Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaminame pagal skaitytojų receptus, atsiųstus konkursui „Mano gardus ruduo“

Iki lapkričio 9 dienos portale Ji24.lt vyksta receptų konkursas. Galite dalyvauti ir jūs, nes prizas išties dosnus – vienam žmogui atiteks net 4 išskirtinio skonio sūrių bumbulai! O tokių sūrių rinkinių yra netgi 5!
Smaližių popsiukai
Smaližių popsiukai / Recepto autorės nuotr.

Daugiau apie konkurso sąlygas: Receptų konkursas „Mano gardus ruduo“. Laimėkite išskirtinio skonio sūrių rinkinius!

Konkursas tęsiasi, laukiame receptų su patiekalo nuotrauka adresu konkursai@ji24.ltO dabar skelbiame receptus tų skaitytojų, kurie jau spėjo pasidalinti savo eksperimentais virtuvėje.

Siūlome išbandyti:

Burnoje tirpstantys florentinai
Receptas: Burnoje tirpstantys florentinai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 14
Receptas
Ingredientai
Dribsniai: 1.00 vnt. (kukurūzų (nesaldžių) - pakuotė)
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (indelis)
Migdolai: 1.00 sauja (drožlių)
Sėmenų sėklos: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Kukurūzų dribsnius, kondensuotą pieną, migdolus bei sėmenų sėklytes sumaišykite dideliame dubenyje. Turi gautis gan tirštoka masė.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, sudėkite po kupiną šaukštą šios masės ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  3. Kepkite, kol gražiai paskrus (apie 7–8minutes). 

Receptą atsiuntė Indrė R.

Suskleisti
Krabų suktinukai „Kitaip“
Receptas: Krabų suktinukai „Kitaip“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 26
Receptas
Ingredientai
Krabų lazdelės: 1.00 vnt. (pakuotė)
Kumpis: 10.00 riekės
Sūris: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Džiūvėsiai: 1.00 sauja
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Sūrį su česnaku sutarkuokite smulkia trintuve, įkrėskite majonezą, turi gautis lipni masė.
  2. Išvyniokite krabų lazdeles, o kumpio riekeles perpjaukite per pusę. Ant išvyniotos krabų lazdelės dėkite kumpio puselę ir atsargiai sviestiniu peiliu užtepkite paruoštą sūrio, česnako ir majonezo masę.
  3. Pirštų galiukais suvyniokite krabą į suktinuką, pavoliokite džiūvėsėliuose ir dėkite į įkaitintą aliejumi keptuvę.
  4. Pakepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus.

Receptą atsiuntė Indrė R.

 

 

Suskleisti
Burnoje tirpstantis obuolių pyragas
Receptas: Burnoje tirpstantis obuolių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 46
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 5.00 vnt.
Aliejus: 130.00 ml
Cukrus: 100.00 g (100 g - tešlai ir 1 arbat. š. - pabarstymui)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Miltai: 185.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (1,5)
Kaip gaminti
  1. Į gilų indą įmuškite kiaušinius, suberkite visą cukrų ir plakite tol, kol masė pasidarys puri.
  2. Tuomet reikia suberti vanilinį cukrų ir visą aliejų. Gautą masę permaišykite.
  3. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, kelis sykius nusijokite ir tada suberkite į indą.
  4. Viską sumaišykite iki vientisos masės be gumulėlių.
  5. Gautą tešlą sukrėskite į šlapiu kepimo popieriumi išklotą skardą (kepimo popierių patepkite vandeniu, tuomet gražiau įsidės į skardą ir pyragas įgaus gražią formą).
  6. Obuolius nulupkite, supjaustykite griežinėliais, išimkite sėklytes, sudėliokite į skardelę ant tešlos, šiek tiek spustelėkite.
  7. Cukrų sumaišykite su cinamonu ir pabarstykite ant pyrago.
  8. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C  ir kepkite apie 35 min., kol gražiai pakils.

Receptą atsiuntė Indrė R.

Suskleisti
Antis su karamelizuotais vaisiais ir daržovėmis
Receptas: Antis su karamelizuotais vaisiais ir daržovėmis
1 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 33
Receptas
Ingredientai
Antis: 190.00 g (krūtinėlės)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Romas: 1.00 valg. š. (tamsiojo (jei neturite apsieisite ir be jo))
Kriaušės: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Bulvės: 3.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Figos: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Ištrinkite anties krūtinėlę druska, pipirais ir  šaukštu rudojo cukraus. Nebijokite cukraus, jis suteiks ančiai ypatingą skonį ir traškią plutelę.
  2. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 12 min. Tada išeis traškus paviršius ir sultingas kiek rožinis vidus. Jei mėgstate visiškai iškeptą mėsą, tada pakepkite orkaitėje ilgiau.
  3. Kriaušes nulupkite, užpilkite keliais šaukštais vandens ir truputį pavirkite, vieną kriaušę sutrinkite, kitą palikite sveiką garnyrui.
  4. Įdėkite šaukštą cukraus ir įpilkite romo. Dar pavirkite. Jei trūksta skystimo – dar į pilkite vandens.
  5. Taip pat įdėkite figos skilteles ir truputį pakaramelizuokite kartu su kriauše skystime. Jei norite, skystimą galite perkošti, kad padažas būtų skaidresnis.
  6. Bulvę ir morką supjaustykite norimomis formomis. Apvirkite (bet neišvirkite) pasūdytame vandenyje. Ištraukite, apibarstykite norimais prieskoniais, žalumynais ir šaukite į 180 laipsnių orkaitę apie 15 min.
  7. Galime viską dėti į lėkštę. Antį supjaustykite, tačiau ne per plonai, dėkite karamelizuotus vaisius ir paskrudusias daržoves ir užpilkite kriaušių padažu. Recepto autorė patiekalą papuošė šviežiomis iš miško parneštomis bruknėmis.

Receptą atsiuntė Gina K.

Suskleisti
Smaližių popsiukai
Receptas: Smaližių „popsiukai“
4 asmenims
Pagaminsite per 8 val.
3.7 / 24
Receptas
Ingredientai
Zefyrai:(pakelis) 1.00 vnt.
Šokoladas: 400.00 g (baltas)
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Kokosų drožlės: 1.00 puodelis (pabarstukų, skrudintų riešutų ir t.t.)
Kaip gaminti
  1. Baltą šokoladą ištirpinkite garų vonelėje su šaukšteliu aliejaus. Šokoladas įgaus gražų spindesį.
  2. Zefyriukus persmeikite mediniu pagaliuku ir nardinkite į šiltą šokoladą, leiskite nuvarvėti.
  3. Merkite zefyro galiuką į mėgiamus pagardus.
  4. Sudėkite atsargiai ant lėkštės ir palaikykite šaldytuve ar šaltoje patalpoje 5–8 valandas.

Receptą atsiuntė Indrė R.

 

Suskleisti
Pikantiški „Raffaello“.
Receptas: Pikantiški „Raffaello“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 9
Receptas
Ingredientai
Krabų lazdelės: 1.00 vnt. (pakuotė)
Sūris: 200.00 g
Majonezas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogės: 1.00 vnt. (indelis juodųjų)
Kaip gaminti
  1. Krabų lazdeles, sūrį ir česnaką sutarkuokite smulkia trintuve.
  2. Į šią masę įkrėskite majonezą.
  3. Viską išmaišykite, turi gautis lipni, tiršta masė.
  4. Formuokite plonus blynelius ir į juos įdėkite nusausintą alyvuogę.
  5. Atsargiai ir švelniai suformuokite rutuliukus, prilygstančius saldainuko formai ir dydžiui.
  6. Sudėjus rutuliukus į lėkštę ir uždengus maistine plevele palaikykite šaldytuve ne mažiau kaip valandą. 

P.S. Puikiai tinka prie alaus bei vyno, nuostabus gardėsis, kai staiga užpuola svečiai.

Receptą atsiuntė Indrė R.

 

Suskleisti
Nuostabiai gaivios salotos su kepta vištiena ir apelsinais
Receptas: Nuostabiai gaivios salotos su kepta vištiena ir apelsinais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 46
Receptas
Ingredientai
Apelsinai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 6.00 vnt. (vyšniniai)
Salotos: 200.00 g („Iceberg“)
Sėmenų sėklos: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 1.00 vnt. (mažas gabalėlis)
Padažas:(pikantiško arba kito mėgiamo su majonezu) 2.00 valg. š.
Aliejus: 40.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Vištiena supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pakepinkite aliejumi įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai paskrus.
  2. Į lėkštę sudėkite pjaustytųs salotų lapus, vyšninius pomidoriukus, apelsiną.
  3. Ant viršaus uždėkite keptą paskrudusią vištieną, užberkite tarkuotu sūriu ir pabarstykite sėmenų sėklomis.
  4. Sūris labai gražiai pasilydo ant šiltos vištienos. Ant salotų užpilame šiek tiek padažo.

Receptą atsiuntė Indrė R.

 

Suskleisti
Obuolių - spanguolių pyragas
Receptas: Obuolių ir spanguolių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.7 / 24
Receptas
Ingredientai
Miltai: 375.00 g (+/- 50g beminkant tešlą)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (+1 aptepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 75.00 g
Sviestas: 100.00 g
Pienas: 200.00 ml
Mielės: 1.00 vnt. (pakelis sausų mielių (recepto autorė naudoja Dr.Otker))
Spanguolės: 50.00 g (džiovintų arba slyvų, razinų ir t.t.)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Į vieną dubenį sudėkite sviestą ir ištirpinkite.
  2. Suberkite cukrų, gerai išmaišykite.
  3. Supilkite pieną ir šiek tiek pašildykite (nereikia įkaitinti, nes susitrauks mielės).
  4. Jau į šiltą masę suberkite mieles. Gerai išmaišykite ir palikite, kol masė ims putoti (10–15 minučių).
  5. Tuo tarpu persijokite miltus. Įberkite į miltus druską, išmaišykite.
  6. Įmuškite kiaušinį. Kai masė su mielėmis subręs, įpilkite ją į miltus.
  7. Rankomis užminkykite tešlą.
  8. Indą su tešla palikite 50–60 laipsnių pašildytoje orkaitėje, kol pakils. Būtinai uždenkite, kad nedžiūtų.
  9. Jei įdarui imsite džiovintus vaisius, juos būtinai užmerkite karštame vandenyje.
  10. Obuolius nuvalykite ir supjaustykite kubeliais (kad nejuoduotų, galima apšlakstyti citrinų sultimis ir išmaišyti, kad pasiskirstytų).
  11. Kai tešla pakils, ją iškočiokite. Iš vienos pusės tešlą iki vidurio supjaustykite juostelėmis.
  12. Ant kitos pusės sudėkite įdarą (galima sumaišytą, galima sluoksniais), užberkite cukrų.
  13. Užlenkiant kraštą nuo įdaro pusės, susukite pyragą kaip vyniotinį.
  14. Sujunkite abu galus. Aptepkite kiaušiniu ir pagal norą apiberkite cukrumi, saulėgrąžomis, aguonomis ar sezamu.
  15. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25–30 minučių.
  16. Ištraukus iš orkaitės, uždenkite švariu rankšluosčiu ir leiskite atvėsti.
  17. Pyragą valgyti tik atvėsusį. Mielinės tešlos gaminius nepatartina valgyti karštus.

Receptą atsiuntė Sveta B.

Suskleisti
Kreminė moliūgų sriuba
Receptas: Kreminė moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 294
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 kg
Morkos: 2.00 vnt. (didelės)
Bulvės: 4.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Morkas ir bulves nuskuskite.
  2. Daržoves supjaustykite kubeliais.
  3. Svogūną pakepinkite su česnaku ir sudėkite su bulvėmis, morkomis ir moliūgu į užvirusį sultinį.
  4. Virti apie 20 min.
  5. Įberkite prieskonius pagal skonį. Elektriniu trintuvu viską sutrinkite iki piurė konsistencijos.
  6. Valgykite su grietine.

 Receptą atsiuntė Erika Ž.

Suskleisti
Gardusis baklažanų apkepas
Receptas: Gardusis baklažanų apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 59
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (pagrindui)
Cukrus: 2.00 arbat. š. (pagrindui)
Druska: 1.00 valg. š. (1 valg. š. - pagrindui ir žiupsnelis - pagal skonį - įdarui)
Miltai: 200.00 g (pagrindui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (pagrindui)
Baklažanai: 3.00 vnt. (įdarui)
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžiosios - įdarui)
Pievagrybiai: 10.00 vnt. (įdarui)
Sūris: 100.00 g (kietasis - įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 valg. š. (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Aliejų pakaitinkite ir sudėkite išspaustą česnaką, suberkite druską ir Provanso žoleles. Palikite kelioms minutėms pastovėti.
  2. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius.
  3. Baltymus išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų.
  4. Į baltymus dėkite po vieną kiaušinio trynį ir maišykite.
  5. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išminkykite tešlą.
  6. Tešlą iškočiokite ir išklokite kepimo indą taip, kad kraštai šiek tiek užsiriestų į vidų.
  7. Griežinėliais supjaustykite baklažanus, apiberkite druska ir palikite kelias minutes. Atsiradusį skystį nupilkite, baklažanus nuplaukite ir nusausinkite.
  8. Nedideliais gabalėliais supjaustykite saldžiąsias paprikas, baklažanus ir pievagrybius.
  9. Daržoves, tarkuotą sūrį ir pievagrybius sumaišykite su aliejumi ir viską sukrėskite į tešla išklotą kepimo indą.
  10. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
         cleardot.gifReceptą atsiuntė Rasa J.
Suskleisti

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?