Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gal ką skanaus“ receptas: kalėdiniai meduoliniai sausainiai

Įžiebtos kalėdinės miestų eglės jau paskelbė oficialų švenčių laukimo laikotarpį, kuris, be abejo, neatskiriamas nuo kvapniausių kepinių. Dažni namai pradeda kvepėti imbieriniais sausainiais, meduoliais ir kūčiukais. Receptų, kaip juos kepti, tikrai gausi – svarbiausia išsirinkti jums skaniausius! Todėl šiandien siūlau išbandyti mano meduolinių sausainių receptą. Jų kepimas ir puošyba gali įtraukti visą šeimą ir sukurti mažą stebuklą namų virtuvėje!
Kalėdiniai meduoliniai sausainiai
Kalėdiniai meduoliniai sausainiai / Autorės nuotr.

Sudedamosios dalys:

  • 250 g miltų;
  • 70 g rudojo cukraus;
  • 1 kiaušinis;
  • 120 g sviesto;
  • žiupsnelis druskos;
  • 2 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 1,5 arbat. šaukšt. prieskonių mišinio meduoliams;
  • 1 valg. šaukšt. kakavos.

glajui:

  • cukraus pudros;
  • citrinos sulčių.

Pastaba: glajų taip pat galima gaminti iš kiaušinio baltymo, cukraus pudros ir citrinos rūgšties.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišome miltus, cukrų, vanilininį cukrų, meduolių prieskonius, kakavą ir druską. Viską gerai išmaišome. Į šią masę dedame šaltą kubeliais pjaustytą sviestą ir pirštais sutriname iki trupinių.

Autorės nuotr./Į sausą mišinį dedame sviesto kubelius
Autorės nuotr./Į sausą mišinį dedame sviesto kubelius

2. Į trupinių masę įmušame kiaušinį ir išminkome vientisą tešlą. Suvynioję tešlą į maistinę plėvelę, dedame ją į šaldytą bent porai valandų.

3. Iš atvėsintos tešlos iškočiojame 1 cm storio lakštą ir formelėmis išspaudžiame norimos formos meduolius.

Autorės nuotr./Suformuoti meduoliniai sausainiai
Autorės nuotr./Suformuoti meduoliniai sausainiai

4. Į orkaitę, įkaitintą iki 200 °C laipsnių temperatūros, dedame skardą su meduoliais. Kepame apie 10 minučių.

5. Atvėsusius meduolius galime puošti cukraus pudros ir citrinos sulčių glaistu. O jį paruošti labai paprasta: į puodelį dedame porą šaukštų cukraus pudros ir po kelis lašus citrinos sulčių. Glajus turi būti ne per skystas, t. y. toks, kurį vos pavyktų maišyti. Galima jį nudažyti burokėlių ar špinatų milteliais.

Autorės nuotr./Kalėdiniai meduoliniai sausainiai
Autorės nuotr./Kalėdiniai meduoliniai sausainiai

6. Jei glajui naudojate kiaušinio baltymą, tuomet ruošiame jį taip: kiaušinio baltymą labai lengvai paplakame (naudokime tik pusę jo, kitaip bus per daug glajaus), pilame 1/5 nubraukto arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties ir išmaišome. Tada dedame cukraus pudros tiek, kad glajus taptų pakankamai tvirtas.

7. Dekoruokite meduolius glajumi, naudodami konditerinį švirkštą, kepimo popieriaus tūbelę ar tiesiog šaukštelį.

Autorės nuotr./Kalėdiniai meduoliniai sausainiai
Autorės nuotr./Kalėdiniai meduoliniai sausainiai

Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai