Kai orai vėsta, gardus namuose sklindantis šokolado kvapas ir šiltos garuojančios arbatos puodelis sušildys ne vieną širdį. Šįkart portalas Ji24.lt jums siūlo pasigaminti populiariausių pasaulio skanėstų. Ir ne šiaip paprastų pyragų, o gardžiųjų triufelių, šokoladukų „Bounty“, „Snickers“, „Twix“, „Ferrero Rocher“ ar burnoje tirpstančių prancūziškų spalvingųjų sausainėlių „Macarons“.
Taip pat skaitykite: Spalvingieji sausainėliai – iš migdolų ar kokosų?
Vis dar su nostalgija prisimenate vaikystėje ragautus irisus? Siūlome išbandyti ir jų receptą, arba savo gomurį pamaloninti gardžiaisiais keksiukais ir keliais garsiojo „Tinginio“ ar „Brownie“ pyrago variantais.
Beliko pasiraitoti rankoves ir išsirinkti mėgstamiausią gardėsį:
- Dubenyje sumaišykite miltus, maltus migdolus (arba migdolų miltus), druską, maltą cinamoną ir muskatą.
- Į kitą didelį dubenį sudėkite sviestą ir suberkite cukrų. Elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės.
- Po vieną įdėkite ir išplakite kiaušinių trynius.
- Įmaišykite tarkuotas citrinų žieveles ir migdolų ekstraktą, jei jį naudojate.
- Suberkite miltų mišinį ir išmaišykite. Išminkykite vientisą tešlą.
- Padalinkite paruoštą tešlą į dvi dalis. Kiekvieną iš jų įvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 2 valandas. Tuomet išimkite tešlą iš šaldytuvo ir palikite kambario temperatūroje apie 10 minučių, kad šiek tiek atšiltų.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardas.
- Tešlą dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite į maždaug 3 mm storio tešlos lakštą. Jei norite, galite tešlą kočioti tarp dviejų maistinės plėvelės lakštų ar tiesiog ant miltais lengvai pabarstyto švaraus ir lygaus paviršiaus.
- Sausainių formelėmis išspauskite sausainius ir atsargiai juos perkelkite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų. Prisiminkite, kad turite išspausti lygų skaičių dviejų rūšių sausainių: apatinių (be išpjovimo viduje) ir viršutinių (su išpjovimu).
- Tešlos likučius šiek tiek paminkykite, iškočiokite ir iš jų taip pat sausainių formelėmis išspauskite sausainius.
- Paruoštus sausainius kepkite įkaitintoje orkaitėje: apatinius sausainius be išpjovimo apie 15 min., o viršutinius su išpjovimu – apie 10 min. Nuolat stebėkite kepančius sausainius, nes kepimo laikas gali priklausyti ir nuo jūsų orkaitės. Iškepę sausainiai turi būti gražiai auksinės spalvos. Neperkepkite sausainių, nes tuomet jie bus pernelyg trapūs.
- Iškepusius sausainius kelioms minutėms palikite skardoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
- Sausainiams visiškai atvėsus, viršutines jų dalis apibarstykite milteliniu cukrumi.
- Ant apatinių sausainių dalių tolygiai ir plonai paskleiskite po šaukštelį džemo. Džemą rinkitės tirštą ir tepkite jį ant sausainių saikingai – kitu atveju, suvožus abi sausainių puses, jis gali ištekėti pro kraštus.
- Po kiek laiko džemu pertepti sausainiai suminkštėja. Taigi, jei norite trapesnių – pertepkite juos džemu tik prieš patiekdami; jei labiau mėgstate minkštesnius – pertepkite kuo anksčiau. Skanaus!
1. Sutirštintą saldintą pieną pilkite ant dribsnių bei saulėgrąžų ir viską gerai išmaišykite. (Saulėgrąžas galite keisti mėgiamais džiovintais vaisiais bei riešutais.)
2. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Šaukštu dėkite masę ant kepimo popieriumi išklotos skardos, formuokite neaukštus bokštelius ir kepkite apie 10 min. (kol sausainiai apskrus).
1. Karštoje orkaitėje trumpai paskrudinkite žemės riešutus, pašalinkite luobeles. 100 g riešutų sumalkite, likusius susmulkinkite.
2. Puode ištirpykite sviestą su cukrumi, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė taps vientisa ir įgaus auksinį atspalvį, įmaišykite grietinę.
3. Suberkite džiovintus vaisius, smulkintus ir maltus riešutus, atsargiai maišydama kaitinkite maždaug minutę.
4. Skardą išklokite kepimo popieriumi, šaukštu suformuokite apskritus blynelius, kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Palikite atvėsti.
1. Dubenyje sumaišykite kokoso drožles ir miltelinį cukrų.
2. Sudėkite grietinėlę bei sviestą į puodą ir šildykite ant silpnos ugnies, kol ištirps sviestas.
3. Į pašildytą grietinėlę bei sviestą įlašinkite romo ekstrakto, gautą mišinį supilkite ant kokoso drožlių bei miltelinio cukraus ir viską gerai išmaišykite.
4. Iš gautos masės rankomis formuokite mažus kamuoliukus ir dėkite juos ant sviestiniu popieriumi iškloto padėklo arba lėkštės. Uždenkite kamuoliukus maistine plėvele ir padėkite bent 1 val. į šaldytuvą, kad sustingtų.
5. Išlydykite pienišką šokoladą. Kiekvieną kokoso kamuoluką pamerkite į šiltą (bet ne karštą) ištirpintą šokoladą, kad jis gražiai pasidengtų. Nulašinkite šokolado perteklių ir padėkite ant to paties sviestiniu popieriumi iškloto padėklo.
6. Įdėkite į šaldytuvą apie 30-60 minučių, kad sustingtų šokoladas ir patiekite.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Liuda A.
- Plokščią padėklą ar kitokį indą išklokite kepimo popieriumi.
- Dubenyje sumaišykite kokoso drožles, saldintą sutirštintą pieną ir miltelinį cukrų.
- Masė turi būti lipni ir drėgna. Drėgnais delnais suformuokite pailgus maždaug 5–7 cm ilgio ritinėlius (batonėlius).
- Sudėkite ant padėklo ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite 1 valandą, kol ritinėliai taps pakankamai tvirti.
- Šokoladą sulaužykite gabalėliais, suberkite į dubenį ir ištirpinkite ant „garų vonelės“.
- Iš šaldytuvo išimtus kokosinius ritinėlius įmerkite į šokoladą taip, kad visas pasidengtų šokoladu.
- Perkelkite atgal ant kepimo popieriaus ir vėl laikykite šaldytuve apie 30 minučių, kol sustings.
- Riešutus ~10 minučių paskrudinkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, nuvalykite luobeles (virtuviniu rankšluosčiu ar, riešutams pravėsus, tiesiog pirštais).
- Pasilikite sveikų riešutų įdėti į saldainių vidų, o likusius stambiai sukapokite.
- Vaflius susmulkinkite tiesiog šakute, suberkite riešutus, dėkite riešutinį kremą ir masę gerai išmaišykite.
- Suformuokite rutuliukus į vidurį įdedant po riešutą. Lengviausia formuoti vos vos drėgnomis rankomis.
- Turėtų gautis 30 – 40 rutuliukų, priklausomai nuo jų dydžio.
- Paruoštus rutuliukus apie valandą pašaldykite šaldytuve, kad sustingtų.
- Šokoladą ant silpnos ugnies ar vandens garų vonelės maišykyte su aliejumi, kol gausis vientisa lygi masė.
- Saldainius po vieną merkite į šokoladą, dėkite ant kepimo popieriaus ir leiskite šokoladui sustingti (šokoladas greičiau sustings šaldytuve).
Skanaus!
Receptą atsiuntė Daiva Minkevičienė
- Iš pradžių paruoškite trapų pagrindą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
- Į dubenėlį su atvėsusiu tirpintu sviestu suberkite rudąjį cukrų ir išmaišykite.
- Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ir išplakite elektriniu plaktuvu.
- Suberkite miltus ir išmaišykite. Kepimo indą (20x20 cm ar 35x10 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi.
- Sudėkite tešlą ir išlyginkite paviršių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 minučių, kol paviršius gražiai apskrus ir tešla bus iškepusi.
- Išimkite kepimo indą iš orkaitės ir atidėkite į šalį, kol atvės.
- Paruoškite karamelės sluoksnį. Į prikaistuvį suberkite cukrų ir supilkite vandenį.
- Kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol cukrus ištirps.
- Stebėkite, kad ant prikaistuvio sienelių neliktų cukraus kristalų.
- Cukrui ištirpus, ugnį padidinkite iki didelės. Nustokite maišyti masę, laikydami už prikaistuvio rankenos, jį lengvai judinkite sukamaisiais judesiais.
- Maždaug už minutės masė turi pradėti burbuliuoti, o dar po kelių minučių iš šviesaus gintaro spalvos ji turi pavirsti į vidutiniškai tamsią karamelę.
- Kai tik karamelės spalva tampa vidutiniškai tamsi, iš karto sudėkite į prikaistuvį sviestą ir išmaišykite, kol ištirps.
- Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir iš karto lėtai, nuolat maišydami, supilkite grietinėlę. Būkite atsargūs!
- Grietinėlę pilkite ypač atsargiai, nes karamelė ims labai stipriai burbuliuoti ir gali jus skaudžiai nudeginti.
- Paruoštą karamelę porai minučių atidėkite į šalį, kol šiek tiek atvės.
- Paruoškite šokolado sluoksnį. Šokoladą, šviesų cukraus sirupą ir sviestą sudėkite į dubenėlį.
- Statykite dubenėlį and puodo su verdančiu vandeniu („garų vonelės“) ir kaitinkite pamaišydami, kol šokoladas bei sviestas ištirps ir gausite visiškai vientisą masę.
- „Sukonstruokite“ šokoladinius batonėlius. Karamelę tolygiu sluoksniu supilkite ant atvėsusio trapaus pagrindo.
- Ant karamelės sluoksnio tolygiai supilkite paruoštą šokoladą.
- Indą su susluoksniuotu desertu dėkite į šaldytuvą ir palaikykite, kol visiškai sustings.
- Prieš patiekdami supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Skanaus!
- Iš pradžių pasiruoškite saldainių „Marshmallow“ masę. Ją galite pasiruošti jau prieš dieną ar net kelias dienas.
- Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinio baltymą, cukraus sirupą ir druską. Plakite apie 5 minutes, kol gausite standžias putas.
- Sumažinkite plaktuvo greitį ir suberkite miltelinį cukrų. Išplakite iki vientisos masės.
- Supilkite vanilės ekstraktą iš išmaišykite.
- Sandariame indelyje šią masę galite laikyti iki dviejų savaičių.
- Folijos lakštu išklokite 20x30 cm dydžio indą.
- Paruoškite apatinį šokolado sluoksnį. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir sudėkite į dubenėlį kartu su riešutų sviestu.
- Kaitinkite mikrobangų krosnelėje, pamaišydami kas pusę minutės, kol gausite visiškai vientisą masę.
- Paruoštą šokoladą supilkite į indą, kuriame sluoksniuosite desertą. Paviršių išlyginkite.
- Dėkite indą į šaldytuvą ir palaikykite, kol šokoladas visiškai atšals ir sustings, apie 30 minučių.
- Paruoškite nugos sluoksnį. Sviestą sudėkite į vidutinio dydžio prikaistuvį ir ištirpinkite ant vidutinio dydžio ugnies.
- Suberkite cukrų ir pieną. Kaitinkite nuolat maišydami, kol cukrus ištirps ir masė užvirs.
- Sumažinkite ugnį iki mažos ir kaitinkite 5 minutes, kartais pamaišydami.
- Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir sudėkite „Marshmallow“ masę, riešutų sviestą ir vanilės ekstraktą.
- Išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite stambiai smulkintus sūdytus žemės riešutus.
- Paruoštą nugos sluoksnį tolygiai užpilkite ant sustingusio apatinio šokolado sluoksnio.
- Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 minučių, kol visiškai atvės.
- Paruoškite karamelės sluoksnį. Į prikaistuvį suberkite cukrų ir supilkite vandenį. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol cukrus ištirps. Stebėkite, kad ant prikaistuvio sienelių neliktų cukraus kristalų.
- Cukrui ištirpus, ugnį padidinkite iki didelės. Nustokite maišyti masę, tiesiog, laikydami už prikaistuvio rankenos, lengvai jį judinkite sukamaisiais judesiais.
- Maždaug už minutės masė turi pradėti burbuliuoti, o dar po kelių minučių iš šviesaus gintaro spalvos ji turi pavirsti į vidutiniškai tamsią karamelę.
- Kai tik karamelės spalva tampa vidutiniškai tamsi, iš karto sudėkite į prikaistuvį sviestą ir išmaišykite, kol ištirps.
- Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir iš karto lėtai, nuolat maišydami, supilkite grietinėlę. Ją pilkite ypač atsargiai, nes karamelė ims labai stipriai burbuliuoti ir gali jus skaudžiai nudeginti.
- Paruoštą karamelę tolygiai užpilkite ant sustingusio nugos sluoksnio.
- Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 minučių, kol sustings.
- Paruoškite viršutinį šokolado sluoksnį. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir sudėkite į dubenėlį kartu su riešutų sviestu.
- Kaitinkite mikrobangų krosnelėje, pamaišydami kas pusę minutės, kol gausite visiškai vientisą masę.
- Paruoštą šokoladą tolygiai supilkite ant karamelės sluoksnio.
- Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 60 minučių, kol visiškai atvės ir sutvirtės.
- Prieš patiekdami, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir valandėlę palaikykite kambario temperatūroje.
1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir, prieš pradėdami gaminti, palaikykite kambario temperatūroje apie 24 valandas.
2. Jei naudosite migdolus, sumalkite juos iki miltelių ir kelis kartus persijokite per smulkų sietelį. Migdolų miltus sumaišykite su milteliniu cukrumi, dar kartelį sumalkite ir persijokite per sietelį. Miltai turi būti be gumuliukų, antraip Macarons paviršius bus nelygus ir gali susidaryti kauburėliai ar kiti nelygumai.
3. Kiaušinių baltymus plakite įbėrę žiupsnelį druskos. Vėliau suberkite cukrų ir plakite, kol susidarys standžios putos.
4. Į išplaktus baltymus suberkite migdolų miltus (arba įlašinkite porą lašų migdolų esencijos) ir gerai sumaišykite. Nereikia ilgai sukti. Rekomenduojama iki 30 apsukimų.
5. Jei naudosite maistinius dažus, paskirstykite baltymus po lygiai į tiek dubenėlių, kiek norėsite spalvų. Į kiekvieną dubenėlį įlašinkite po porą maistinių dažų lašų, atsargiai ir kruopščiai sumaišykite.
6. Sukrėskite spalvotą baltymų masę į konditerinį maišelį. Jei neturite po ranka, galite naudoti paprastą šaukštelį.
7. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspauskite maždaug 3 cm skersmens skritulėlius. Stenkitės, kad jie gautųsi vienodi. Pirštu užlyginkite sausainio paviršių, kad būtų lygus ir be išspaudimo žymės. Palikite tarp jų nedidelius tarpus, nes kepdami sausainukai pučiasi.
8. Palikite juos gerai vėdinamoje ir šiltoje patalpoje apie 30–45 min., kad sausainių paviršius apdžiūtų, mat kitaip kepant jis gali sutrūkinėti.
9. Kol sausainiai džiūna, įkaitinkite orkaitę iki 150 °C. Kepkite skanėstus apie 12–15 min., kol jų viršus taps sausas. Macarons kepimas labai subtilus, todėl atidžiai stebėkite kepimo procesą, nes sausainiai kepa nevienodai ir gali pradėti ruduoti, o tai negerai. Iškepusius Macarons palikite vėsti kambario temperatūroje. Nuo kepimo popieriaus imkite tik gerai atvėsus!
10. Kol sausainiai vėsta, pasigaminkite įdarą. Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje. Įdėkite sviestą, vanilinį cukrų ir supilkite grietinėlę. Viską sumaišykite.
11. Padėkite įdarą į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų (iki tokios masės, kad būtų patogu tepti). Macarons atvėsus, atsargiai imkite po vieną ir pertepkite šokolado mase. Prieš valgydami palaikykite bent parą, kad pastovėtų ir sustingtų įdaras. Tiekite kambario temperatūros.
Pakavimas
Spalvoti ir gardūs Macarons sausainukai puikiai tiks šventinėms dovanoms. Apriškite spalvotu kaspinėliu ar įdėkite į dėžutę – dovana paruošta! Nustebinkite Kalėdų rytą artimuosius gardžia dovanėle!
Gardžiuosius sausainius kepė, ragavo ir pakavo šaunioji Pūsta Suknelė
1. Grietinėlę pakaitinkite iki virimo. Nukėlusi nuo ugnies, suberkite tarkuotą šokoladą ir maišykite mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa.
2. Kai atvės, dviem valandoms pastatykite į šaldytuvą. Ištraukusi rankomis (užsimaukite polietileno pirštines!) suformuokite rutuliukus ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.
3. Ištraukusi apvoliokite kakava.
Verta žinoti
• Klasikiniams triufeliams gaminti rinkitės ne mažiau nei 56 proc. kakavos turintį juodąjį šokoladą.
• Ėmusis baltojo šokolado triufelių, nepamirškite: beprotišką jų saldumą galima „prigesinti“ gausiai apvoliojus rutuliukus karstelėjusiomis tarkuotomis citrusų žievelėmis.
• Tiek juodojo, tiek baltojo šokolado triufeliams pikantišką prieskonį suteiks vienos ar kitos rūšies riešutai, tarkuotos citrusų žievelės, saulėgrąžos, sezamai, smulkinti vafliai, konjakas, šampanas, likeris, žaliųjų arbatžolių, mėtų ar aitriųjų paprikų milteliai. Pasirinktus priedus galima įmaišyti į karštą šokolado masę arba juose pavolioti jau suformuotus saldainius.
1. Prieš gamindami triufelius, pasiruoškite lėkštę ar negilų dubenėlį: ištepkite jį trupučiu sviesto ir atidėkite į šalį.
2. Į prikaistuvį supilkite saldintą sutirštintą pieną, sudėkite sviestą ir suberkite kakavos miltelius. Kaitinkite ant vidutinio silpnumo ugnies, kol užvirs. Nepamirškite masės nuolat maišyti: ji turi būti vientisa, neturi likti neištirpusių kakavos gumulėlių.
3. Masei užvirus, sumažinkite ugnį. Toliau kaitinkite nuolat maišydami. Po kelių minučių (ne daugiau kaip 10-ies) pastebėsite, kad masė sutirštėjo. Ją maišant, kelias sekundes turite spėti pamatyti prikaistuvio dugną, o šaukštas maišomoje masėje turi palikti žymes („takelius“). Štai šią akimirką nukelkite prikaistuvį su mase nuo viryklės. Atminkite, jei baigsite kaitinti anksčiau nei reikia, triufeliai bus per minkšti, neišsaugos formos, negalėsite suformuoti jų į dailius apvalius saldainius. O jeigu masę kaitinsite per ilgai, sustingę triufeliai bus kieti, sunkiai įkandami.
4. Dar vienas būdas įsitikinti, kad masė yra idealiai paruošta ir prikaistuvį reikia nedelsiant nukelti nuo ugnies: maišant masę, jį turi atšokti nuo prikaistuvio sienelių. Pabandykite prikaistuvį paversti ant šono. Visa masė turi gražiai ir vientisai nuslysti į šoną, lyg vienas didelis „lašas“.
5. Paruoštą ir nuo ugnies nukelto prikaistuvio masę perpilkite į anksčiau pasiruoštą, sviestu išteptą lėkštę ar dubenį. Palikite, kol atvės iki kambario temperatūros. Tuomet uždenkite maistine plėvele ir maždaug 30 min. dėkite į šaldytuvą. Kai masė šiek tiek pabus šaldytuve, bus daug lengviau formuoti triufelius.
6. Išėmę dubenį iš šaldytuvo, arbatiniu šaukšteliu kabinkite masę ir tarp delnų formuokite nedidelius apvalius triufelius (apie 2 cm skersmens). Kad būtų lengviau tai daryti, delnus galite patepti trupučiu sviesto, tačiau nepersistenkite – jei rankos bus pernelyg sviestuotos, prie suformuotų triufelių nelips pabarstukai. Paruoškite kuo vienodesnio dydžio triufelius iš visos masės.
7. Į lėkštę suberkite šokoladinius pabarstukus. Juose apvoliokite visus triufelius, kad šie pabarstukais apliptų iš visų pusių. Paruoštus triufelius dėkite į mažutes popierines formeles.
8. Patiekite iš karto. Arba, jei norite, galite laikyti triufelius šaldytuve, uždarame indelyje, net iki dviejų savaičių. Tokiu atveju, prieš patiekdami, išimkite iš šaldytuvo ir šiek tiek palaikykite kambario temperatūroje. Skanaus!
Patarimas: jeigu nutiktų taip, kad pirmą kartą jums nepavyks laiku nukelti prikaistuvio su triufelių mase nuo viryklės ir masė bus pernelyg minkšta, per daug neliūdėkite. Supilstykite ją į labai mažas stiklines ir viršų apibarstykite šokoladiniais pabarstukais. Toks braziliškas desertas taip pat egzistuoja, o jo pavadinimas – Brigadeiro de copinho.
Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: Šokoladiniai triufeliai „Brigadeiro“ (Brazilija)
1. Baltą šokoladą, sviestą ir grietinėlę pakaitinkite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje, kol ištirps ir gausite vientisą masę.
• Jei tirpinate „garų vonelėje“. Pasiruoškite „garų vonelę“: į vidutinio dydžio puodą įpilkite šiek tiek vandens. Paimkite dubenį, kurį galėtumėte uždėti ant puodo viršaus taip, kad jis laikytųsi, bet dugnu neliestų vandens (įsitikinkite, kad vandens dubuo neliečia – tai labai svarbu). Į šį dubenį sudėkite reikiamus produktus. Kaitinkite puodą ant vidutinio didumo ugnies, maišydami dubenėlyje esantį šokoladą, sviestą ir grietinėlę. Puode užvirus vandeniui, ims kilti garai, kurie šildys ant jo esantį dubenėlį ir tuomet produktai ims tirpti. Kaitinkite, kol produktai ištirps ir iš karto išjunkite ugnį. Neperkaitinkite šokolado ir neleiskite jam užvirti.
• Jei kaitinate mikrobangų krosnelėje. Gabalėliais sulaužykite ir į dubenėlį sudėkite šokoladą, sviestą ir supilkite grietinėlę. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje, nuolat išimdami ir pamaišydami. Kai tik matote, jog produktai beveik visiškai ištirpo, intensyviai išmaišykite masę, kol ji taps visiškai vientisa. Neperkaitinkite šokolado ir neleiskite jam užvirti.
2. Į ištirpusią vientisą produktų masę supilkite citrinų ekstraktą, suberkite tarkuotas citrinos žieveles ir išmaišykite. Jeigu norite intensyviau geltonos spalvos citrininių triufelių, šiame etape galite įmaišyti ir porą lašelių geltonos spalvos maistinių dažų. Tačiau tai nėra būtina, o triufelių skonis bet kuriuo atveju bus puikus.
3. Leiskite masei šiek tiek atvėsti, tuomet uždenkite indą maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų ar per naktį.
4. Su nedideliu šaukšteliu imkite po gabalėlį paruoštos atšalusios masės ir tarp delnų suformuokite maždaug 1 cm skersmens kamuoliukus. Apvoliokite juos milteliniame cukruje, perliniame cukruje ar tiesiog paprastame cukruje.
5. Sudėkite triufelius ant padėklo ar lėkštės ir dėkite į šaldytuvą dar bent pusei valandos. Triufeliai kambario temperatūroje greitai minkštėja, todėl išimkite juos iš šaldytuve prieš pat patiekdami.
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 25 citrininius triufelius.
Plačiau skaitykite: „Savaitgaliui – kvapnūs citrininiai desertai“
- Į dubenėlį sudėkite gabalėliais laužytą šokoladą ir atidėkite į šalį.
- Į nedidelį prikaistuvį supilkite grietinėlę, suberkite tirpios kavos miltelius ir išmaišykite. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol grietinėlė beveik užvirs, t. y. prikaistuvio kraštuose ims kilti burbuliukai.
- Išjunkite ugnį ir karštą grietinėlę supilkite į dubenėlį su šokoladu. Leiskite pastovėti apie minutę, kol šokoladas aptirps, o tuomet išmaišykite.
- Sudėkite sviestą ir išmaišykite, kol ištirps.
- Supilkite viskį ir išmaišykite.
- Uždenkite dubenėlį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą, kartais pamaišydami, kol masė bus tiršta, tačiau ne kieta.
- Pasiruoškite formuoti triufelius: padėklą, kepimo skardą ar didelę lėkštę išklokite kepimo popieriumi. Triufelių formavimui geriausiai tiktų mažas ledų kaušelis ar panašus įrankis, tačiau jeigu jo neturite, galite naudoti ir įprastą šaukštelį. Merkite įrankį, kurį naudojate, į karštą vandenį, o tuomet juo pasemkite tirštos šokoladinės masės.
- Perkelkite triufelius ant kepimo popieriaus. Jei reikia, paformuokite juos šiek tiek sudrėkintomis rankomis, kad būtų gražios triufelių formos.
- Indą su triufeliais dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 minučių, kol sustings.
- Į lėkštę suberkite kakavos miltelius. Juose apvoliokite iš šaldytuvo išimtus triufelius.
- Iki patiekimo laikykite šaldytuve. Skanaus!
- Į dubenėlį sudėkite gabalėliais laužytą šokoladą ir atidėkite į šalį.
- Į nedidelį prikaistuvį supilkite grietinėlę, suberkite nutarkuotas apelsino žieveles ir cinamoną.
- Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol grietinėlė beveik užvirs, t. y. prikaistuvio kraštuose ims kilti burbuliukai. Išjunkite ugnį ir karštą grietinėlę supilkite į dubenėlį su šokoladu.
- Leiskite pastovėti apie minutę, kol šokoladas aptirps, o tuomet išmaišykite. Įmaišykite sviestą. Maišykite, kol sviestas ištirps, iki vientisos masės.
- Uždenkite dubenėlį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą, kartais pamaišydami, kol masė bus tiršta, tačiau ne kieta.
- Pasiruoškite formuoti triufelius: padėklą, kepimo skardą ar didelę plokščią lėkštę išklokite kepimo popieriumi. Triufelių formavimui geriausiai tiktų mažas ledų kaušelis ar panašus įrankis, tačiau jeigu jo neturite, galite naudoti ir įprastą šaukštelį.
- Merkite įrankį, kurį naudojate, į karštą vandenį, o tuomet juo pasemkite tirštos šokoladinės masės.
- Perkelkite triufelius ant kepimo popieriaus. Jei reikia, paformuokite juos šiek tiek sudrėkintomis rankomis, kad būtų gražios, nors nebūtinai idealiai apvalios, triufelių formos.
- Perkelkite triufelius ant kepimo popieriaus. Indą su triufeliais dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 minučių, kol sustings.
- Į lėkštę suberkite kakavos miltelius. Juose apvoliokite iš šaldytuvo išimtus triufelius.
- Iki patiekimo laikykite šaldytuve.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C. Paskleiskite migdolų riešutus kepimo skardoje ir skrudinkite 10 min.
2. Sviestą, kukurūzų sirupą, cukrų ir vanilinį cukrų išmaišykite puode, įpylusi šaukštą vandens. Sirupą užvirinkite.
3. Maišydama ir prižiūrėdama temperatūrą, virkite, kol masė pasieks 148 °C. Nukelkite puodą ir įmaišykite migdolus. Supilkite mišinį į skardą, išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskirstykite karamelę ir palikite atvėsti.
4. Karšto vandens vonelėje atskirai išlydykite juodąjį ir baltąjį šokoladus. Ant sustingusios karamelės paskirstykite juodąjį šokoladą ir apšlakstykite baltuoju. Arba būkite kūrybinga: supilkite lopinėliais abu šokoladus, palaukite minutę, kol jie apstings, ir šaukšto galiuku išvedžiokite ornamentus.
Vakariečiai dažniausiai gamina irisus (angl. toffee). Gamindama angliškus irisus su šokoladu, riešutus galite dėti ne tik į karamelės mišinį, bet ir apibarstyti viršų. Jei neturite kukurūzų sirupo, keiskite jį cukraus sirupu arba medumi, dėl kurio karamelė bus šiek tiek švelnesnė.
- Sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamų sėklas.
- Visas sudedamąsias dalis, išskyrus sezamų sėklas, sudėkite į didelį mikrobangoms atsparų indą.
- Nustatę 750 W galią kaitinkite 6 minutes. Pamaišykite.
- Kaitinkite dar 2 minutes (jei norėsite patikrinti mišinio temperatūrą – ji turėtų būti 135 °C.).
- Įmaišykite sezamų sėklas.
- Šaukštu sukrėskite į formeles.
Receptas „DANSUKKER“
- Į puodą sukrėskite grietinę ir cukrų ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Nuolat maišykite masę.
- Kai masė įgaus rusvą irisams būdingą atspalvį ir sutirštės (tai įvyks po 60–70 min.), išjunkite viryklę, sudėkite sviestą ir viską gerai išmaišykite. Gautą masę arbatiniu šaukšteliu dėkite į saldainių formeles.
- Laikyti irisus galite saldainių formelėse arba išdėlioti juos ant riebalų nepraleidžiančio popieriaus.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo indą (30x20 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi arba folija.
2. Jeigu naudojate riešutus, paskleiskite juos ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Pakepinkite įkaitintoje orkaitėje apie 5-8 minutes. Išimkite ir atidėkite į šalį.
3. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Atidėkite į šalį.
4. Pasiruoškite „garų vonelę“: į vidutinio dydžio puodą įpilkite šiek tiek vandens. Paimkite dubenį, kurį galėtumėte uždėti ant puodo viršaus taip, kad jis laikytųsi, bet dugnu neliestų vandens (įsitikinkite, kad vandens dubuo neliečia – tai labai svarbu). Į šį dubenį sudėkite smulkintą šokoladą ir sviestą. Kaitinkite puodą ant vidutinio didumo ugnies, maišydami dubenėlyje esančius šokoladą ir sviestą. Puode užvirus vandeniui, ims kilti garai, kurie šildys ant jo esantį dubenėlį ir tuomet produktai ims tirpti. Kaitinkite, kol šokoladas ir sviestas ištirps bei taps gražia, vientisa mase.
5. Nuimkite dubenį nuo puodo. Šokolado ir sviesto masę perpilkite į kitą, didesnį dubenį. Suberkite cukrų ir išplakite. Tuomet po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išplakdami. Supilkite ir įmaišykite vanilės ekstraktą.
6. Galiausiai suberkite į dubenį miltų mišinį: berkite jį per tris kartus, vis išmaišydami tešlą.
7. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi ar folija išklotą kepimo indą ir paskleiskite jame kuo tolygiau. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Atidžiai stebėkite kepimo laiką, kuris didele dalimi priklauso ir nuo Jūsų orkaitės – ruošiant šį amerikietišką šokoladinį pyragą, labai svarbu išimti jį iš orkaitės ne per anksti ir ne per vėlai. Ar pyragas jau iškepė, galite patikrinti mediniu pagaliuku ar dantų krapštuku. Įkiškite jį į kepinio centrą ir ištraukite:
• o jeigu ant medinio pagaliuko liko keli tvirtesnės tešlos gabalėliai, pyragą tuojau pat imkite iš orkaitės – jis idealiai iškepęs.
• o jeigu medinis pagaliukas visas yra apsivėlęs skysta tešla, jis dar neiškepęs – kepkite toliau, nuolat stebėdami ir tikrindami pyrago būklę.
• o jeigu medinis pagaliukas visiškai švarus – reiškia, jog pyragą perkepėte ir jis neteko savo išskirtinės drėgnos konsistencijos. Todėl, kad ir kaip tai būtų įprasta kepant kitus pyragus, jokiu būdu nelaukite, kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš orkaitės, bus švarus.
8. Išėmę pyragą iš orkaitės, atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tai gali trukti porą valandų, tačiau būkite kantrūs – kitu atveju, jei bandysite iš kepimo indo išimti pyragą anksčiau, dar karštą, tai sėkmingai padaryti bus labai sunku. Taigi, atvėsinę iki kambario temperatūros, išimkite iš kepimo indo.
9. Jei nusprendėte naudoti šokoladą ir riešutus, šokoladą iš pradžių ištirpinkite „garų vonelėje“. Nuo pakepintų riešutų nuimkite odeles – jos atšoks labai lengvai, vos patrynus tarp delnų ar pirštų. Tirpintu šokoladu aptepkite atvėsusį šokoladinį pyragą. Iš karto apibarstykite smulkintais kepintais riešutais. Palikite pyragą pastovėti, kol šokoladas sustings. Tuomet supjaustykite kvadratėliais ir patiekite.
10. Jeigu šokolado ir riešutų nenaudosite, galite iš karto, atvėsusį išėmę iš kepimo indo, supjaustyti kvadratėliais, o prieš patiekdami apibarstyti kakava ar milteliniu cukrumi. Skanaus!
Labai labai šokoladinį pyragą kepė ir aprašė Asta Černė
Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: Drėgnas šokoladinis pyragas (Brownie) (JAV)
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo folija išklokite 20 x 30 cm dydžio kepimo indo dugną ir sieneles. Foliją galite dar apipurkšti šlakeliu aliejaus.
- Į nedidelį prikaistuvį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą (230 g) ir kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Kaitinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydamos, kol masė taps lygi ir vientisa. Nuimkite nuo ugnies ir suberkite cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu. Tuomet įmuškite kiaušinius ir vėl plakite iki vientisos masės.
- Suberkite į plakinį miltus, kakavos miltelius, druską ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite. Sudėkite šokolado gabalėlius ir dar kartą išmaišykite, kad jie pasiskirstytų masėje tolygiai.
- Paruoštą brownie masę tolygiai paskirstykite paruoštame kepimo inde.
- Į kitą dubenį sudėkite kreminį sūrį, kiaušinių trynius, cukrų ir vanilės ekstraktą. Išplakite iki vientisos masės. Bananus atskirame dubenėlyje maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Įmaišykite į kreminį sūrį.
- Paruoštą bananinę kreminio sūrio masę šaukštu paskirstykite ant brownie paviršiaus. Tuomet paimkite aštrų peilį ir perbraukite per paviršių, šiek tiek lengvai pamaišydamos, kartais iškeldamos brownie masę į paviršių.
- Paruoštą pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 min., kol skanėsto vidurys sutvirtės. Išjungę orkaitę, palikite atvėsti. Tuomet nuimkite foliją. Supjaustykite pyragą kvadratėliais ir patiekite.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
- Obuolius nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su apelsinų sultimis ir žievele, cukrumi, razinomis, muskatu.
- Tešlą iškočiokite ir patepkite lydytu sviestu, pabarstykite džiūvėseliais. Į jos vidurį dėkite įdarą ir tuomet užlenkusios tešlos kraštus, suvyniokite į vyniotinį.
- Patepkite jį likusiu lydytu sviestu, dėkite į skardą ir kepkite 50-60 minučių iki kol švelniai paruduos. Nepamirškite vyniotino subadyti šakute, kad išeitų susikaupę garai.
- Grikius iš vakaro užpilkite vandeniu ir palikite mirkti. Ryte perplaukite kelis kartus, kol neliks tąsaus vandens, bėgančio nuo grikių. Grikius reikia apdžiovinti. Gal turite dehidratatorių, tada jame apdžiovinkite; arba naudokite orkaitę- paskleiskite grikius ant kepimo skardos ir nustatykite labai neaukštą temperatūrą (apie 40 Celsijaus laipsnių) ir palikite džiūti. Na, jei kantrybės neturite, padžiovinkite kaitrioje temperatūroje 20 minučių vis pasklaidydami grikius, kad neapskrustų, o tik apdžiūtų vanduo.
- Datules užpilkite šiltu vandeniu ir palikite išbrinkti. Grikius sumalkite iki miltų konsistencijos maisto smulkintuvu, ar rankiniu smulkintuvu.
- Sudėkite kokoso sviestą/aliejų, kakavos miltelius, medų, įlašinkite vanilę, mėtų ekstraktą, kavos granules. Pamalkite dar kartą. Sudėkite datules ir dar kartą viską permalkite.
- Plastikinę dėželę ar nedidelę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite šokoladinę masę ir gerai viską suspauskite. Dėkite į šaldytuvą valandai ar ilgiau.. Pjaustykite mažais kąsniukais, juostelėm ar kaip tik išmanote...
Skanaus!
Pagaminsite per 15 minučių (priklausomai nuo to, kaip pasiruošite grikius)
* galite vietoje kokoso sviesto/aliejaus ir kakavos naudoti tirpdytą juodą šokoladą su ne mažiau nei 65 proc. kakavos masės.
** kokoso sviestą galite pasigaminti labai paprastai su maisto smulkintuvu, tereikia tik kokoso drožlių. *** jei naudosite šokoladą, medaus gali neprireikti; jei šokolado nenaudosite, medaus irgi gali neprireikti, tiesiog ragaukite, užteks ir datulių suteikiamo saldumo tikriausiai
**** grikių mėgėjams patiktų naudojami ir kepinti grikiai, kuriuos reikėtų pamirkyti, padžiovinti ir sumalti iki miltų; grikius galima būtų mėginti keisti avižų dribsniais.
Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA
- Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Į prikaistuvį sudėkite sviestą. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydamos, kol sviestas ištirps. Supilkite pieną, suberkite cukrų ir kakavą. Toliau kaitinkite, pamaišydamos, kol cukrus ištirps ir masė užvirs. Masei pradėjus tirštėti, ugnį išjunkite ir prikaistuvį nukelkite nuo ugnies. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
- Masę kelioms minutėms palikite truputį atvėsti. Tuomet suberkite į ją laužytus sausainius ir gerai sumaišykite, kad visi sausainiai apsiveltų.
- Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kol „Tinginys“ sustings.
- Nuimkite maistinę plėvelę, supjaustykite pyragą norimais gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
- Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Karamelizuotą sutirštintą pieną ir sviestą per naktį palaikykite vienodoje kambario temperatūroje. Kitą dieną elektriniu plaktuvu abu šiuos produktus išplakite iki vientisos masės. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
- Nuplaukite ir gerai nusausinkite riešutus. Jei norite, galite juos šiek tiek pasmulkinti, perskelti į dvi dalis. Suberkite paruoštus riešutus ir sulaužytus sausainius į karamelinę masę. Gerai išmaišykite, kad visi produktai apsiveltų.
- Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kol „Tinginys“ sustings.
- Nuimkite maistinę plėvelę, labai aštriu peiliu supjaustykite pyragą norimais gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
- Sausainius sulaužykite gabaliukais tiesiai į nemažą dubenį. Sudėkite nuplautus ir apdžiovintus vaisius, truputį pasmulkintus riešutus ir gerai išmaišykite.
- Sviestą išlydykite, sumaišykite su sutirštintu pienu ir kakavos milteliais. Sudėkite nedideliais gabaliukais sulaužytą šokoladą ir maišydami kaitinkite, kol ištirps.
- Šiek tiek praaušusią sviesto masę sukrėskite ant sausainių, gerai išmaišykite, sukrėskite į formą ir gerai suspauskite. Galima sukrėsti ant maistui skirtos plėvelės ir suvynioti į ritinį.
- Rabarbarų lapkočius nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite rabarbarus, kaitinkite, kol suminkštės, tada suberkite cukrų, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišykite.
- Paruoškite tešlą: miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, supilkite į dubenį. Kiaušinius iki vientisumo išsukite su aliejumi, apelsinų sultimis ir nutarkuotomis apelsinų žievelėmis. Miltų ir kepimo miltelių mišinį suberkite į aliejaus ir kiaušinių masę ir gerai išplakite elektriniu plakikliu, kad neliktų jokių gumulėlių.
- Į paruoštą keksiukų tešlą suberkite cukruotus rabarbarus ir viską gerai išmaišykite. Keksiukus kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Prieš tiekdama galite apibarstyti milteliniu cukrumi.
- Indelyje virš garų ištirpinkite baltąjį šokoladą.
- Minkštą sviestą suplakite su milteliniu cukrumi.
- Paplakite kiaušinį ir, nuolat maišydama, supilkite į sviesto masę.
- Sudėkite ištirpintą šokoladą ir iš lėto supilkite pieną.
- Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir įmaišykite susmulkintas pistacijas.
- Sudėkite paruoštas formeles ir kepkite 40 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar keksiukai iškepę.
- Tiekite apibarstę milteliniu cukrumi.
- Nuvalykite kriaušes ir pašalinkite sėklalizdžius.
- Į puodelį įpilkite 200 ml vandens, įdėkite vanilės ankštį ir įberkite 2 šaukštus cukraus. Užvirinkite ir supilkite citrinos sultis.
- Įdėkite kriaušes ir virkite apie 10 min., kol kriaušės suminkštės (patikrinkite mediniu iešmeliu). Išimtas kriaušes nuvarvinkite.
- Į kiekvieną įdėkite po migdolą.
- Sviestą ištirpinkite kartu su šokoladu, truputį atvėsinkite.
- Paplakite kiaušinius su likusiu cukrumi ir sumaišykite su šokolado mase.
- Miltus, kepimo miltelius ir kakavą persijokite, sumaišykite su šokolado mase.
- Į kiekvieną formelę įkrėskite truputį tešlos, įdėkite kriaušę. Kepkite 25 min.
IŠKEPKITE KEKSIUKUS
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Paruoškite 12 standartinio dydžio keksiukų formelių.
- Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Plakite elektriniu plaktuvu iki purios masės, kol cukrus ištirps.
- Supilkite aliejų ir vėl išplakite iki vientisos masės.
- Įmaišykite pieną ir vanilės ektraktą. Išmaišykite iki vientisos masės.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
- Miltų mišinį suberkite į dubenį su plakiniu. Lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
- Šokoladą sukapokite mažais gabalėliais ir įmaišykite į tešlą.
- Paskirstykite paruoštą tešlą į keksiukų formeles, užpildydami maždaug pusę jų tūrio.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol keksiukai bus gražiai auksinės spalvos. Ar keksiukai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku. Įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
- Iškepusius keksiukus išimkite iš orkaitės. Perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
PARUOŠKITE KREMĄ
- Į dubenį suberkite miltelinį cukrų ir sudėkite kambario temperatūros sviestą. Elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos ir purios masės.
- Supilkite vanilės ekstraktą, pieną ir plakite dar minutę.
- Jeigu matote, kad kremas yra per skystas, įberkite dar šiek tiek miltelinio cukraus, kol jis bus reikiamos konsistencijos.
- Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Dekoruokite atvėsusius keksiukus, „piešdami“ kremu ant jų rožytes: maišelį laikykite stačiu kampu ir pradėkite keksiuką dekoruoti nuo jo centro, sukdami ratu, kol kremu uždengsite visą keksiuko paviršių.
- Dekoruotus keksiukus laikykite šaldytuve, o vėliau pagaminkite keksiukų puokštę.
- Miltus sumaišykite su cukrumi, kakava ir kepimo milteliais.
- Sviestą sumaišykite su kiaušiniu ir pienu.
- Abu mišinius sujunkite, pastoviai maišydami suberkite tarkuotą šokoladą.
- Tešlą sukrėskite į kepimo formas (užpildant tik kiek daugiau nei pusę, nes keksiukai smarkiai kyla) ir viską kepkite apie 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
- Iš iškepusių keksiukų išskobkite viduriukus (recepto autorė naudoja obuolių sėklų išėmiklį) ir į jį įdėkite kelias vyšnias (recepto autorė naudojo uogienę, tačiau puikiai tinka ir šviežios ar šaldytos vyšnios, apie 30 min. palaikytos apibarsčius cukrumi) ir keksiuką uždenkite išskobta tešla.
- Grietinėlę išplakite su standikliu, po truputį įmaišykite į maskarponę. Į kremą įmaišykite miltelinį cukrų.
- Gautu kremu puoškite keksiukus, ant viršaus užtarkuokite šiek tiek šokolado.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
1. Baltymus išplakite, po truputį suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Kai putos sutirštės, suberkite su likusiu cukrumi sumaišytus miltus.
2. Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą torto formą, padarykite gana gilią įdubą ir iškepkite. 130°C karštumo orkaitėje kepkite 60–70 min. Po truputį leiskite atvėsti.
3. Ataušusio plokštainio įdubą užpildykite grietinėle ir sudėkite uogas.