2024 12 15

Nustebinkite svečius: galetė su moliūgais ir gorgonzola

Gruodį ne viena šeimininkė dairosi patiekalų, kuriuos patieks prie švenčių stalo susėdusiems svečiams. Šiais laikais pravartu pasirūpinti ne tik mėsiškais receptais, bet ir kažkuo gardžiu tiems, kurie mėsos nevartoja. Jei tokių svečių laukiu aš, paprastai kepu jiems pikantiškus kepinius su įvairiausiais nemėsiškais įdarais.
Galetė su moliūgais
Galetė su moliūgais / Nidos Degutienės nuotr.

Galetės, kišai ir kiti panašaus tipo kepiniai man labiausiai patinka tuo, kad visas sudedamąsias dalis galima pasiruošti iš anksto, viską laikyti šaldytuve iki prireiks. Skaniausi tokie patiekalai tik ką iškepti, tikrai nepašildyti rytojaus dieną. Tą dieną, kurią lauki svečių, nereikia nė kiek stresuoti, tik įkaitinti orkaitę ir sudėliojus viską ant kepimo skardos bei pašovus įorkaitę, galima eiti puoštis ir sutikinėti bičiulių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų