Ingredientai:
pagrindui:
- 2 kiaušiniai;
- 50 g cukraus;
- 100 g migdolų miltų;
- mažas žiupsnelis druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.
kremui:
- 1 mangas;
- 180 g varškės;
- 15 g želatinos;
- 200 ml kokosų pieno (baltos viršutinės dalies, be apačioje likusio vandens);
- cukraus pagal skonį (tinka ir agavų sirupas ar kitas saldiklis).
geltonajai žele daliai:
- 0,5 mango;
- 8 g želatinos;
- 50 g citrinos sulčių.
Gaminimas:
Kepame biskvitą:
1. Pagrindui skirtus kiaušinius gerai išplakame su cukrumi, kad taptų kreminės konsistencijos. Dedame likusius pagrindo produktus ir viską sumaišome;
2. Krečiame masę į kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą nuimamais kraštais ir kepame iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Ruošiame kremą:
1. Želatiną užpilame kokosų pienu ir leidžiame apie 30 min. išbrinkti.
2. Mangą nulupame, supjaustome mažais kubeliais, dedame į elektrinę trintuvę (blenderį).
3. Išbrinkusią želatiną su kokosų pienu lengvai pašildome, kad želatina visiškai ištirptų, atvėsiname ir pilame ant mango gabaliukų. Viską sutriname.
4. Į kokosų pieno ir mango masę dedame varškę, cukrų ir viską sumaišome. Pilame ant iškepusio ir atvėsusio pado.
5. Dedame į šaldytuvą ir leidžiame „apstingti“ apie 1 val.
Ruošiame želė sluoksnį:
1. Citrinos sultimis užpilame želatina ir leidžiame 30 min. brinkti.
2. Mangą nulupame, supjaustome ir dedame į elektrinę trintuvę.
3. Išbrinkusią želatiną lengvai pašildome, kol ji visiškai ištirpsta, atvėsiname ir pilame i trintuvę. Viską sutriname iki vientisos masės.
4. Pilame šią masę ant stingstančio pyrago ir leidžiame sustingti per naktį.
5. Puošiame šviežiomis uogomis ir vaisiais.
Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.