Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaivus pasiūlymas: pikantiška braškių šaltsriubė

Braškės skanios vienos, puikios desertuose, pikantiškai „suskamba“ salotose ir, patikėkite, iš jų galima paruošti nuostabią šaltą sriubą. Panaši paprastai ruošiama iš šviežių pomidorų ir savo gimtojoje šalyje dar žinoma kaip „gazpacho“.
Braškių šaltsriubė
Braškių šaltsriubė / Vida Press nuotr.

Ingredientai (4 asm.):

  • 500 g gerai prinokusių braškių;
  • 1 vidutinio dydžio pomidoras (supjaustytas kubeliais);
  • 1/2 agurko (supjaustyto kubeliais);
  • 1/2 raudonosios saldžiosios paprikos (supjaustytos kubeliais);
  • 1 česnako skiltelė, sutrinta;
  • 1/2 arbat. šaukšt. šviežių čiobrelių;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1/2 puodelio atvėsinto daržovių sultinio (tinka ir paruoštas iš ekologiško sultinio kubelio).
Vida Press nuotr./Braškės
Vida Press nuotr./Braškės

Gaminimas:

Procesas toks, jog paprasčiau nebūna: dėkite, pilkite, berkite visus ingredientus į elektrinį trintuvą ir įjungę didžiausią galingumą sutrinkite iki vientisos tyrės. Palikite šaldytuve porai valandų, kad atšaltų.

Supilstykite į dubenėlius ar stiklines, galite papuošti braškių ketvirčiais, šviežių mėtų, bazilikų ar petražolių lapeliais. Prie sriubos idealiai tiks traškus prancūziškas batonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų