Ingredientai:
biskvitui:
- 2 kiaušiniai;
- 30 g cukraus;
- 30 g kakavos;
- 70 g migdolų miltų;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos.
vidiniam pertepimui:
- 1 skardinė kokosų pieno (kreminės dalies);
- 250 g marskarponės;
- 2 valg. šaukšt. cukraus (pagal skonį);
- 2 valg. šaukšt. žemės riešutų sviesto;
- 15 g želatinos.
viršutiniam sluoksniui:
- 250 g sūdytų žemės riešutų;
- 50 g sviesto;
- 200 g „Rududu“.
Gaminimas:
Ruošiame biskvitą:
1. Biskvitui skirtus kiaušinius gerai išplakame su cukrumi iki kreminės konsistencijos.
2. Atskirame inde sumaišome migdolų miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius, dedame juos į kiaušinių masę bei gerai išplakame.
3. Gautą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą (apie 18 cm skersmens). Kepame apie 30 min. iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
4. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
Ruošiame kremą:
1. Želatiną užpilame kokosų pienu ir leidžiame apie 30 min. išbrinkti.
2. Ant labai silpnos kaitros ištirpiname želatiną ir ją atvėsiname.
3. Į atvėsusią želatiną dedame marskarponę, riešutų sviestą ir cukrų. Viską gerai išmaišome ir pilame ant atvėsusio biskvito.
4. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Ruošiame viršutinį sluoksnį:
1. Sviestą su „Rududu“ ištirpiname ant žemos kaitros. Į šią masę beriame riešutus (saują jų pasiliekame) ir išmaišome.
2. „Rududu“ ir riešutų sluoksnį dedame ant sustingusio tortuko viršaus. Apiberiame pasiliktąja sauja sūdytų riešutų.
3. Vėl dedame į šaldytuvą ir laikome per naktį.
Skanaus!
Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.