Sriubai reikės:
- Šviežių arba šaldytų voveraičių (gali būti ir kitokie miško grybai),
- bulvių,
- morkų,
- svogūno,
- mėgstamų žalumynų,
- lauro lapelio, druskos ir pipirų pagal skonį,
- „Maggi“ sultinio kubelio,
- grietinėlės,
- pieno,
- sviesto,
- miltų.
Gaminimas:
Pirmiausia nuplauname ir apverdame voveraites. Išvirusias nukošiame ir smulkiau supjaustome.
Puode užverdame vandenį, dedame susmulkintas morkas ir bulves, svogūną, voveraites, „Maggi“ sultinio kubelį, lauro lapelį.
Kol verda daržovės, keptuvėje išlydome šaukštą sviesto, beriame miltus ir maišydami pakepiname. Kai gražiai pagels, pilame grietinėlę ir maišome, kad masė taptų vienalytė. Jeigu per daug sutirštėja, pilame dar grietinėlės arba pieno. Konsistencija turi gautis kaip padažo, nes tai ir yra padažas, kuriuo mes gardinsime sriubytę.
Kai daržovės išverda, į puodą maišydami supilame padažą iš keptuvės, gardiname druska ir pipirais, beriame susmulkintus žalumynus – petražoles, krapus. Paverdame keletą minučių, dar palaukiame bent 10 minučių, kad skoniai persipintų ir ragaujame!
Skanaus!
Kviečiame ir Jus dalyvauti rudeniškų receptų konkurse ir laimėti gausybę „Maggi“ prizų!