Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gamink pigiau su akcija: fantastiškas obuolių pyragas

Mėgstate nusipirkti produktų pigiau? Keistas klausimas – juk tai mėgsta visi! Todėl kartu su prekybos tinklu „Norfa“ pristatome projektą „Gamink su akcija“, kuriame kiekvieną savaitę pakviesime pasigaminti ką nors skanaus iš produktų, kuriuos tuo metu šiame prekybos centre bus galima įsigyti pigiau.
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas / 123RF.com nuotr.

Projektas startuoja su karamelizuoto obuolių pyrago receptu, kuriame, brangstant sviestui, išmaniai naudosime margariną. Jį, kaip ir džiovintas slyvas, dabar galite nusipirkti su akcija.

Na, o kaip atskirus produktus paversti gardžiu pyragu, apačioje esančiame vaizdo reportaže žingsnis po žingsnio pademonstruos „Popierinio baro“ šefas Reinaldas. Jis drąsina - kepinys pavyks visiems, tad čiupkite prijuostę ir kvieskite draugus!

Pyragui reikės:

  • 8 obuolių,
  • 20 g „Piemenėlio“ sviesto,
  • žiupsnelio čiobrelių lapelių,
  • 1 valg. šaukšto su kaupu cukraus,
  • žiupsnelio cinamono,
  • saujos džiovintų slyvų.

Tešlai:

  • 200 g margarino,
  • 6 valg. šaukštų su kaupu cukraus,
  • 1 kiaušinio,
  • žiupsnelio druskos,
  • 1 valg. šaukšto vanilinio cukraus,
  • 10-12 valg. šaukštų su kaupu miltų.
VIDEO: Gaminame iš produktų, kuriems taikomos akcijos: greitas obuolių pyragas

Gaminimas:

Obuolius perpjaukite pusiau, nulupkite ir išskobkite sėklalizdžius.

Keptuvėje metaline rankena arba tiesiog kepimo formoje ištirpinkite sviestą. Dėkite paruoštų obuolių puseles ir ant nedidelės kaitros kepinkite. Suberkite 2 šaukštus cukraus, cinamoną ir čiobrelius. Išmaišykite ir kepinkite, retkarčiais apversdami, kad obuoliai karamelizuotųsi. Pabaigoje obuolius apverskite, kad apvalioji pusė liktų ant dugno. Užberkite susmulkintas džiovintas slyvas.

Tešlai dubenyje sumaišykite gabaliukais supjaustytą kepiniams skirtą margariną, cukrų, druską, vanilinį cukrų ir kiaušinį. Išmaišykite. Tada suberkite miltus ir suminkykite tešlą. Tešla turi būti lengvai minkoma – nei per kieta, nei per minkšta. Iškočiokite arba išminkykite ją, kad gautųsi panašaus dydžio kaip kepimo forma, kurioje karamelizavosi obuoliai ir kurioje kepsite pyragą.

Tešlą uždėkite ant karamelizuotų obuolių ir gražiai apspaudykite kraštelius.

Pyragą dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 45-50 minučių.

Kai pyragas iškeps, ant kepimo formos uždėkite didelę lėkštę ir išverskite jį. Jeigu kepimo formoje liks keli prilipę obuoliai – gražiai perkelkite juos ant pyrago. Ir neišsigąskite juoduliukų – tai ne degėsiai, o pro plyšelius besišypsančios džiovintos slyvos.

Iškepusiam pyragui leiskite subręsti bent pusvalandį ir ragaukite su ledais ar be jų. Šis pyragas gali stovėti ilgai, tačiau yra toks skanus, kad nuo stalo dings akimirksniu.

Skanaus!

Kitą savaitę šefas Reinaldas pakvies mus pasigaminti daugiau skanėstų, tad stebėkite akcijas bei mūsų naujienas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais