„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Gal ką skanaus“ receptas: nostalgiškasis pyragas „Magdė“ su kakaviniu „paukščių pienu“

Ar pritariate minčiai, jog nauja – tai tiesiog pamiršta sena? Aš – iš dalies. Kartais ieškodama įkvėpimo kepiniams, prisimenu vaikystės skonius. Pyragai „Draugystė“, „Magdė“ buvo mano mėgstamiausi, gal dėl to, jog ragaudavome jų retai? Šiandien sugalvojau atgaivinti savo prisiminimus ir siūlau jums padaryti tą patį. Nauji metai – seni skoniai!
Pyragas „Magdė“
Pyragas „Magdė“ / Tinklaraštininkės nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 115 g miltų;
  • 85 g sviesto;
  • 30 g cukraus;
  • 2 kiaušinių tryniai;
  • 3 g kepimo miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • žiupsnelis druskos.

pertepimui:

  • 1 valg. šaukšt. uogienės (labai tinka obuolių arba apelsinų).

„paukščių pieno“ kremui:

  • 85 g sviesto;
  • 50 g cukraus;
  • 4 kiaušinių baltymai;
  • 140 g kondensuoto pieno;
  • 18 g želatinos;
  • 100 g vandens (cukrui);
  • 50 g vandens (želatinai);
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 15 g kakavos.

Gaminimas:

Ruošiame pagrindą:

1. Sviestą, cukrų, druską ir vanilę plakame iki purios masės apie 10 min. Sudedame trynius ir darsyk gerai išplakame. Suberiame ir atskirame inde su kepimo milteliais sumaišytus miltus.

2. Gautą tešlą iškočiojame iki 1 cm storio lakšto ir įtiesiame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (jos matmenys – 10 x 30 cm) ir paliekame šaldytuve apie 30 min.

3. Įkaitiname orkaitę iki 190°C laipsnių temperatūros (arba 180°C laipsnių, jei naudosite ventiliatoriaus funkciją), subadome šakute atšaldytą tešlą ir kepame apie 15 min. Iškepus paliekame atvėsti.

Tinklaraštininkės nuotr. /Iškeptas pyrago pagrindas
Tinklaraštininkės nuotr. /Iškeptas pyrago pagrindas

Gaminame „paukščių pieno“ sluoksnį:

1. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.

2. Kakava, sviestas ir kondensuotas pienas išplakami iki vientisos masės.

3. Iš cukraus ir vandens verdame cukraus sirupą. Kol sirupas verda, plakame baltymus iki standžių putų, supilame citrinos sultis ir dar truputį papklakame.

4. Verdantis sirupas plona srovele pilamas į baltymus ir plakama tol, kol baltymų masė pravėsta.

5. Žemoje kaitroje ištirpiname želatiną, atvėsiname ir įmaišome į baltymų masę. Po to atsargiai įmaišome kakavos masę.

Suformuojame pyragą:

1. Ant atvėsusio pagrindo tepame uogienę, pilame „paukščių pieno“ sluoksnį.

Tinklaraštininkės nuotr. /Pagrindą aptepame uogiene
Tinklaraštininkės nuotr. /Pagrindą aptepame uogiene

2. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.

Skanaus!

Tinklaraštininkės nuotr. /Ant viršaus supilame „paukščių pieno“ kremą
Tinklaraštininkės nuotr. /Ant viršaus supilame „paukščių pieno“ kremą

Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“