Ingredientai:
pagrindui:
- 50 g tirpinto sviesto;
- 100 g miltų;
- 1 kiaušinis;
- 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
- 80 g cukraus ;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.
varškės masei:
- 300 g varškės;
- 2 kiaušiniai;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 3 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 valg. šaukšt. miltų;
- 1 valg. šaukšt. krakmolo (bulvių arba kukurūzų).
viršui:
- 10–12 slyvų.
Gaminimas:
Ruošiame pyrago pagrindą:
1. Į tirpintą ir atvėsintą sviestą mušame kiaušinį ir išmaišome.
2. Dedame likusius ingredientus. Viską išmaišome ir dedame į šaldytuvą 30 min.
Ruošiame varškės masę:
1. Varškę sumaišome su kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi.
2. Beriame miltus ir krakmolą, viską išmaišome.
Ruošiame slyvas:
1. Perpjauname pusiau, išimame kauliukus.
Formuojame ir kepame pyragą:
1. Į kepimo indą (apie 22 cm skersmens) krečiame pagrindui skirtą tešlą, ją gražiai paskirstome (suvilgykite vandenyje pirštus, tada tešla nelips prie rankų).
2. Ant tešlos pagrindo dedame varškės masę, paskirstome. Ant viršaus išdėliojame slyvų puseles.
3. Kepame iki 180–190°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45–50 min.
4. Atvėsusį pyragą apibarstome cukraus pudra.
Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.