Ingredientai (12 varškėtukų):
pagrindui:
- 3 pakeliai (po 180 g) pusriebės varškės;
- 3 šaukštai cukraus (galite berti ir mažiau);
- 1 kiaušinio trynys;
- 2 kiaušinio baltymai;
- žiupsnelis druskos;
- 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus;
- 100 g miltų (gali būti kvietiniai, speltos arba kvietiniai, maišyti su migdolų).
įdarui:
- 100 g grietinės arba natūralaus jogurto;
- 2 kiaušinio tryniai;
- 1 šaukštas cukraus.
Gaminimas:
1. Visus pagrindui skirtus produktus sumaišome iki vientisos masės.
2. Imame keksiukų formą, ją ištepame aliejumi arba sviestu.
3. Į kiekvieną keksiukų formos duobutę dedame po šaukštą pagrindinės masės ir rankomis suformuojame viduryje duobute (kad lengviau būtų formuoti, rankas prieš tai pašlapinkite vandeniu).
4. Įdarui skirtus ingredientus sumaišome ir pripilame į padarytas duobutes.
5. Kepimo formą su varškėtukais dedame į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25–30 min., kol gražiai iškyla ir apskrunda.
Pastaba: Orkaitėje jie labai gražiai iškyla, bet vos ištraukus sukrinta. Nesijaudinkite, taip turi būti, skonis vis tiek bus puikus. Skanaus!
Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.