- Užvirkite pieną. Jei neturite mėtinio šokolado, jame keletą minučių pakaitinkite mėtos šakelę, kurią paskui ištraukite ir sudėkite šokolado gabaliukus.
- Išpilstykite gėrimą, papuoškite zefyro kubeliais ir mėtos lapeliais.
1. Ištirpinkite šokoladą su grietinėle karšto vandens vonelėje iki vienalytės masės.
2. Įberkite vanilinio cukraus, aitriosios paprikos miltelių, apelsino žievelės, gerai sumaišykite ir mėgaukitės.
Taip pat skaitykite:
Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!
- Pieną užvirkite ir dar šiek tiek pakaitinusios ištirpinkite jame baltojo šokolado gabalėlius.
- Išpilstykite į puodelius ir papuoškite plakta grietinėle.
1. Į dubenėlį sudėkite gabaliukais sulaužytą šokoladą, supilkite pieną ir nuolat maišydami, kaitinkite ant mažos ugnies, kol ištirps šokoladas. Įpilkite konjako.
2. Į puodelius dėkite truputį razinų ir riešutų, pilkite šokoladą. Ant viršaus užpilkite plaktos grietinėlės ir patiekite.
Šaltinis: 15min.lt
- Pieną užvirkite, jame ištirpinkite šokolado gabalėlius ir maišydamos dar pakaitinkite.
- Išpilstykite į puodelius ir papuoškite plakta grietinėle, pabarstyta pipirais. Skanaus!
1. Puode sumaišykite stiklinę grietinėlės, cukrų, smulkiai sutrupintą šokoladą ir cinamoną. Plakdama šluotele kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ištirps šokolado gabalėliai.
2. Po truputį supilkite likusį pieną ir grietinėlę. Virkite, kol skystis ims garuoti, tik neužvirinkite.
3. Suplakite kiaušinius, įpilkite šaukštą šokoladinio pieno, išmaišykite. Plakdama šluotele arba elektriniu plakikliu plona srovele supilkite kiaušinius į šokoladinį pieną, toliau plakdama pakaitinkite mišinį dar porą minučių.
4. Nukaiskite puodą nuo ugnies, įmaišykite vanilinį cukrų. Išpilstykite karštą gėrimą į puodelius, papuoškite tarkuotu šokoladu ir iškart patiekite.
- Pieną užvirinkite, įdėkite susmulkintą šokoladą ir kaitindami maišykite, kol jis ištirps.
- Išpilstykite gėrimą į puodelius, užbarstykite supjaustyto zefyro kubelių ir šokolado drožlių.
- Užvirkite pieną, kaitindamos ištirpinkite jame šokoladą, sudėkite prieskonius.