Na, o kaip silkę išdarinėti ir paruošti, tradiciškai vaizdo reportaže pademonstruos „Popierinio baro“ šefas Reinaldas.
Jums reikės:
- 1 silkės su galva,
- kelių rieškučių dviejų rūšių pievagrybių,
- 1 saliero stiebo,
- 1 raudonojo svogūno,
- 2 skiltelių česnako,
- 1 pastarnoko,
- aliejaus kepimui,
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Pirmiausia nulupkite ir pakepinkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną. Kai jis gražiai pagels, suberkite irgi kubeliais susmulkintą pastarnoką. Galiausiai suberkite taip pat supjaustytą saliero stiebelį. Viską truputį pakepinkite ir į keptuvę dėkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Maišydami kepkite, kol išleis savo sultis ir gardžiai pakvips visa virtuvė. Žinoma, skaniausiai kvepės, kai subersite susmulkintą česnaką, tačiau išmaišę iš karto išjunkite ugnį ir palikite viską aušti, prieš tai pagardinę druska ir pipirais.
Kol mūsų skanėstas aušta, metas didžiajam žygiui – silkės darinėjimui. Jeigu niekada to nedarėte ir silkę matėte tik jau paruoštą, jūsų lauks siurprizas, nes silkė, pasirodys, turi ir kaulus! Ir mes jų netirpinsime jokiomis cheminėmis priemonėmis, kaip daroma ruošiant pusfabrikačius tinginiams, o tiesiog nesunkiai išrinksime. Dar reikės nulupti odą, bet ir tai juokingai paprasta procedūra. Patikėkite - antrą kartą darinėsite kaip profesionalas!
Nurengę silkutę, ją guldome ant lėkštės, o šalia patiesiame atvėsusius pievagrybių ir daržovių patalus. Net seilės varva, tiesa? Einame ragauti!
Net ir šiais laikais, kai maistas yra labai brangus, galima prasimaitinti pigiau, neišleidžiant visos algos. Tad sekite akcijas „Norfos“ prekybos centre ir mūsų receptus, kurie praturtins jūsų stalą!