Ingredientai:
- 2 puodeliai bolivinės balandos (kynvos) kruopų (jei tik turite, naudokite skirtingų spalvų kruopų mišinį);
- 200 g vyšninių pomidoriukų;
- 1 maža raudona saldžioji paprika;
- 1 maža geltona saldžioji paprika;
- 1 mažas raudonasis svogūnas;
- saujelė moliūgų sėklų;
- 1 skiltelė česnako;
- 1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių;
- sauja juodųjų alyvuogių be kauliukų;
- ryšelis šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
- 3 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį).
Gaminimas:
1. Bolivinės balandos kruopas išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės, išpurenkite šakute ir leiskite atvėsti.
2. Pomidoriukus ir paprikas supjaustykite nedideliais kubeliais, susmulkinkite svogūną, alyvuoges perpjaukite perpus ar ketvirčiais, o česnaką sutrinkite. Pupeles nusunkite ir perplaukite po šaltu vandeniu.
3. Atvėsusias kruopas ir visas daržoves suberkite į nemažą dubenį, supilkite citrinos sultis, aliejų, įberkite druskos, pipirų, suberkite kapotas petražoles. Labai gerai viską išmaišykite ir galite ragauti. Mišrainės likučius laikykite šaldytuve.