Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gardi bolivinės balandos ir daržovių mišrainė. Gaminkit daugiau ir pasilikit kitai dienai

Lengvai mišrainė – puikus vakarienės patiekalas, o jei pasigaminsite jos daugiau, kitą dieną galėsite valgyti pietums. Miršrainė, kurios receptu dalijamės, labai tinkama improvizacijoms – vieno ingrediento galima dėti daugiau, nei nurodyta, kito – mažiau. Derinkite pagal savo skonį!
Spalvingos bolivinių balandų salotos
Spalvingos bolivinių balandų salotos / Fotolia nuotr.

Ingredientai:

  • 2 puodeliai bolivinės balandos (kynvos) kruopų (jei tik turite, naudokite skirtingų spalvų kruopų mišinį);
  • 200 g vyšninių pomidoriukų;
  • 1 maža raudona saldžioji paprika;
  • 1 maža geltona saldžioji paprika;
  • 1 mažas raudonasis svogūnas;
  • saujelė moliūgų sėklų;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių;
  • sauja juodųjų alyvuogių be kauliukų;
  • ryšelis šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
  • 3 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį).

Gaminimas:

1. Bolivinės balandos kruopas išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės, išpurenkite šakute ir leiskite atvėsti.

2. Pomidoriukus ir paprikas supjaustykite nedideliais kubeliais, susmulkinkite svogūną, alyvuoges perpjaukite perpus ar ketvirčiais, o česnaką sutrinkite. Pupeles nusunkite ir perplaukite po šaltu vandeniu.

3. Atvėsusias kruopas ir visas daržoves suberkite į nemažą dubenį, supilkite citrinos sultis, aliejų, įberkite druskos, pipirų, suberkite kapotas petražoles. Labai gerai viską išmaišykite ir galite ragauti. Mišrainės likučius laikykite šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas