Ingredientai:
- 400 g kvietinių miltų;
- 150 ml šilto vandens;
- 150 g sviesto;
- 125 g cukraus;
- 3 kiaušinių trynių;
- 100 g džiovintų spanguolių;
- 100 g juodojo šokolado;
- 8 g sausų mielių;
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
1. 100 g miltų sumaišome su mielėmis ir 50 ml šilto vandens. Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje maždaug valandai.
2. Po valandos įberiame 150 g miltų ir įpilame dar 100 ml šilto vandens. Išminkome, uždengiame rankšluosčiu ir vėl paliekame šiltai, kol tešla pakils dvigubai (apie 2 valandas).
3. Kitame dubenyje išplakame kiaušinių trynius su cukrumi.
4. Ištirpiname 125 g sviesto ir leidžiame jam šiek tiek atvėsti.
5. Į atvėsintą sviestą supilame su cukrumi išplaktus kiaušinių trynius, įspaudžiame citrinos sulčių, įberiame žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišome.
6. Į sviesto ir kiaušinių masę suberiame likusius miltus ir sudedame anksčiau paruoštą, jau iškilusią tešlą.
7. Viską gerai išminkome, kad tešla taptų vientisa.
8. Spanguoles užpilame brendžiu ir palaikome apie valandą, tada likusį brendį nupilame.
9. Juodąjį šokoladą susmulkiname.
10. Spanguoles ir šokoladą suberiame į tešlą. Tešlą dar kartą gerai išminkome, kad viskas pasiskirstytų tolygiai.
11. Paruoštą tešlą sudedame į sviestu išteptą gilią apvalią kepimo formą (aš naudojau apie 18 cm skersmens tortinę atsegamais kraštais) ir paliekame kilti bent 4-6 valandoms šiltoje vietoje. Tešlos kiekis turi padvigubėti.
12. Prieš kepant, ištirpiname likusį sviestą ir aptepame pyrago viršų.
13. Kepame iki 200°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 min., tada sumažiname temperatūrą iki 170°C laipsnių ir kepame dar 35-40 min. Leidžiame pyragui atvėsti.
Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.