„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Gal ką skanaus“ receptas: trapios tešlos krepšeliai su avietėmis

Vasara man neįsivaizduojama be jaukių vakarų, įvairaus maisto, aplink klegančių vaikų bei saldžių desertų. Ne paslaptis, jog skaniausi desertai ir kepiniai dažniausiai gaunasi gaminant iš šviežių vaisių ir uogų, to šiais metais gamta mums nepagailėjo. Braškės, šilauogės, mėlynės ir šio meto uogų uoga – avietė, karaliauja ne tik kokteiliuose, bet ir beveik kiekviename mano gaminamame deserte.
Trapios tešlos krepšeliai su avietėmis
Trapios tešlos krepšeliai su avietėmis / Autorės nuotr.

Nors avietė puikiai tinka ir kepimui, ir įvairiems tortų pertepimams, šiandienos deserte aš ją norėjau palikti šviežią!

Tad nieko nelaukdami pradedam paskutinį vasaros savaitgalį. Pristatau jums trapios tešlos krepšelius su citrininio kremo įdaru ir šviežiomis avietėmis!

Ingredientai:

krepšelių tešlai:

  • 250 g miltų (būtų puiku naudoti 125 g kvietinių ir 125 g migdolų miltų);
  • 125 g sviesto, šalto;
  • 50 g cukraus;
  • 1 kiaušinis;
  • žiupsnelis druskos.

kremui:

  • 2 kiaušinių tryniai;
  • 25 g cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 25 g sviesto;
  • 250 g maskarponės sūrio.

papuošimui:

  • pora saujų aviečių.

Gaminimas:

Gaminame krepšelius:

1. Miltus sumaišome su cukrumi ir druska.

2. Šaltą sviestą supjaustome mažais gabaliukais ir sutriname su miltais tarp pirštų, kad susidarytų birūs trupiniai.

3. Įmušame kiaušinį.

4. Tešlą išminkome ir padedame į šaldytuvą atvėsti (apie pusvalandį).

5. Keksiukų formeles ištepame sviestu arba aliejumi ir dedame po valgomą šaukštą tešlos. Formuojame krepšelius (kraštus darome aukštesnius, nes kepant jie pasitrauks). Kepame iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. kol gražiai apskrunda.

Autorės nuotr./Trapios tešlos krepšeliai su avietėmis
Autorės nuotr./Trapios tešlos krepšeliai su avietėmis

Ruošiame citrininį padažą:

1. Kiaušinio trynius, cukrų ir citrinos sultis kaitiname nuolat maišydami ant lėtos ugnies apie 10 min, kol gausis grietinės tirštumo masė.

2. Išjungiame kaitrą ir dedame gabalėliais pjaustytą sviestą, nuolat maišydami kol jie ištirps.

3. Kremui leidžiame visiškai atvėsti (šaldytuve), įmaišome maskarponę, paragaujame ar geras skonis (jei kažko trūksta, galime įdėti papildomai cukraus arba citrinos sulčių).

4. Kremą išmaišome ir šaukšteliu pripildome juo jau atvėsusius krepšelius.

5. Ant kremo išdėliojame avietes.

6. Palaikome šaldytuve, kad kremas sustingtų.

Skanaus!

Autorės nuotr./Trapios tešlos krepšeliai su avietėmis
Autorės nuotr./Trapios tešlos krepšeliai su avietėmis

Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs