Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gal ką skanaus“ receptas: geriausi pasaulyje orkaitėje kepti varškėtukai

Kasdien skubėdami dalis mūsų pusryčius tai valgome, tai nevalgome, bet visai kas kita, jei kalbame apie savaitgalius! Savaitgalio pusryčiai yra daugiau nei maistas – tai ritualas, laikas kai galime neskubėdami mėgautis kava, geru maistu ir prie stalo susėsti kartu su artimaisiais, todėl ir pusryčių patiekalai gali būti kur kas skanesni nei įprastai. Šiandien dalijuosi jau daugelį metų mano šeimos mėgstamiausiu varškėtukų receptu, jis nepaliks abejingo nė vieno varškės mylėtojo!
Orkaitėje kepti varškėtukai
Orkaitėje kepti varškėtukai / Autorės nuotr.

Ingredientai (12 varškėtukų):

pagrindui:

  • 3 pakeliai (po 180 g) pusriebės varškės;
  • 3 šaukštai cukraus (galite berti ir mažiau);
  • 1 kiaušinio trynys;
  • 2 kiaušinio baltymai;
  • žiupsnelis druskos;
  • 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 100 g miltų (gali būti kvietiniai, speltos arba kvietiniai, maišyti su migdolų).

įdarui:

  • 100 g grietinės arba natūralaus jogurto;
  • 2 kiaušinio tryniai;
  • 1 šaukštas cukraus.

Gaminimas:

1. Visus pagrindui skirtus produktus sumaišome iki vientisos masės.

2. Imame keksiukų formą, ją ištepame aliejumi arba sviestu.

3. Į kiekvieną keksiukų formos duobutę dedame po šaukštą pagrindinės masės ir rankomis suformuojame viduryje duobute (kad lengviau būtų formuoti, rankas prieš tai pašlapinkite vandeniu).

4. Įdarui skirtus ingredientus sumaišome ir pripilame į padarytas duobutes.

Autorės nuotr./Varškėtukai prieš pašaunant į orkaitę
Autorės nuotr./Varškėtukai prieš pašaunant į orkaitę

5. Kepimo formą su varškėtukais dedame į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25–30 min., kol gražiai iškyla ir apskrunda.

Pastaba: Orkaitėje jie labai gražiai iškyla, bet vos ištraukus sukrinta. Nesijaudinkite, taip turi būti, skonis vis tiek bus puikus. Skanaus!

Autorės nuotr./Orkaitėje kepti varškėtukai
Autorės nuotr./Orkaitėje kepti varškėtukai

Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai