Gaivūs pusryčiai: 15 tirštųjų kokteilių ir pudingų receptų

Pastarosiomis dienomis retam norisi karšto maisto, verčiau suvalgyti ką nors pasotinančio, tačiau lengvo, gaivaus, vėsaus. Rytą tikrai galima pradėti (o ir dieną užbaigti) tirštaisiais kokteiliais ar su ispaninio šalavijo (chia) sėklomis ruoštu pudingu. Štai keliolika tokių receptų!
Tirštasis kokteilis
Tirštasis kokteilis / Vida Press nuotr.
Ryto kokteilis „Žvalumas“
Receptas: Ryto kokteilis „Žvalumas“
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.6 / 153
Receptas
Ingredientai
Bananai: 1.00 vnt.
Kakava: 2.00 valg. š. (natūrali)
Jogurtas: 100.00 ml (mėgstamas)
Mėlynės: 2.00 sauja
Kaip gaminti
  • Visus produktus dėkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės.
Suskleisti
Energinis avokadų kokteilis
Receptas: Energinis avokadų kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.5 / 230
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokusio)
Bananai: 1.00 vnt.
Ispaniškos šalavijų sėklos: 1.00 valg. š.
Spirulina:(miltelių) 1.00 arbat. š.
Spanguolės: 1.00 st. (saujelė)
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Vanduo: 50.00 ml
Kaip gaminti
  1. Avokadą ir bananą nulupkite, padalykite į kelias dalis, suberkite į elektrinį plakiklį. Taip pat suberkite nuplautas spanguoles, petražolių lapelius. Išplakite.
  2. Suberkite ispaninio šalavijo (čija) sėklas (būtų puiku, jei iš vakaro jos būtų pamirkytos), spirulinos miltelius. Ir dar kartą paplakite.
  3. Kokteilį supilkite į stiklinę, leiskite kelias minutes pastovėti ir... skanaus!
Suskleisti
Kokteilis su rabarbarais
Receptas: Mango ir rabarbarų kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Mangas: 0.50 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Rabarbarai: 1.00 vnt. (stiebas)
Špinatai: 1.00 sauja
Augalinis pienas: 0.50 puodelis (avižų ar kito mėgstamo)
Kaip gaminti

Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę, sutrinkite ir pagardinkite mėgstamais ingredientais – vaisiais, uogomis, žalėsiais ar įvairiomis sėklomis.

Suskleisti
Kokteilis su rabarbarais
Receptas: Braškių ir rabarbarų kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Braškės: 0.50 puodelis (šviežių arba šaldytų)
Bananai: 1.00 vnt.
Rabarbarai: 1.00 vnt. (stiebas)
Augalinis pienas: 0.50 puodelis (pvz., avižų ar kito mėgstamo)
Kaip gaminti

Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę, sutrinkite ir pagardinkite mėgstamais ingredientais – vaisiais, uogomis, žalėsiais ar įvairiomis sėklomis.

Suskleisti
Chia pudingas su mango piurė
Receptas: Chia pudingas su mango piurė
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.2 / 29
Receptas
Ingredientai
Kokosų pienas: 500.00 ml
Chia sėklos: 6.00 valg. š.
Klevų sirupas: 1.00 valg. š.
Mangas: 2.00 vnt. (prinokę)
Avietės: 12.00 vnt. (papuošimui)
Kaip gaminti

1. Į dubenėlį pilame kokosų pieną, klevų sirupą ir dedame chia sėklas. Viską gerai išmaišome, kad nebūtų gumulėlių. Paskirstome į keturias stiklines ir dedame nakčiai į šaldytuvą.

2. Ryte nulupame mangus, dedame į trintuvą ir sukame iki vientisos masės. Mangų piurė pilame ant sutingusių chia sėklų ir dedame avietes. Skanaus!

Suskleisti
Ingredientai
Figos: 3.00 vnt. (3 - 4 pusiau padalintos)
Avižiniai dribsniai: 85.00 g (greitai paruošiami)
Pienas: 500.00 ml (nesaldinto migdolų)
Uogos: 50.00 g
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Vanduo: 3.00 valg. š.
Šalavijai: 2.00 valg. š. (ispaninio šalavijo sėklų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje))
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (SANTA MARIA TELLICHERRY pipirų (malūnėlyje))
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (1/4 arb. š. SANTA MARIA)
Medus: 2.00 valg. š. (2 -3 tinka ir agavų sirupas (pagal skonį))
Juodasis šokoladas: 2.00 vnt. (2 - 3 gabalėliai)
Kaip gaminti
  1. Kepinkite pusiau padalintas figas orkaitėje 200 °C temperatūroje tol, kol jos taps švelniai rudos spalvos. Palikite jas atvėsti.
  2. Puode ant vidutinės ugnies užvirinkite migdolų pieną ir avižinius dribsnius, įberkite druskos, vanilinio cukraus ir saldiklio.
  3. Virkite 4–5 min., tada suberkite ispaninio šalavijo sėklas, įberkite pipirų ir nuimkite nuo ugnies.
  4. Laikykite uždengtą dangčiu. Mažame puode užvirinkite vandenį, suberkite uogas ir rudąjį cukrų, uždenkite dangčiu ir nuimkite nuo ugnies.
  5. Leiskite nusistovėti apie 2–3 min., o tada sutrinkite uogas šakute.
  6. Įdėkite avižinių dribsnių košės į dubenį, ant viršaus uždėkite šiltos uogų tyrės ir kepintų figų!

„Santa Maria“ receptas.

 

 

Suskleisti
Pusryčių kokteilis
Receptas: Pusryčių kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.5 / 152
Receptas
Ingredientai
Sultys: 150.00 ml (ananasų)
Mangas: 100.00 g (minkštimas)
Varškė: 50.00 g (liesa)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Elektriniu plakikliu sumaišykite ananasų sultis, mangų minkštimą ir liesą varškę iki vienalytės masės.

2. Pagardinkite gautą kokteilį trupučiu cinamono.

Skanaus!

Plačiau skaitykite: „Puikūs sulčių receptai. Stiprina organizmą ir padeda lieknėti!“

Suskleisti
Kokosinis bananų ir apelsinų kokteilis
Receptas: Kokosinis bananų ir apelsinų kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 18
Receptas
Ingredientai
Apelsinai: 2.00 vnt. (sultys – apie 120 ml)
Kokosų pienas: 125.00 ml
Bananai: 2.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Ledo kubeliai: 1.00 puodelis
Kaip gaminti
  1. Visus ingridientus sudėkite į kokteilių plaktuvą.
  2. Išplakite iki vientisos masės.
  3. Supilstykite į stiklines ir nedelsiant patiekite.
Suskleisti
Šaldytų bananų ir riešutų sviesto kokteilis
Receptas: Šaldytas bananų ir riešutų sviesto kokteilis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 14
Receptas
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š. (žemės riešutų)
Pienas: 250.00 ml
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (nebūtina)
Kaip gaminti
  1. Bananus nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite juos į maišelį ar indelį ir dėkite į šaldymo kamerą.
  2. Palaikykite, kol bananai visiškai užšals.
  3. Užšalusius bananus išimkite iš šaldymo kameros ir sudėkite į maisto smulkintuvą.
  4. Įdėkite į smulkintuvą šaukštą riešutų sviesto, supilkite šaltą pieną.
  5. Plakite, kol gausite visiškai vientisą masę.
  6. Supilkite į taures ar stiklines. Apibarstykite graikiniais riešutais ir patiekite nedelsiant. Skanaus!
Suskleisti
Bananinis kavos kokteilis
Receptas: Bananinis kavos kokteilis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.2 / 23
Receptas
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt. (dideli arba 3 vidutinio dydžio)
Pienas: 375.00 ml
Kava: 125.00 ml (labai stiprios)
Ledai: (vanilinių) 65.00 g
Kaip gaminti
  1. Bananus nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Išdėliokite ant švaraus padėkliuko ir dėkite į šaldymo kamerą. Palaukite, kol visiškai užšals.
  2. Į kokteilių plaktuvą sudėkite šaldytus bananų gabalėlius, supilkite pieną, stiprią kavą ir vanilinius ledus.
  3. Išplakite iki visiškai masės.
  4. Išpilstykite į stiklines ir patiekite nedelsiant. Skanaus!
Suskleisti
 Jogurtinis kokteilis su braškėmis
Receptas: Jogurtinis kokteilis su braškėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 86
Receptas
Ingredientai
Braškės: 125.00 g
Vanilės ekstraktas: 0.50 arbat. š.
Jogurtas: 0.50 st. (lieso graikiško natūralaus skonio)
Pienas: 1.00 st.
Klevų sirupas: 1.00 valg. š. (arba šiek tiek daugiau, jei mėgstate saldžiau arba jei uogos labai rūgščios)
Ledo kubeliai: 0.50 st.
Kaip gaminti

1. Į plaktuvą sudėkite braškes ir vanilę. Plakite kol gausite vientisą masę. Išpilstykite į dvi ilgas ir siauras stiklines.

2. Į švarų plaktuvą supilkite jogurtą, pieną, klevų sirupą ir ledukus, ir plakite, kol gausite tirštą suputojusią masę. Supilkite į tas pačias stiklines, ant braškių masės viršaus. Galite šiek tiek pamaišyti, kad stiklinės atrodytų gražiau, tačiau galite šį menišką „darbą“ palikti kokteilio gėrėjams!

Suskleisti
Bananų-ananasų kokteilis
Receptas: Kokteilis su bananais ir ananasais
6 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.1 / 14
Receptas
Ingredientai
Braškės: 500.00 g
Bananai: 500.00 g
Ananasai: 500.00 g
Kaip gaminti

1. Bananus nulupkite, supjaustykite ir sudėkite į trintuvę. Tą patį padarykite ir su braškėmis.

2. Ananasą nulupkite, pašalinkite šerdį, supjaustykite kubeliais ir įdėkite į trintuvę kartu su bananais ir braškėmis. Viską suplakite.

Suskleisti
Kokteilis su špinatais
Receptas: Kriaušių ir špinatų kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.7 / 21
Receptas
Ingredientai
Kriaušės: 2.00 vnt.
Špinatai: 2.00 sauja
Kaip gaminti

Kriaušes supjaustykite, pašalinkite šerdį ir suplakite su špinatais. Norėdami kitokio skonio, vietoje jų taip pat galite naudoti bananus arba žaliąsias vynuoges.

Suskleisti
Tirštasis kokteilis
Receptas: Pusryčių kokteilis su avietėmis
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
4.1 / 44
Receptas
Ingredientai
Bananai: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Avietės: 100.00 g (šaldytų)
Vanduo: 0.50 st.
Mėtos: 3.00 vnt. (lapeliai papuošimui)
Maistinės skaidulos: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

Nulupkite apelsiną ir bananą, supjaustykite juos ir dėkite į plakimo indą. Tuomet sudėkite šaldytas avietes, nuplautus mėtos lapelius bei šaukštelį maistinių skaidulų. Pilkite pusę stiklinės vandens ir plakite kokteilį. Jei jaučiate, kad jis gaunasi šiek tiek per tirštas, pilkite dar šiek tiek vandens. Pabaigoje papuoškite jį mažu mėtos lapeliu arba avietėmis.

Suskleisti
Tirštasis kokteilis
Receptas: Bananų ir mėlynių kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.7 / 11
Receptas
Ingredientai
Mėlynės: 150.00 g (šaldytų)
Bananai: 2.00 vnt.
Jogurtas: 200.00 g (natūralaus)
Pienas: 200.00 ml
Medus: 2.00 valg. š.
Aguonos: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Mėlynes suplakite elektrinėje trintuvėje atskirai. Tuomet suplakite bananus, pieną, jogurtą, avižinius dribsnius, aguonas ir medų. Į dideles stiklines supilkite gautą masę ir ant viršaus pilkite sutrintas mėlynes taip, kad gautųsi sluoksniuotas kokteilis. Jei matote, kad kokteilis neišeina tirštas, pilkite dar jogurto arba pieno. Ant viršus galite papildomai uždėti kelias atšaldytas mėlynes ir pabarstyti tarkuotu muskatu.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis