Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gal ką skanaus“ receptas: pyragas su kriaušėmis ir slyvomis

Ruduo turi savo privalumų – ypač toks gražus, kaip šiemet! Šis sezonas norom nenorom mus grąžina į namus, daugiau laiko leidžiame su šeima ir artimaisiais, randame daugiau laiko sau, savo pomėgiams, kurie vasaros metu buvo pamiršti ir nustumti į šalį. Dabar neskubėdami galime skaityti knygas, žiūrėti mėgstamus filmus ar kurti kulinarinius šedevrus. Šiandien kviečiu jus savaigaliui pasigaminti labai paprastą, rudens gėrybėmis pagardintą pyragą!
Pyragas su kriaušėmis ir slyvomis
Pyragas su kriaušėmis ir slyvomis / Autorės nuotr.

Ingredientai:

pyrago tešlai:

  • 50 g migdolų miltų;
  • 40 g kvietinių miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1/4 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 50 g sviesto;
  • 50 g cukraus;
  • 1 kiaušinis;
  • 60 ml pieno.

kriaušių ir slyvų sluoksniui:

  • 1 didelė arba 2 mažytės kriaušės;
  • 5 slyvos.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.

2. Į kitą dubenį dedame kambario temperatūros sviestą ir cukrų ir išplakame iki vientisos purios masės. Į šią masę įmušame kiaušinį ir gerai išplakame.

3. Į sviesto ir kiaušinių plakinį sudedame miltų mišinį ir supilame pieną, išplakame, kol tešla tampa vientisa.

4. Pilame tešlą į kepimo indą (apie 18 cm skersmens).

5. Kriaušę nulupame ir perpjauname į 4 dalis (juostelėmis).

6. Slyvas perpjauname per pusę ir išimame kauliukus.

7. Išdėliojame slyvų puseles ant tešlos ir įspaudžiame, kad jos paskęstų tešloje.

8. Ant viršaus išdėliojame kriaušių juosteles.

9. Kepame apie 1 val. iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

10. Leidžiame pyragui pastovėti bent 15 min. prieš išimant iš kepimo formos.

Skanus tiek karštas, tiek šaltas! Kepkite ir mėgaukitės!

Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais