Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaivu ir netikėtai skanu: Ramintos pomidorų ir arbūzo salotos su mėta

„Mūsų šeima mėgsta arbūzą, bet dažnai jo nusiperkame per daug – tiesiog akys nori daugiau nei spėjame suvalgyti“, – juokiasi Raminta. Pasak jos, būtent dėl to ji kartais išbando naujus patiekalų derinius, kuriuose galėtų įdėti ir arbūzo. Šios salotos – kaip tik tokios.
Arbūzų ir pomidorų salotos
Arbūzų ir pomidorų salotos / Pexels.com nuotr. / Asmeninė nuotr. / 15min koliažas

Dubeniui salotų jums reikės:

  • Pusės nedidelio arbūzo;
  • Indelio mažųjų pomidoriukų;
  • Šviežių mėtų;
  • Svogūnų laiškų;
  • Druskos;
  • Mėgstamų prieskonių, pipirų;
  • Alyvuogių aliejaus.

Gaminame:

Kubeliais susipjaustome arbūzą (svarbu, kad neliktų sėklų). Tuomet perpus perpjauname mažuosius pomidoriukus (jei naudosite didelį pomidorą – pjaustykite norimo dydžio kubeliais). Susmulkiname šviežią mėtą, svogūno laiškus (jei jų neturite, tiks ir raudonojo svogūno pusė – ją smulkiai susmulkiname). Druskos ir prieskonių beriame pagal skonį. Pabaigoje gausiai apliejame salotas aliejumi ir viską išmaišome. Viskas – galima dėtis į lėkštes ir valgyti.

Asmeninė nuotr./Gaivios arbūzo ir pomidorų su mėta salotos
Asmeninė nuotr./Gaivios arbūzo ir pomidorų su mėta salotos

Pasak Ramintos, tokias gaivias salotas, kuriose jaučiasi ir pomidorų rūgštumas, ir arbūzo saldumas, o taip pat – mėta, labai mėgsta visa jos šeima. Neraginami jas valgo ir mažieji skanautojai – pradinukai vaikai bei jų draugai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais