„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Galingas savaitės startas: įvairiausi patiekalai su faršu

Visavalgiai šiandien gali trinti rankas – vakarienei siūlome pasigaminti patiekalą, kuriam reikia mėsos.
Faršo sriuba
Faršo sriuba / Fotolia nuotr.
Vyniotinis su faršo įdaru
Receptas: Vyniotinis su faršo įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Miltai: 400.00 g (400 - 500 - tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (tešlai)
Pienas: 1.00 st. (tešlai)
Sviestas: 50.00 g (tešlai)
Mielės: 30.00 g (tešlai)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Veršiena: 400.00 g (400 - 500 malta - įdarui)
Cukinijos: 1.00 vnt. (maža - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Paprikos: 2.00 vnt. (po puse geltonos ir raudonos - įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti

1. Pieną pašildykite ir sumaišykite su mielėmis ir cukrumi. Leiskite mielėms pakilti. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su miltais, mielėmis, aliejumi, kiaušiniu ir druska. Užminkykite tešlą ir uždengę leiskite pakilti (30–40 minučių). Pakilusią tešlą plonai iškočiokite, ant jos paskirstykite įdarą ir susukite.

2. Veršieną apkepkite su smulkintomis daržovėmis, pagardinkite grūstu česnaku, maltais kmynais, pipirais ir druska. Vyniotinį dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir leiskite 15–20 minučių pakilti. Aptepkite viršų kiaušinio plakiniu ir kepkite 160 laipsnių orkaitėje 45–50 minučių, kol gražiai parus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Bulvių ir faršo apkepas
Receptas: Bulvių ir faršo apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 71
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (4 - 5 didelės)
Faršas: 400.00 g (400 - 500 g kiaulienos)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės (1 - 2)
Morkos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Sviestas: 30.00 g (formai patepti)
Pienas: 1.00 st. (0,5 st.)
Miltai: 1.00 valg. š.
Sūris: 70.00 g (70 - 80 g tarkuoto, fermentinio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (maltas)
Bulvių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais, nusausinkite ir sumaišykite su bulvių prieskoniais. Faršą sumaišykite su smulkintomis daržovėmis, pagardinkite pipirais ir druska.

2. Į sviestu išteptą kepimo formą sudėkite pusę bulvių, ant jų – paruoštą faršą, pabarstykite puse tarkuoto sūrio ir sudėkite likusias bulves.

3. Kiaušinius išplakite su pienu ir miltais, paskaninkite čiobreliais, pipirais, druska ir supilkite ant bulvių. Pabarstykite likusiu sūriu. Kepkite 160–170 laipsnių orkaitėje 40–50 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Pikantiška faršo sriuba
Receptas: Pikantiška faršo sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 51
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Faršas: 300.00 g
Pomidorai: 2.00 vnt. (2 indeliai, konservuoti be odelių)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Sultys: 400.00 ml (apelsinų)
Vištienos sultinys: 2.00 vnt. (kubeliai)
Bulvės: 4.00 vnt.
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 3.00 g (malta)
Čiobreliai: 3.00 g (džiovinti)
Tabasko padažas: 1.00 arbat. š. (nebūtina)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Kaip gaminti

1.Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite faršą ir dar kurį laiką pakepkite.

2.Sudėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, sultinio kubelius, kubeliais pjaustytas bulves, supilkite apelsinų sultis.

3.Pagardinkite cukrumi, aitriąja paprika, bazilikais, čiobreliais, pipirais, pageidaujant – tabasko padažu. Virkite 20 minučių.

4.Galima prieš tiekiant apibarstyti smulkintais šviežiais bazilikais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Sluoksniuotas tortilijų ir faršo apkepas
Receptas: Sluoksniuotas tortilijų ir faršo apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 110
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 6.00 vnt.
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Faršas: 500.00 g (jautienos)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių)
Mėsos prieskoniai: (aštrūs) 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Sūris: 150.00 g (tarkuoto fermentinio)
Majonezas: 200.00 g
Kaip gaminti

1. Faršą apkepkite su pjaustytu svogūnu ir smulkintu česnaku, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska.

2. Baklažaną supjaustykite kubeliais, taip pat apkepkite keptuvėje, paskaninkite pipirais ir druska, apšlakstykite citrinų sultimis. Fermentinį sūrį sumaišykite su majonezu ir žalumynais.

3. Į aliejumi apšlakstytą kepimo formą dėkite vieną tortiliją, tada sluoksnį faršo ir aptepkite majonezo padažu. Taip sluoksniuokite visas tortilijas. Viršutinę tortiliją aptepkite tik majonezo padažu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Makaronų ir faršo apkepas
Receptas: Makaronų ir faršo apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 81
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (norimos formos)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 g kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Paprikos: 2.00 vnt. (keli griežinėliai geltonos ir raudonos)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinėlė: 1.00 st. (neriebios)
Sūris: 4.00 valg. š. (4 - 5 tarkuoto fermentinio)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Makaronų prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje ir perliekite šaltu vandeniu, gerai nuvarvinkite. Faršą pakepinkite su smulkintu svogūnu, baigdami kepti sudėkite pjaustytą cukiniją, paprikas, pagardinkite prieskoniais ir dar kelias minutes pakepkite.

2. Į aliejumi pašlakstytą ar sviestu išteptą kepimo formą sudėkite pusę makaronų. Ant viršaus paskleiskite faršą su daržovėmis ir likusius makaronus. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir supilkite ant apkepo. Viršų pabarstykite fermentiniu sūriu. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

3. Jei viršus greitai parus, uždenkite folija, o šiek tiek vėliau nuimkite, kad gražiai apskrustų.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Kopūstų, ryžių ir faršo apkepas
Receptas: Kopūstų, ryžių ir faršo apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 29
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (pusės gūžės)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Ryžiai: 1.00 st. (virti)
Faršas: 500.00 g (kiaulienos)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Miltai: 1.00 valg. š.
Grietinė: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Sultinys: 1.00 st. (0,5 st.)
Kaip gaminti

1. Kopūstą, morką ir svogūnus susmulkinkite ir apkepkite su aliejumi, paskaninkite pipirais, druska, kmynais ir paprika.

2. Keptuvę uždenkite ir kelias minutes patroškinkite. Faršą taip pat apkepkite, paskaninkite prieskoniais. Į aliejumi pašlakstytą kepimo skardą sluoksniais dėkite troškintus kopūstus, faršą ir ryžius. Miltus sumaišykite su nekarštu sultiniu, pomidorų padažu ir grietine.

3. Paruoštą padažą supilkite ant apkepo ir kepkite 160 laipsnių orkaitės apatinėje dalyje apie 30 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Faršo sriuba
Receptas: Faršo sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 161
Receptas
Ingredientai
Faršas: 600.00 g (jautienos)
Jautienos sultinys: 800.00 ml
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Savose sultyse konservuoti pomidorai 400.00 g
Konservuotos raudonosios pupelės 250.00 g
Konservuoti kukurūzai 80.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, maišydama pakepinkite porą minučių, įspauskite česnaką, suberkite aitriosios paprikos miltelius, dar pakepkite 1 min. Sudėkite faršą, nuolat maišykite, kad faršo gabalėliai nesušoktų, kepkite, kol mėsa pakeis spalvą.

2. Suberkite kubeliais pjaustytą papriką ir smulkintus pomidorus, supilkite sultinį, pasūdykite. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, virkite 30 min.

3. Baigdama virti sudėkite nusunktas pupeles ir kukurūzus, pagardinkite sriubą pipirais, jei reikia, dar pasūdykite, pavirkite 5 min. Tiekite su baltos duonos riekele.

Kulinaro patarimas. Jei mėgstate aštriai, į sriubą įmaišykite smulkintą aitriosios paprikos ankštį.

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Suskleisti
Spagečiai su padažu
Receptas: Spagečiai su jautienos faršo padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 55
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (pakuotė spagečių)
Jautiena: 200.00 g (faršas)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 5.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š. (su bazilikais)
Sūris: 100.00 g (parmezanas)
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (lapeliai papuošimui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai malti)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus, gerai nuvarvinkite ir padėkite šiltai. Atminkite, makaronai ir druska beriami tik į verdantį vandenį, o verdant makaronus patartina kartkartėmis pamaišyti, kad jie nesuliptų ir nepriskrestų prie puodo dugno.

2. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.

3. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite ir, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste. Į svogūnų troškinį sukrėskite pomidorus, šakute maigytą faršą ir vis pamaišydama kaitinkite, kol faršas patamsės.

4. Supilkite pomidorų padažą, suberkite prieskonius, dar 5 min. pakaitinkite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies. Paruoštu padažu apliekite lėkštėse išdėliotus spagečius.

5. Tiekite apibarsčiusi tarkuotu parmezanu ir papuošusi bazilikų lapeliais.

Suskleisti
Vištienos faršo sriuba
Receptas: Vištienos faršo sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 83
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (500 - 600 vištienos filė)
Morkos: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (didelės)
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (keli kvapnieji)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 2.00 g (žiupsnelis pagal skonį)
Vištienos sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir apkepkite faršą. Paskaninkite pipirais, druska, kariu ir vištienos prieskoniais.

2. Didesniame puode užvirkite 1,5–2 l vandens, įmeskite kelis laurų lapelius, kvapiųjų pipirų, kubelį sultinio ir sudėkite apkeptą faršą, pjaustytas morkas.

3. Sriubą virkite 10–15 minučių, tuomet suberkite pjaustytas cukinijas, paprikas ir virkite dar 10–15 minučių, kol daržovės suminkštės.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Baklažanų ir faršo bokšteliai
Receptas: Baklažanų ir faršo bokšteliai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 31
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 3.00 vnt. (3 - 4)
Faršas: 400.00 g (kalakutienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 3.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g (tarkuoto "Džiugas")
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Žolelių mišinio: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite prieskoniais, apšlakstykite aliejumi ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Baklažanus kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 8 minutes.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, kalakutienos faršą ir maišydami gerai apkepkite, pagardinkite vištienos prieskoniais, pipirais ir druska. Į kepimo indą, pašlakstytą aliejumi, sudėkite baklažanų griežinėlius, ant jų dėkite faršo, pabarstykite sūriu. Tada vėl dėkite baklažanų, faršo, sūrio. Ant viršaus – pomidorų griežinėlių. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių, kol sūris išsilydys. Tiekite kaip karštąjį patiekalą ar užkandį.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Aštri faršo sriuba
Receptas: Aštri faršo sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 23
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (500 - 600 jautienos)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 3.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Pupelės: 400.00 g (konservuotos, raudonos)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (aštrus)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės (3 - 4)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Pomidorai: 400.00 g (konservuoti)
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir apkepkite pjaustytus svogūnus, morkas ir česnaką. Tada sudėkite faršą ir dar viską pakepkite kelias minutes. Į puodą įpilkite 1,5–2 litrus vandens, sudėkite konservuotus pomidorus, aitrųjį pipirą, pomidorų padažą, paskaninkite žolelėmis, pipirais, druska, cukrumi ir virkite ant mažos ugnies apie 40 minučių.

2. Baigdami virti suberkite pupeles ir dar 10 minučių pavirkite. Išvirtą sriubą sutrinkite iki vientisos masės. Tiekite su grietine ar pabarstę fermentiniu sūriu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Blynai su faršo, grybų ir kumpio įdaru
Receptas: Blynai su faršo, grybų ir kumpio įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 19
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (blynams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (blynams)
Miltai: 4.00 valg. š. (4 - 5 blynams)
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š. (apvolioti)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (malti - blynams ir įdarui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (blynams ir įdarui)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 g kiaulienos, įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Grybai: 200.00 g (konservuoti, tinka ir pievagrybiai - įdarui)
Kumpis: 50.00 g (karštai rūkytas kiaulienos - įdarui)
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite ir išvirkite sūdytame vandenyje, sugrūskite. Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, paskaninkite pipirais ir druska. Gerai išmaišykite, jei labai limpa prie rankų, berkite dar miltų.

2. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su faršu. Baigdami kepti suberkite smulkintus grybus ir kubeliais pjaustytą kumpį, pabarstykite pipirais ir druska.

3. Šlapiomis rankomis formuokite blynus, į vidų dėkite įdaro, gerai suspauskite ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite ant nedidelės ugnies keptuvėje. Tiekite su grietine, paskaninta žolelėmis.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Skrudinti bulvių kukuliai su faršo padažu
Receptas: Skrudinti bulvių kukuliai su faršo padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 8
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (5 - 6 didelės - kukuliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (kukuliams)
Miltai: 5.00 valg. š. (3 - 4 - kukuliams ir 1 - padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - kukuliams ir padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (kukuliams ir padažui)
Karis: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - kukuliams)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (džiovinti, smulkinti, pagal skonį - kukuliams)
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š. (kukuliams)
Aliejus: 300.00 ml (kukuliams ir padažui)
Faršas: 300.00 g (300 - 400g kiaulienos - padažui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (padažui)
Sultinys: 1.00 st. (padažui)
Grietinė: 3.00 valg. š. (3 - 4 - padažui)
Petražolės: 10.00 g (smulkintos - padažui)
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir kelis kartus permalkite. Į bulvių masę suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais, pipirais, druska ir gerai išminkykite. Jei tešla labai limpa prie rankų, įberkite dar miltų.

2. Šlapiomis rankomis formuokite norimo dydžio kukulius, apvoliokite džiūvėsėliuose ir virkite gerai įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus. Kukulius sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.

3. Padažui svogūnus susmulkinkite ir apkepkite su faršu, pagardinkite pipirais, druska ir petražolėmis. Supilkite sultinį ir kelias minutes troškinkite. Miltus sumaišykite su keliais šaukštais šalto vandens, grietine ir supilkite į faršo padažą. Maišydami kaitinkite, kol pradės tirštėti. Kukulius tiekite su faršo padažu, apibarstykite petražolių lapeliais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Bulvių vyniotinis su faršo įdaru
Receptas: Bulvių vyniotinis su faršo įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 11
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (didelės - tešlai)
Miltai: 1.00 st. (0,5 st. - tešlai)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (tešlai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (džiovinti - tešlai)
Bulvių prieskoniai: (tešlai) 1.00 žiupsnelis
Faršas: 300.00 g (300 - 400 g kiaulienos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis - įdarui)
Sūris: 3.00 valg. š. (3 - 4 valg. š fermentinio tarkuoto sūrio - įdarui)
Aliejus: 4.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite. Sumaišykite su kiaušiniu, miltais, krakmolu, pagardinkite bulvių prieskoniais, pipirais ir druska. Gerai suminkykite tešlą, jei labai lips prie rankų, berkite dar miltų.

2. Faršą apkepkite su smulkintu svogūnu ir pagardinkite prieskoniais. Bulvių tešlą iškočiokite ant gausiai miltais pabarstytos lentutės, paskleiskite faršo įdarą ir susukite.

3. Vyniotinį dėkite į aliejumi pateptą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Paskui apibarstykite fermentiniu sūriu ir dar kepkite apie 15 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai parus. Vyniotinį tiekite karštą su grietine ar kitu karštu padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“