Ingredientai:
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 svogūnas, supjaustytas;
- 5 skiltelės česnako, sutrintos;
- nedidelis gabaliukas šviežio imbiero, nuluptas ir smulkiai sutarkuotas (nebūtina);
- 1,5 arbat. šaukšt. malto kumino;
- 1,5 arbat. šaukšt. paprikos miltelių;
- žiupsnis kajeno pipirų (jei mėgstate aštriau, bet galima ir neberti);
- 2 didelės saldžiosios bulvės (500–600 g), nuluptos ir supjaustytos kubeliais;
- 2 didelės morkos, nuskustos ir supjaustytos griežinėliais;
- 1 skardinė konservuotų baltųjų pupelių, nusunktų ir perskalautų po šaltu vandeniu;
- 1 l daržovių arba vištienos sultinio;
- 0,5 stiklinės grietinėlės arba 0,5 skardinės kokosų „pieno“;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- žiupsnelis šviežių sukapotų petražolių.
Gaminimas:
1. Storadugniame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus ir pakepinkite 3–4 min., kol suminkštės. Tuomet berkite česnakus, imbierą, kuminą, papriką ir maišydami pakepinkite dar minutę, kol pakvips.
2. Suberkite į puodą bulvių ir morkų gabaliukus, maišydami pakepinkite apie minutę, o tada supilkite sultinį, pasūdykite, kai užvirs, sumažinkite kaitrą iki silpnos ir virkite apie 20 min., kol daržovės bus minkštos.
3. Nukaiskite sriubą ir įmerkiamu trintuvu (blenderiu) sutrinkite ją iki kreminės tyrės (jei ji tirštoka, įpilkite papildomai sultinio). Jei sriubos virėte daugiau, dabar dalį jos galite nupilti, atvėsinti, o tada perpilti į šaldymui tinkamą talpą ir užšaldyti.
4. Sriubą, kurią iškart valgysite, vėl užkaiskite, supilkite grietinėlę ar kokosų „pieną“, įberkite pipirų, išmaišykite, nukaiskite ir tiekite.
Prie šios sriubos tinka patrupintas fetos sūris, įvairios pakepintos sėklos, šalia galite tiekti pakepintų prancūziško batono riekelių.