmulkiname). Druskos ir prieskonių beriame pagal skonį. Pabaigoje gausiai apliejame salotas aliejumi ir viską išmaišome. Viskas – galima dėtis į lėkštes ir valgyti.
Pasak Ramintos, tokias gaivias salotas, kuriose jaučiasi ir pomidorų rūgštumas, ir arbūzo saldumas, o taip pat – mėta, labai mėgsta visa jos šeima. Neraginami jas valgo ir mažieji skanautojai – pradinukai vaikai bei jų draugai.