Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gardi Ingos voveraičių sriuba pagal močiutės receptą

Kvepianti mišku ir vaikystės prisiminimais - taip, būtent tokią sriubą Ingai virdavo močiutė. Ši sriuba turi vieną ingredientą, kuris suteikia ypatingo švelnumo ir visus skonius suburia į elegantišką puokštę.
Voveraičių sriuba
Voveraičių sriuba / Asmeninio arch. nuotr.

Sriubai reikės:

  • Šviežių arba šaldytų voveraičių (gali būti ir kitokie miško grybai),
  • bulvių,
  • morkų,
  • svogūno,
  • mėgstamų žalumynų,
  • lauro lapelio, druskos ir pipirų pagal skonį,
  • „Maggi“ sultinio kubelio,
  • grietinėlės,
  • pieno,
  • sviesto,
  • miltų.

Gaminimas:

Pirmiausia nuplauname ir apverdame voveraites. Išvirusias nukošiame ir smulkiau supjaustome.

Puode užverdame vandenį, dedame susmulkintas morkas ir bulves, svogūną, voveraites, „Maggi“ sultinio kubelį, lauro lapelį.

Asmeninio arch. nuotr./Voveraitės
Asmeninio arch. nuotr./Voveraitės

Kol verda daržovės, keptuvėje išlydome šaukštą sviesto, beriame miltus ir maišydami pakepiname. Kai gražiai pagels, pilame grietinėlę ir maišome, kad masė taptų vienalytė. Jeigu per daug sutirštėja, pilame dar grietinėlės arba pieno. Konsistencija turi gautis kaip padažo, nes tai ir yra padažas, kuriuo mes gardinsime sriubytę.

Asmeninio arch. nuotr./Voveraičių sriuba
Asmeninio arch. nuotr./Voveraičių sriuba

Kai daržovės išverda, į puodą maišydami supilame padažą iš keptuvės, gardiname druska ir pipirais, beriame susmulkintus žalumynus – petražoles, krapus. Paverdame keletą minučių, dar palaukiame bent 10 minučių, kad skoniai persipintų ir ragaujame!

Skanaus!

Kviečiame ir Jus dalyvauti rudeniškų receptų konkurse ir laimėti gausybę „Maggi“ prizų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais