Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galetė su slyvomis – tobulas vasaros pyragas

Jeigu mėgstate slyvas, šis pyragas visiškai jus užburs! Jis ne tik nuostabaus skonio, bet ir neapsakomai malonus akiai – tikra stalo puošmena.
Galetė su slyvomis
Galetė su slyvomis / Shutterstock nuotr.

8 porcijos

Paruošimo laikas: 30 min.

Kepimo laikas: 50-60 min.

Tešlai reikės:

  • 1½ st. miltų,
  • 1½ lazdelės šalto nesūdyto sviesto, supjaustyto ½ colio gabalėliais,
  • ¼ arbatinio šaukštelio druskos,
  • ⅓ puodelio ledinio vandens.

Migdolų ir slyvų įdarui:

  • 2 valg. š. miltų,
  • 3 valg. š. cukraus,
  • ¼ st. nesmulkintų migdolų su odele, paskrudintų,
  • 5-6 didelių kietų slyvų, perpjautų pusiau, be kauliukų ir supjaustytų riekelėmis, bet neatskirtų,
  • 1 kiaušinio,
  • 2 valg. š. migdolų drožlių.

Gaminimas:

1. Miltus, sviestą ir druską suberkite į virtuvinį kombainą ir kapokite 5 sekundes; sviestas vis dar turi būti gabalėliais (žirnio dydžio). Supilkite labai šaltą vandenį ir dar 5 sekundes apdorokite, kol tešla taps vienalytė, nors sviestas vis dar turėtų būti matomas.

2. Išimkite tešlą iš kombaino ir suvoliokite ją į rutulį, suplokite į diską, suvyniokite į plastikinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 20-30 min. arba nakčiai.

3. Į virtuvinį kombainą suberkite migdolus, 3 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus miltų; įjunkite, kol sumalsite iki rupių miltų arba trupinių.

4. Ant miltais pabarstyto paviršiaus kočėlu iškočiokite tešlą iki 5 mm storio. Perkelkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą; apibarstykite tešlą migdolų mišiniu. Mentele perkelkite slyvas ant tešlos; lengvai paspauskite, kad išsiskleistų, palikdami 10 cm kraštelį. Tešlos kraštus užlenkite ant vaisių. Palaikykite šaldytuve 20 minučių.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

6. Perkelkite galetę į pergamentiniu popieriumi išklotą skardą. Aptepkite tešlą kiaušinio plakiniu; apibarstykite 2 šaukštais migdolų drožlių. Kepkite, kol pluta taps auksinė, o apačia iškeps, apie 50-60 minučių.

7. Išėmę iš orkaitės, leiskite atvėsti. Apibarstykite cukraus pudra ir skanaukite su ledais arba vieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais