Reikės:
Pagrindui:
- Pakelio (180 g) sausainių,
- 100 g sviesto.
Kremui:
- 1 l mėgstamo skonio „Piemenėlio“ jogurto,
- 300 ml plakamosios „Piemenėlio“ grietinėlės,
- ½ stiklinės cukraus.
- 15 g želatinos,
- 1 citrinos sulčių ir žievelės,
- braškių papuošimui.
Gaminimas
Želatiną užpilkite keliais šaukštais vandens ir palikite išbrinkti.
Sviestą ištirpinkite. Sausainius sutrupinkite, sumaišykite su sausainiais ir išklokite kepimo formos dugną, stipriai suspaudžiant.
Citriną gerai nušveiskite su soda, smulkia trintuve nutarkuokite žievelę, sultis išspauskite.
Į jogurtą suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite.
Grietinėlę išplakite ir atsargiai sumaišykite su jogurtu.
Išbrinkusią želatiną pakaitinkite, kol ištirps. Plona srovele pilkite į jogurto masę, nuolat maišydami.
Ant sausainių pagrindo supilkite jogurtinį kremą ir dėkite tortą į šaldytuvą bent dviems valandoms.
Sustingus kremui, torto viršų papuoškite braškėmis ir patiekite.
Skanaus!