Netikite? Siūlome išbandyti. Pažadame, kad liksite maloniai nustebinti. O jei norite tiesiog atsigaivinti, siūlome išbandyti ir šaltą persikų arbatą ar gaivų limonadą.
1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir valandą palaikykite šaldytuve – bus traškesnės.
2. Persikus arba obuolius perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus arba sėklalizdžius, supjaustykite vidutinio storio skiltelėmis, apšlakstykite aliejumi, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais pipirais.
3. Vaisius dėkite ant kepimo grotelių, po apačia įdėkite skardą aliejui ir nuo vaisių išsiskyrusioms sultims išvarvėti ir kepkite apie 3 min.
4. Kol vaisiai keps, paruoškite įdarą: rikotą gerai ištrinkite su natūraliu jogurtu ir citrinų sultimis.
5. Vaisius išimkite iš orkaitės, atvėsinkite, ant kiekvienos skiltelės krėskite rikotos.
6. Lėkštėse išdėliokite salotų lapelius, kumpį ir vaisius su rikota.
1. Baklažaną supjaustykite riekelėmis, pabarstykite druska ir palikite 1 val.
2. Paruoškite padažą: smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, česnaką ir pakepinkite alyvuogių aliejuje. Tuomet įdėkite pomidorų pastos, įpilkite vyno, patroškinkite.
3. Į ruošiamą padažą sudėkite sutrintus pomidorus, persikus ir žalumynus. Virkite, kol padažas pradės tirštėti.
4. Nusausinkite baklažano riekeles, iš abiejų pusių apvoliokite jas miltų ir kiaušinių plakinyje bei džiūvėsėliuose ir kepkite.
5. Apkeptus dėkite į skardą, ant viršaus suberkite maltą mėsą, sumaišytą su prieskoniais ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 min.
6. Iškeptą patiekite su padažu ir pomidorais.
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
- Ruošimas: mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska.
- Dubenėlyje išmaišykite aliejų, persikų antpilą, sojų padažą ir prieskonius, pasūdykite pagal skonį.
- Sudėkite į marinatą viščiuko gabalėlius, pridenkite, įdėkite į šaldytuvą 3 val.
- Persikus supjaustykite.
- Mėsą išimkite iš marinato ir verkite ant iešmelių paeiliui viščiuką ir persikus.
- Kepkite grilyje vartant ir tepant marinatu.
- Skanaus!
Receptą atsiiuntė Janina M., Alytus
- Visus marinato ingredientus sumaišykite ir gautu marinatu užpilkite vištieną, palikite marinuotis per naktį.
- Vištieną apskrudinkite ant grilio ir dar 7–10 minučių kepkite 200 laipsnių orkaitėje kol visiškai iškeps.
- Padažas: Persikus supjaustykite, sudėkite į puodą ir šiek tiek pakepinkite, sudėkite smulkintą imbierą, čili ir garam masala, supilkite brendį, alkoholiui išgaravus, viską sutrinkite elektriniu smulkintuvu.
- Pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant marinavimo laiko.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
1. Susmulkinkite svogūną, virtą vištienos filė ir sumaišykite su tarkuotu sūriu, majonezu, krapais bei prieskoniais.
2. Gauta mase įdarykite konservuotus persikus.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Į mėsos faršą įmaišykite smulkintus svogūnus ir prieskonius, pasūdykite, įmuškite kiaušinį.
2. Suformuokite delno dydžio maltinukus ir dėkite į kepimo skardą. Kepkite, kol apskrus.
3. Prieš baigdama kepti ant maltinukų užberkite tarkuoto sūrio ir smulkintų persikų. Dar kelias minutes pakepkite, kol sūris išsilydys.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Lietinių tešlai sumaišykite kiaušinius, tirpintą sviestą, pusę stiklinės pieno, 1 šaukštą cukraus bei miltus.
2. Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus, pilkite į keptuvę 2 šaukštus tešlos, paskirstykite per visą keptuvės plotą ir gražiai apkepkite blyną iš abiejų pusių. Taip iškepkite visą tešlą.
3. Įdarui sumaišykite varškę su grietine, likusiu cukrumi bei vanile. Ant kiekvieno iškepto blyno dėkite po maždaug 2 šaukštus paruošto įdaro, 4-5 skilteles persiko, tuomet suvyniokite ir apibarstykite karamele (pabarstukais).
Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
1. Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite arba iškepkite orkaitėje su lupenomis, tada atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
2. Burokėlių griežinėlius išdėliokite lėkštėse, ant viršaus dėkite ožkų pieno sūrio riekelių ir persikų gabalėlių.
3. Apelsino sultis sumaišykite su medumi, balzaminiu padažu, aliejumi ir užpilkite ant salotų. Ant viršaus berkite skrudintų moliūgų sėklų.
Kulinaro patarimas. Šias salotas skanu tiekti su orkaitėje keptais baltos duonos kubeliais. Juos paruoši labai paprasta: duonos gabalėlius apšlakstykite aliejumi, vynu, berkite kapotų česnakų ir „Provanso“ žolelių mišinio. Paskrudinkite, kol taps traškūs.
1. Vištieną nuimkite nuo kaulo ir susmulkinkite. Susmulkinkite pekininį kopūstą. Persikus ir obuolį supjaustykite kubeliais.
2. Supjaustytas salotų sudedamąsias dalis sudėkite į žemą dubenį ir išmaišykite (jei norite, galite sluoksniuoti).
3. Paruoškite padažą: imbiero šaknį sutarkuokite ir sumaišykite su likusiomis padažo sudedamosiomis dalimis. Užpilkite ant salotų. Pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
- Pomidoriukus perpjaukite per pusę, persikus ir fetą supjaustykite kubeliais.
- Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apkepkite su šiek tiek alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu druskos bei pipirų.
- Kopūstą suplėšykite nedideliais gabalėliais, visus padažo ingredientus sumaišykite ir gautą padažą užpilkite ant kopūstų, gerai išmaišykite.
- Pekino kopūstą dėkite į lėkštę, ant jo išdėliokite fetą, persikus, pomidorus ir uždėkite dar šiltą vištieną.
- Viską pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
- Vištieną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais, palikite marinuotis (geriausia per naktį ar bent kelioms valandoms).
- Paruošiamas padažas: persikus sutrinkite virtuviniu trintuvu (jei atrodo per tiršta galima įpilti truputį skysčio, kuriame buvo persikai), įdėkite čili pipirų.
- Padažą supilkite į nedidelį puodą ir šiek tiek pakaitinkite. Palikite atvėsti.
- Vištieną kepkite grilinėje keptuvėje (nepilant aliejaus), kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.
- Salotas suplėšykite rankomis, sumaišykite su špinatais.
- Pomidorus ir agurkus supjaustykite, sumaišykite su salotomis, viską pagardinkite druska, pipirais, balzaminiu actu ir šlakeliu aliejaus.
- Į lėkštę dėkite salotas, ant jų, supjaustykite vištieną ir viską pagardinkite padažu.
1. Iš apelsinų (vieną palikite ir supjaustykite griežinėliais) išspauskite sultis.
2. Persikus sudėkite į plaktuvą, supilkite apelsinų sultis ir gerai išplakite. Paragaukite: jei norite saldžiau, pridėkite medaus ar apelsinų sirupo pagal skonį.
3. Į sultis supilkite gerai atšaldytą gazuotą vandenį, sumeskite apelsinų griežinėlius ir iškart tiekite.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Vandenį užvirkite ir užpilkite juo penkis pakelius juodos arbatos.
- Suberkite rudąjį cukrų ir išmaišykite.
- Palaukite apie 10 minučių, tuomet arbatos pakelius išimkite.
- Supilkite citrinos sultis, persikų sultis ir išmaišykite. Palikite, kol visiškai atvės.
- Į šaltą arbatą įmaišykite skiltelėmis supjaustytus persikus, riekelėmis pjaustytą citriną ir šviežių mėtų lapelius.
- Suberkite ledo kubelius, išmaišykite ir patiekite nedelsiant. Skanaus!