Ingredientai:
pyrago tešlai:
- 50 g migdolų miltų;
- 40 g kvietinių miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos;
- 1/4 arbat. šaukšt. cinamono;
- 50 g sviesto;
- 50 g cukraus;
- 1 kiaušinis;
- 60 ml pieno.
kriaušių ir slyvų sluoksniui:
- 1 didelė arba 2 mažytės kriaušės;
- 5 slyvos.
Gaminimas:
1. Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
2. Į kitą dubenį dedame kambario temperatūros sviestą ir cukrų ir išplakame iki vientisos purios masės. Į šią masę įmušame kiaušinį ir gerai išplakame.
3. Į sviesto ir kiaušinių plakinį sudedame miltų mišinį ir supilame pieną, išplakame, kol tešla tampa vientisa.
4. Pilame tešlą į kepimo indą (apie 18 cm skersmens).
5. Kriaušę nulupame ir perpjauname į 4 dalis (juostelėmis).
6. Slyvas perpjauname per pusę ir išimame kauliukus.
7. Išdėliojame slyvų puseles ant tešlos ir įspaudžiame, kad jos paskęstų tešloje.
8. Ant viršaus išdėliojame kriaušių juosteles.
9. Kepame apie 1 val. iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
10. Leidžiame pyragui pastovėti bent 15 min. prieš išimant iš kepimo formos.
Skanus tiek karštas, tiek šaltas! Kepkite ir mėgaukitės!
Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.