„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Gal ką skanaus“ receptas: dviejų rūšių mielinės bandelės – su cinamonu ir su marcipanu

Subjurus orams, savaitgalis neįsivaizduojamas be to, kas šildo. Gardus kepamo pyrago kvapas? Arbata? Penktadienio filmas, jaukiai įsitaisius po šilta antklode? O jei sujungus viską į bendrą visumą? Jaukus ir šiltas vakaras garantuotas! Tad kviečiu šiandien ir savaitgalį pasimėgauti man asmeniškai paties rudeniškiausio kepinio dviem variacijomis – mielinėmis bandelėmis su cinamonu ir marcipanu.
Mielinės bandelės – su cinamonu ir su marcipanu
Mielinės bandelės – su cinamonu ir su marcipanu / Autorės nuotr.

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai;
  • 400 ml šilto pieno;
  • 60 g šviežių mielių;
  • 5 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 6 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 800–900 g miltų;
  • 100–200 g marcipaninės masės (būna pirkti);
  • 2 valg. šaukšt. cinamono;
  • 4 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 100 g tirpinto sviesto;
  • 1 kiaušinio plakinys (bandelių aptepimui).

Gaminimas:

1. Dubenyje elektriniu plakikliu išplakame kiaušinius, cukrų ir druską. Pilame šiltą pieną, aliejų, sutrupiname mieles ir gerai išplakame.

2. Kepimo miltelius gerai sumaišome su miltais ir po truputį beriame į tešlą. Beriame tol, kol dar pavyksta maišyti plakikliu. Kai jis jau nebegali padėti, beriame likusius ir minkome rankomis (tešla bus lipnoka, neišsigąskite). Apie 100 g miltų beriame ant stalo, verčiame tešlą ir baigiame minkyti.

3. Suformuojame tešlos rutulį, jį dedame į dubenį, pateptą aliejumi, uždengiame maistine plėvele ir pradūrus skylutę dedame į šaldytuvą (tešla pakyla per valandą, pusantros).

Autorės nuotr./Mielinė tešla
Autorės nuotr./Mielinė tešla

4. Pakilusią tešlą dalijame į dvi dalis. Vieną tešlos dalį iškočiojame į lakštą. Stikline išpjauname apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo uždedame po šaukštelį marcipano masės, sulenkiame pusiau ir dar kartą pusiau.

5. Keksiukų formos duobutes patepame aliejumi. Į kiekvieną formelę dedame po tris sulankstytus apskritimus. Taip paruoštas bandeles paliekame pakilti dar 30 min.

Autorės nuotr./Suformuotos bandelės su marcipanu
Autorės nuotr./Suformuotos bandelės su marcipanu

6. Prieš kepimą bandeles aptepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome stambiais cukraus kristalais.

7. Orkaitę įkaitiname iki 180°C temperatūros ir kepame 15–20 min., kol gražiai apskrus.

8. Kitą tešlos dalį taip pat iškočiojame į lakštą, patepame tirpdytu sviestu (gana gausiai), apiberiame ruduoju cukrumi ir cinamonu, suvyniojame į vyniotinį ir supjaustome ritinėliais.

Autorės nuotr./Bandelės su cinamonu
Autorės nuotr./Bandelės su cinamonu

9. Dedame į kepimo indą, bandeles aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–20 min. – kol gražiai apskrus.

Skanaus!

Autorės nuotr./Mielinės bandelės
Autorės nuotr./Mielinės bandelės

Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs