Pyragui reikės:
Pagrindui:
- 400 g sausainių,
- 20 g maltų migdolų,
- 50 g sviesto,
- 2 valg. š. cukraus,
Įdarui:
- 60 g cukraus,
- 250 g maskarponės sūrio,
- 2 valg. š. obuolių sulčių,
- 15 g želatinos,
- vanilinio cukraus,
- 1 citrinos,
- 150 ml plakamosios grietinėlės.
Obuolių masei:
- 2 obuolių,
- 180 g obuolių sulčių,
- 15 g želatinos,
- 2 šaukštai citrinų sulčių,
- pusės apelsino žievelių.
Gaminimas:
1. Sausainius sutrupinkite, gerai ištrinkite su skrudintais migdolais, sviestu ir cukrumi. Masę klokite į torto formą, spausdamos rankomis išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
2. Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje, pakaitinkite, supilkite obuolių sultis, suberkite nuo pusės citrinos nutarkuotas žieveles, kai želatina ištirps, nukelkite puodelį nuo ugnies, atvėsinkite, skystį supilkite į maskarponę ir išmaišykite. Supilkite baltąjį ir vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Grietinėlę išplakite iki standumo ir įmaišykite į maskarponės masę. Tada ją supilkite ant sausainių papločio ir 2 val. pastatykite į šaldytuvą.
3. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais, suberkite į puodelį su apelsino žievelėmis, supilkite citrinų sultis ir 3minutes patroškinkite.
4. Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje. Obuolių sultis pakaitinkite, sukrėskite želatiną, supilkite į obuolių masę, išmaišykite, atvėsinkite ir, kai ims stingti, paskleiskite ant maskarponės masės.
5. Laikykite šaldytuve apie 3 val.