8 porcijos
Paruošimo laikas: 30 min.
Kepimo laikas: 50-60 min.
Tešlai reikės:
- 1½ st. miltų,
- 1½ lazdelės šalto nesūdyto sviesto, supjaustyto ½ colio gabalėliais,
- ¼ arbatinio šaukštelio druskos,
- ⅓ puodelio ledinio vandens.
Migdolų ir slyvų įdarui:
- 2 valg. š. miltų,
- 3 valg. š. cukraus,
- ¼ st. nesmulkintų migdolų su odele, paskrudintų,
- 5-6 didelių kietų slyvų, perpjautų pusiau, be kauliukų ir supjaustytų riekelėmis, bet neatskirtų,
- 1 kiaušinio,
- 2 valg. š. migdolų drožlių.
Gaminimas:
1. Miltus, sviestą ir druską suberkite į virtuvinį kombainą ir kapokite 5 sekundes; sviestas vis dar turi būti gabalėliais (žirnio dydžio). Supilkite labai šaltą vandenį ir dar 5 sekundes apdorokite, kol tešla taps vienalytė, nors sviestas vis dar turėtų būti matomas.
2. Išimkite tešlą iš kombaino ir suvoliokite ją į rutulį, suplokite į diską, suvyniokite į plastikinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 20-30 min. arba nakčiai.
3. Į virtuvinį kombainą suberkite migdolus, 3 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus miltų; įjunkite, kol sumalsite iki rupių miltų arba trupinių.
4. Ant miltais pabarstyto paviršiaus kočėlu iškočiokite tešlą iki 5 mm storio. Perkelkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą; apibarstykite tešlą migdolų mišiniu. Mentele perkelkite slyvas ant tešlos; lengvai paspauskite, kad išsiskleistų, palikdami 10 cm kraštelį. Tešlos kraštus užlenkite ant vaisių. Palaikykite šaldytuve 20 minučių.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
6. Perkelkite galetę į pergamentiniu popieriumi išklotą skardą. Aptepkite tešlą kiaušinio plakiniu; apibarstykite 2 šaukštais migdolų drožlių. Kepkite, kol pluta taps auksinė, o apačia iškeps, apie 50-60 minučių.
7. Išėmę iš orkaitės, leiskite atvėsti. Apibarstykite cukraus pudra ir skanaukite su ledais arba vieną.