Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gaminant svarbu ne tik produktai – pasirinkite tinkamą gaminimo būdą

Vasaros atostogos, spontaniškos išvykos su draugais ir kitos pramogos – lengvas būdas pamiršti apie sveiką ir subalansuotą mitybą. Netrukus grįšime į rutiną, pasinersime į darbus, mokslus – gyvenimas taps chaotiškesnis ir sėslesnis. Norintys maitintis sveikiau turėtų pagalvoti ne tik apie produktus, bet ir apie gaminimo būdus.
„Xiaomi Smart Air Fryer“
„Xiaomi Smart Air Fryer“ / „Xiaomi” nuotr.

Karšto oro gruzdintuvė – vienas iš virtuvės įrenginių, kurie galėtų pagerinti šeimos kasdienybę. Karštas oras cirkuliuoja aplink maistą, todėl jo išorė tampa traški, o vidus – drėgnas, nenaudojant aliejaus ir riebalų. Be to, karšto oro gruzdintuvės pakankamai saugios ir inovatyvios naudotis vaikams. Naudojantis jomis lengva pasišildyti maistą ir pasijusti tikru virtuvės ekspertu.

Mažesnė lėtinių ligų rizika

Skirtingai nuo kepimo keptuvėse, naudojant karšto oro gruzdintuves, maistui ruošti reikia nedaug arba visai nereikia aliejaus, todėl gerokai sumažėja suvartojamų riebalų ir kalorijų kiekis. Technologijų bendrovės „Xiaomi” pristatyta „Smart Air Fryer” išsiskiria aukštos temperatūros nuriebalinimo funkcija, kuri leidžia mėgautis sveikais, neriebiais ir autentiškais skoniais.

Vartojant mažiau riebalų ir kalorijų galima gauti daug naudos sveikatai, įskaitant mažesnę širdies ligų, nutukimo ir diabeto riziką. Sveika mityba, kurioje yra mažiau riebalų, taip pat gali padėti numesti svorio, o tai dar labiau sumažina lėtinių ligų riziką.

Mažinant kalorijų ir riebalų kiekį, maisto ruoša karšto oro gruzdintuvėje gali padėti palaikyti normalų kraujospūdį, stabilizuoti cholesterolio ir cukraus kiekį kraujyje. Ilgainiui tai gali padėti išvengti lėtinių ligų, tokių kaip širdies ligos ar diabetas.

Taupykime laiką

Karšto oro gruzdintuvės gali padėti sutaupyti nemažai laiko. Dėl karšto oro cirkuliacijos maistas greitai iškepa, todėl gaminimo procesas gerokai sutrumpėja lyginant su kitais gaminimo būdais. Pavyzdžiui, traškias bulvių skilteles galite pagaminti vos per 20 min, o tobulus ėrienos pjausnius – vos per 15 min.

„Xiaomi” nuotr./„Xiaomi Smart Air Fryer“
„Xiaomi” nuotr./„Xiaomi Smart Air Fryer“

Trumpesnis kepimo laikas taip pat gali padėti išsaugoti produktų maistinę vertę, todėl patiekalai tampa sveikesni. Taip yra todėl, kad ilgai gaminant maistą gali būti sunaikinti kai kurie svarbiausi maisto produktuose esantys vitaminai ir mineralai.

Be to, „Xiaomi Smart Air Fryer” turi planavimo funkciją, kuri leis skaniu maistu mėgautis nelaukiant, kol jis iškeps. Pavyzdžiui, paruoškite pusryčių ingridientus ir nustatykite, kad jie būtų ruošiami po 10 valandų. Vos pabudę galėsite mėgautis gardžiais patiekalais. O dėl itin didelės talpos gruzdintuvėje lengva paruošti patiekalus visai šeimai.

Taip pat karšto oro gruzdintuvės pasižymi itin paprasta priežiūra. Gaminant maistą naudojantis šiuo įrenginiu nereikės plauti krūvos indų. Užteks išplauti tik gruzdintuvės stalčiuką, o jeigu naudosite kepimo popierių – nereikės plauti ir jo.

Universalus gaminimo įrenginys

Vienas iš pagrindinių privalumų, kuriais išsiskiria karšto oro gruzdintuvės – jų universalumas ir pritaikymas kasdienybėje. Šis įrenginys leidžia ne tik kepti įvairius maisto produktus. Karšto oro gruzdintuvės gali būti alternatyva griliui, orkaitei ar mikrobangų krosnelei. Todėl naudodami šį virtuvės įrenginį maistą galėsite ne tik ruošti, bet ir pašildyti.

„Xiaomi” nuotr./„Xiaomi Smart Air Fryer“
„Xiaomi” nuotr./„Xiaomi Smart Air Fryer“

Pavyzdžiui, „Xiaomi Smart Airfryer” leidžia automatiškai palaikyti patiekalus šiltus. Maistas išlaiko skonį, kol išimamas iš krepšelio. Po kepimo aparatas automatiškai įjungia 30 minučių pašildymo režimą, kad maistas krepšyje išliktų traškus ir minkštas, tarsi būtų ką tik iškeptas.

Be to, naudodamiesi programėle „Mi Home“/„Xiaomi Home“ galite nuotoliniu būdu valdyti gruzdintuvę išmaniuoju telefonu ir naudotis net 100 įvairių receptų, kuriuos galėsite pritaikyti sau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas