Ingredientai:
tešlai:
- 115 g miltų;
- 85 g sviesto;
- 30 g cukraus;
- 2 kiaušinių tryniai;
- 3 g kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- žiupsnelis druskos.
pertepimui:
- 1 valg. šaukšt. uogienės (labai tinka obuolių arba apelsinų).
„paukščių pieno“ kremui:
- 85 g sviesto;
- 50 g cukraus;
- 4 kiaušinių baltymai;
- 140 g kondensuoto pieno;
- 18 g želatinos;
- 100 g vandens (cukrui);
- 50 g vandens (želatinai);
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 15 g kakavos.
Gaminimas:
Ruošiame pagrindą:
1. Sviestą, cukrų, druską ir vanilę plakame iki purios masės apie 10 min. Sudedame trynius ir darsyk gerai išplakame. Suberiame ir atskirame inde su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
2. Gautą tešlą iškočiojame iki 1 cm storio lakšto ir įtiesiame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (jos matmenys – 10 x 30 cm) ir paliekame šaldytuve apie 30 min.
3. Įkaitiname orkaitę iki 190°C laipsnių temperatūros (arba 180°C laipsnių, jei naudosite ventiliatoriaus funkciją), subadome šakute atšaldytą tešlą ir kepame apie 15 min. Iškepus paliekame atvėsti.
Gaminame „paukščių pieno“ sluoksnį:
1. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
2. Kakava, sviestas ir kondensuotas pienas išplakami iki vientisos masės.
3. Iš cukraus ir vandens verdame cukraus sirupą. Kol sirupas verda, plakame baltymus iki standžių putų, supilame citrinos sultis ir dar truputį papklakame.
4. Verdantis sirupas plona srovele pilamas į baltymus ir plakama tol, kol baltymų masė pravėsta.
5. Žemoje kaitroje ištirpiname želatiną, atvėsiname ir įmaišome į baltymų masę. Po to atsargiai įmaišome kakavos masę.
Suformuojame pyragą:
1. Ant atvėsusio pagrindo tepame uogienę, pilame „paukščių pieno“ sluoksnį.
2. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Skanaus!
Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.